Попередній день   Наступний день

15:59
На засіданні виконкому Івано-Франківської міської ради розглянуто та затверджено рішення про створення міської комісії з легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

15:43 | Коментарів: 1
Директор КП «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик останнім часом стає забобонним. Адже переконаний, що поламав ногу після того, як одна мешканка його прокляла. Про це він сьогодні розказав журналістам на прес-конференції.

15:19
Якщо Ви у 2012 році навчались і сплачували за своє навчання або навчання члена своєї сім'ї І-го ступеня споріднення, то Ви маєте право на податкову знижку,- інформує відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ в Івано-Франківську. Тобто, можете повернути з бюджету суму витрачених коштів за навчання, але не більше, ніж сума утриманого податку з доходів фізичних осіб за рік.

15:04

З 1 лютого митним постам “Івано-Франківськ-центральний”, “Калуш”, “Долина” та “Коломия” надано додаткові повноваження.


14:39
До кінця нинішнього опалювального сезону тариф на тепло для населення в Україні може зрости на 30%, при цьому чиновники пропонують штрафувати тих, хто перейшов на індивідуальне опалення. Чиновники запевняють, що нинішні тарифи для населення на теплову енергію покривають лише 70% собівартості послуг, пише «Деловая столица».

14:22
Ватикан офіційно підтвердив інформацію, що з'явилася в італійських ЗМІ з приводу зречення від престолу Папи Римського. Як повідомив представник Ватикану, зречення відбудеться 28 лютого. За словами самого Бенедикта, його рішення було добровільним. У нього просто "немає більше сил, щоб виконувати всі свої обов'язки".

14:05
Днями в дев'ятому кварталі Красницького лісництва Верховинського районного лісгоспу виявили самовільну рубку. На місці кількох дерев були свіжі пеньки. Працівники лісгоспу встановили, що зрубано майже три кубометри деревини й оцінили збитки на суму понад десять тисяч гривень. Як повідомляє АП, разом із правоохоронцями вони встановили й особу лісового браконьєра. Виявилося, що кілька смерек «завалила»… 60-річна жителька села Дземброня. Горянка організувала транспорт, завезла деревину на пилораму й пустила її на дошки.

14:03
Згідно статистичних даних продажів, які оприлюднив аналітичний  центр компанії «Благо», у грудні минулого року забудівники Івано-Франківська  продали загалом 227 квартир, що на порядок більше показників листопада 2012 року.

13:47
Як зазначалось у попередніх повідомленнях на Прикарпатті створено міжвідомчу робочу групу органів виконавчої влади та контролюючих органів з легалізації заробітної плати, яка активно протидіє такому загрозливому для держави явищу як зарплата в «конвертах» та упереджує інші порушення трудового законодавства.

13:29
Президент України Віктор Янукович провів засідання Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру Чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу. На засіданні Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул презентував Концепцію підготовки національної спортивної інфраструктури до Євробаскету-2015, - повідомляє прес-служба голови Івано-Франківської ОДА.

13:12
З початку грудня 2012 року КП «Водотеплосервіс» (м. Калуш) не проводить оплату за спожиту електроенергію в повному обсязі. Станом на 05 лютого заборгованість комунальної установи становить більше 1,6 млн. грн. (в тому числі заборгованість за грудень 2012 – 610,5 тис. грн., за січень 2013 – 1010,9 тис. грн.).

12:58
У планах Львівської залізниці – будівництво «доступного житла» для своїх працівників, адже на черзі для покращення житлових умов стоїть близько 3 тисяч чоловік. За словами начальника залізниці Богдана Піха, таке житло будуватиметься за кошти самих черговиків, яким надаватимуть безвідсоткові кредити терміном в середньому на  15 років. «Але ці кошти потрібно ще закласти  у фінансовий план,- каже Б. Піх.- Однак, цей план, поки що, не затверджений в Міністерстві». Так що коли розпочнеться таке будівництво, наразі невідомо.

12:39
 Делегація у складі інвестора будівництва у Калуші сміттєсортувального комплексу В’ячеслава Кредісова, проектантів з НДІ «Проектреконструкція», директора КП «Екосервіс» Дмитра Кобилецького побувала у Буську Львівської області, де виготовляють сміттєсортувальні лінії, та у Чернівцях, де лінія сортування сміття вже працює.

12:19
Житель Івано-Франківщини, який із трьома спільниками з використанням вогнепальної зброї вчинив розбійний напад на Бучацьке відділення банку, отримав 3 роки позбавлення волі. Як повідомили Паралелі у прес-службі прокуратури Тернопільської області, застосовуючи насильство до працівників фінансової установи, злочинці заволоділи коштами в сумі 810 тис. грн.

12:01

Будівництво малих ГЕС - на контролі громади і влади?

