Попередній день   Наступний день

22:21
З табличок на будинках і установах можуть зникнути імена Лермонтова, Пушкіна, Скрябіна, Чехова, Станіславського, Достоєвського, Глінки. Перейменованими можуть бути також вулиці Шарлая, Перемоги, Героїв Бреста.“Помилувано” наразі лише трьох російських достойників: Сахарова, Пирогова, Філатова. Проспект Грушевського запропоновано замінити на вулицю Грушевського.

21:59
Депутати розглядають детальний план території (уточнення положень діючого генерального плану м. Івано-Франківська) в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в м. Івано-Франківську. Там планують побудувати 33 багатоповерхівки.

21:22
Багатовікова історія українського народу багата подіями, що опісля передаються з покоління в покоління і глибинний зміст яких часто залишається нерозкритим. Так, зокрема, сталося із спалахом польсько-українського протистояння на Волині 1943 року, яке кожна сторона інтерпретує по-своєму.

20:59
Депутати Івано-Франківської міської ради вирішили створити благодійний рахунок для збору коштів на спорудження пам'ятника живописцю.

20:37

Депутати дали дозвіл на розроблення детального плану території кварталу в межах вулиць Андрія Мельника – Академіка Сахарова – Євгена Коновальця – Січових Стрільців в м. Івано-Франківську.


20:11
Сьогодні, 8 липня, в Івано-Франківську відбулося виїзне засідання Громадської ради при Держекоінспекції у Івано-Франківській області.

19:45
Аферисти, представляючись працівниками банку, телефонують до людей і виманюють у них персональні дані карткових рахунків. За допомогою махінацій зловмисникам вдається зняти гроші з чужих карток.

19:25
Його називали “монахом” ОУН. Він автор десяти заповідей українського націоналіста. В Івано-Франківську вшанували пам’ять Степана Ленкавського урочистим віче. З нагоди 112 річниці від дня народження завзятого борця за українську державність, біля пам’ятника Степана Ленкавського священики відправили панахиду.

18:53
7 липня працівники групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області знешкодили 1 артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни, виявлений в лісосмузі поблизу села Вільшаниця Тисменицького району.

18:31
У селищі Перегінськ під колесами мотоцикла опинилися двоє неповнолітніх дівчат, а на Коломийщині до лікарні потрапили дві пасажирки та водій легковика, який керував машиною у стані алкогольного сп’яніння.

18:09
Виконавчим комітетом міської ради прийнято рішення від 23.06.2016р. № 434  про оголошення конкурсу на визначення кращої ескізної пропозиції пам’ятного знака.

17:45
Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України при підтримці Міністерства закордонних справ України є одним із організаторів тижня України у Великобританії, який міг би розкрити потенціал нашої країни в бізнесі, культурі, моді та спорті.

17:22
В Івано-Франківському міському суді відбулося обговорення початку нового спільного українсько-канадського проекту із судового реформування, у якому взяли участь представники Івано-Франківського міського суду, Апеляційного суду Івано-Франківської області, Івано-Франківського окружного адміністративного суду, Господарського суду Івано-Франківської області та представника міністерства уповноваженого з питань федеральних суддів Канади.

16:59
7 липня відбулось чергове  засідання окружної виборчої комісії, що координує проведення позачергових виборів народних депутатів у окрузі №85 з центром у Калуші.

16:32
У рамках Угоди про співпрацю в освітній та дослідницькій сферах між Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу та Краківської гірничо-металургійної академії ім С. Сташіца (AGH) 45 польських студентів факультету геології геофізики та охорони навколишнього середовища польського вишу прибули на початку липня 2016 року на картографічну практику у Карпати.

16:11
7 липня о 10:43 в селі Нижній Струтин Рожнятівського району автомобіль «ВАЗ 2109»  з’їхав у кювет.

15:42
У порівнянні з січнем-червнем минулого року бюджет отримав на 77,9 млн. грн. більше. Про це повідомив начальник Надвірнянської ОДПІ Василь Гнатюк.

15:18
6 липня в Авдіївці Донецької області під час обстрілу загинув військовослужбовець 81-ї окремої аеромобільної бригади з села Сваричів Рожнятівського району Олег Лисевич. Про це повідомила координатор Центру допомоги воїнам АТО Тетяна Фреїшин.

14:56
Цими вихідними, 9-10 липня, в Івано-Франківську відбудеться всеукраїнський графіті фестиваль “Алярм”, під час якого художники перетворять на мистецький об‘єкт занедбану стіну стадіону на території ЗОШ №4. 90-метрова стіна стане своєрідним майданчиком для діалогу як між локальними графіті-художниками і гостями з різних міст, так і поціновувачами вуличного мистецтва.

14:29
При формуванні порядку денного слово хотів взяти учасник АТО Андрій Фармуга, однак міський голова Руслан Марцінків сказав, що згідно з регламентом він не має право на слово.

14:07
7 липня о 14:25 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що на полонині на горі Смотрич поблизу села Дземброня Верховинського району відчув погіршення самопочуття 24-річний турист із Чернігова.

13:45
ДП "Івано-Франківський облавтодор"  використовує сучасну техніку "Штрасмаєр" (Австрія), яка струменевим методом ефективно і якісно ліквідовує ямковість на дорозі Т-09-06 у Надвірнянському районі.

13:23
Громадяни, при спілкуванні із невідомими особами, які представляються в основному співробітниками банків, торгових підприємств й поліцейськими, беззастережно довіряють: надають повні анкетні дані, номери сім-карток мобільних операторів, рахунки, тощо що працює на руку злочинцям.

12:50
З 25.06.2016 набрав чинності Закон України від 31 травня 2016 року № 1390-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов’язковості державної реєстрації іноземних інвестицій» (далі – Закон № 1390).

12:17

Останнім часом особливо актуальним є питання надання антирабічної допомоги, тобто допомоги після укусів тварин. Адже тварина, яка напала на людину, може бути хворою на сказ.


11:45
На Прикарпатті підбито підсумки діяльності Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області за перше півріччя 2016 року. У засіданні Колегії У ДСНС в області, котра відбулася 7 липня під головуванням начальника Управління ДСНС в області полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького, взяли участь працівники Управління та його територіальних підрозділів.

11:20
У шахрайстві з цього приводу поліція підозрює жительку Івано-Франківська. За виготовлення документів на навчання за кордон вона видурила у калушанки 2500 доларів США.

10:55
Депутати Калуської міської ради вирішили затвердити технічну документацію із землеустрою щодо об’єднання земельних ділянок на вулиці Львівська та надати дозвіл на поділ земельної ділянки, орієнтовною площею 9,9101 га, яка знаходиться в районі цієї вулиці.

10:32
У малій залі Народного дому 5 липня коломияни вирішували, як перейменувати деякі вулиці міста. Цього вимагає Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їх символіки».

10:05
В бюджеті міста на  2016 рік передбачено кошти для надання матеріальної допомоги родинам, де діти хворіють онкологічними захворюваннями.

9:43
Зловмиснику, який незаконно посіяв та вирощував снодійний мак, загрожує кримінальна відповідальність.

9:20
7 липня виконавчий комітет міської ради вирішив внести на розгляд сесії міської ради  проект рішення «Про виплату коштів працівникам закладів освіти на проходження  обов`язкових профілактичних  медоглядів».

8:54
Прокуратурою Івано-Франківської області розпочато чотири кримінальні провадження за фактами службової недбалості службовців Карпатського національного природного парку, відділу земельних ресурсів м. Яремче, Микуличинської, Ворохтянської та Татарівської сільських рад.

8:28
Голова обласної ради Олександр Сич нагородив юних вихованців Івано-Франківської дитячо-юнацької спортивної школи та їхніх тренерів за здобуте друге місце з регбі-7 на ХІІ Всесвітніх юнацьких іграх в Австрії.

8:07
Кампанія проти сексизму в політиці та ЗМІ “Повага” представляє базу даних жінок-експерток “Спитай жінку”. Ресурс було створено завдяки допомозі журналісток, самих експерток та інших небайдужих, котрі відкрили свої книжки контактів для команди кампанії “Повага”.

7:40
8 липня 2016 року об 11.00 год. у приміщенні Івано-Франківського прес-клубу реформ (вул. Галицька, 67, 2-ий поверх) відбудеться прес-конференція ініціативної групи «Врятуємо старий Івано-Франківськ. Пивзавод». Захід присвячений збереженню пам’ятки культурної спадщини національного значення – приміщення солодового цеху пивзаводу.

7:17
Івано-Франківський міський центр «Спорт для всіх» запрошує школярів м. Івано-Франківська віком від до 14 років до участі команд у турнірі з міні-футболу серед дворових команд міста в рамках всеукраїнської акції «Олімпійське літо».

6:45
8 липня о 10.00 годині в залі засідань ІФ ОДА (вул. Грушевського, 21) відбудеться засідання  шостої чергової сесії Івано-Франківської міської ради.

Попередній день   Наступний день