Як ми повідомляли, активісти громадянської кампанії проти будівництва міні-ГЕС на карпатських річках обурилися розпорядженням голови ІФОДА Михайла Вишиванюка від 18 грудня 2012 року, яким він скасував власне розпорядження від 16 березня 2012 року про призупинення будівництва малих гідроелектростанцій. У зв’язку з цим природоохоронці навіть обіцяють ініціювати відставку голови ОДА.

11:41
Спорткомітет оприлюднив список кандидатів на заміщення вакантних посад державних і головних тренерів у різних видах спорту. Ці фахівці будуть готувати спортсменів до Олімпіади 2016 року.

11:26
У сучасному суспільстві однією із важливих проблем є питання народжуваності здорових дітей. На жаль, не рідкісними є випадки, коли з тих чи інших причин немовлята народжуються недоношеними. Якщо раніше говорити про виживання таких дітей було складно, то на сьогодні у Івано-Франківську ця проблема практично вирішена. Адже з часу відкриття при міському пологовому будинку блоку інтенсивної терапії новонароджених, смертність серед немовлят зведена до мінімуму.

11:08
В Івано-Франківську Музей мистецтв Прикарпаття в ніч з 13 на 14 лютого проведе акцію «Я хочу Вам сказати про любов…», присвячену Дню святого Валентина.

10:49
Вчора до правоохоронців надійшло повідомлення від 47- річного мешканця с. Міжріччя Долинського району про те, що його собака у землі знайшла  мертву  дитину  та  принесла труп на подвір’я.

10:33
Машиніст пасажирського поїзда сполученням Львів-Чернівці на залізничному перегоні поблизу станції Ямниця застосував термінове гальмування через перебування на колії невідомої особи.

10:17
Про це йшлося на черговому засіданні комісії з питань захисту дитини під головуванням заступника міського голови Калуша Галини Романко. Тут також відзначали: кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, протягом останніх чотирьох років коливається в межах 99-87 осіб. Це дозволяє констатувати, що соціальне сирітство на території міста не збільшується.

9:59
Доволі незвичне рішення прозвучало минулого тижня під час засідання колегії Тлумацької райдержадміністрації. Там планують об’єднати в одну структуру одразу два комунальні підприємства району – «Дирекцію теплопостачання» та «Тлумач-водоканал».

9:44
Днями на одній із вулиць Калуша працівниками міліції було помічено трьох підозрілих осіб. Чоловіки заметушилися, коли побачили правоохоронців. При поверхневому огляді в присутності понятих міліціонери виявили та вилучили в одного з них поліетиленовий пакет, в якому знаходився пістолет «Браунінг», з чотирма патронами.

9:31
У фойе виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради  встановили програмно-апаратний комплекс «Інформаційний кіоск». За словами чиновників, це стало ще одним кроком до впровадження електронного врядування 

9:16
Щоб глибше пізнати та зрозуміти глибину та значимість традицій рідного краю, іноді варто пірнути у світ традицій інших народів і не обов’язково через мандрівку, долаючи сотні кілометрів, а організувавши свято відповідно до традицій землі, яка викликає інтерес. Це цікавий і досить доступний шлях.

9:02
Майже два тижні тому заступник директора департаменту комунального господарства транспорту і зв’язку Михайло Смушак, доповідаючи на оперативній нараді в міськвиконкомі повідомив, що КП «Єдиний розрахунковий центр» має борг перед підрядними організаціями майже 7 млн. грн. Правда, кому саме боргує, а кому ні, не уточнив.

8:47
На Прикарпатті винесено вирок у справі за матеріалами СБУ, розслідуваній прокуратурою, стосовно злочинного угруповання, яке займалося виготовленням та збутом особливо небезпечного наркотичного засобу – опію ацетильованого. Організувала злочинну групу, до якої у різний час входило до 9 чоловіків, 40-річна жінка, мешканка обласного центру. Зловмисники діли під прикриттям корумпованого працівника правоохоронних органів.

8:31
7 лютого в селищі Вигода Долинського району 30-річний водій «Фіату» виїхав на зустрічну смугу дороги Долина-Хуст та на узбіччі збив молодого чоловіка. Від удару автівки пішохода відкинуло на обочину. Незважаючи на це водій не зупинився, а втік з місця події.

8:19
Державна міграційна служба забезпечить всіх надавачів послуг з утримання будинків інформацією про зміну місця проживання. Таким чином «ЄРЦ» і надалі матиме можливість видавати довідки для призначення субсидій. Про це йдеться у спільному листі МВС та Мінрегіонбуду.

8:06
У парламенті 6 лютого 2013 року зареєстрований законопроект, яким пропонується зобов'язати банки сплачувати неустойку в розмірі 1% від суми вкладу за кожний прострочений день.

Попередній день   Наступний день