10 листопада після приїзду з Донецька голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк дав прес-конференцію.

           «З надзвичайно великим успіхом  виступили  артисти нашої обласної філармонії  на Донеччині, пропагуючи українську пісню, українську мову, - відзначив  керівник Івано-Франківщини, який очолював творчу делегацію прикарпатців, учасників мистецького  проекту «Схід-Захід», що проходить під патронатом дружини Президента України Людмили Янукович.  

          Михайло Вишиванюк розповів місцевим журналістам про те,  що мав можливість побувати в Клубі інтелігенції при Донецькому національному університеті та україномовному ліцеї, мав цілий ряд зустрічей зі студентами і викладачами.

             «Ми домовилися про те, що один з наших ліцеїв буде співпрацювати з донецьким ліцеєм, що наші діти поїдуть на відпочинок до Азовського моря, а дітей з Донбасу прийматимуть  галичани на найвеличніші свята - Паску та Різдво, щоб показати як у нас бережуть національні традиції,- зазначив  голова ОДА. - Тим самим будемо об'єднувати Схід і Захід у велику соборну Україну».

            «Потрібно віддати належне донеччанам, які  з великою душею та теплом приймали наших людей, просили продовжувати таку хорошу традицію,  бо це необхідно для зближення та пропаганди української мови та всього українського», - наголосив Михайло Вишиванюк.           

           Водночас голова ОДА прокоментував події 9 листопада - конфліктну ситуацію біля приміщення адмінбудинку, яку створили представники ВО «Свобода». 

          «Мені дуже прикро, що Івано-Франківськ знову відзначився скандалом, - наголосив керівник  області. - Я думаю, що не було необхідності ломитися в облдержадміністрацію, до кабінету голови, тим більше, що я не ховався ніколи і ні від кого ховатися не буду, бо в цьому немає потреби. Криком не розбудуєш ні місто Івано-Франківськ, ні область.  Крики нічого, окрім шкоди, області не завдадуть. Тим більше, що підстав для того, щоб кричати - немає».

           «Я дотримуюся законів, Конституції України і, як казав раніше, обласна державна адміністрація у виборчий процес не втручалася, - запевнив Михайло Вишиванюк. - На жодну з виборчих дільниць, які працювали в області, я, як голова облдержадміністрації, чи представники ОДА жодного разу не телефонували, не втручалися в їхню роботу. Такого факту не знайде ніхто. Вибори пройшли нормально, ніяких фальсифікацій ми не замовляли. Хоча, не виключаю, що на окремих дільницях були певні порушення, але до них жодного відношення не має облдержадміністрація».

         Керівника області «дивує те, що коли «Свобода» перемогла у Івано-Франківську і взяла контрольний пакет акцій, то претензій у них немає і вибори, на їхню думку, пройшли вірно, а де голосів недостатньо - вибори пройшли погано».

          «Якщо окремі кандидати в депутати подали судові позови про перерахунок голосів, при чому тут облдержадміністрація? - риторично запитував голова ОДА. - Ми жодним чином не впливаємо на роботу обласної територіальної виборчої комісії. Тож нема мови про адміністративний тиск чи використання адмінресурсу. Це блеф та дешевий піар. Мені стало прикро, що саме так «прославили» нашу область тоді, коли наші митці успішно прославляють  її під час виступів в Донецьку».

             «Я просив би всіх бути поміркованими, виваженими, не робити ніяких поспішних політичних заяв, а думати над тим, як нам в мирі і злагоді розбудовувати нашу область під програму «Писанкове Прикарпаття», - сказав Михайло Вишиванюк. - Я особисто налаштований на співпрацю з усіма депутатами, незалежно від партійних кольорів. Для мене найбільшою партією є народ та жителі нашого краю, яким ми всі зобов'язані служити вірою і правдою. Ми відкриті до співпраці з усіма партіями, без винятку. Тож закликаю всіх до співпраці. Ми готові надавати всім бажаючим  відповідні ділянки роботи. Хто забажає - може займатися будь-яким напрямком народного господарства - сільським господарством, будівництвом доріг, житла для бідних, турботою про малозабезпечених, охороною лісу, навколишнього середовища, боротьбою з «мафією» на ринку - будь ласка».

         Ніхто з тих, хто 9 листопада створив конфлікт біля ОДА, як запевнив Михайло Вишиванюк, до нього не звернувся.  

          На запитання представників ЗМІ, чи йшлося у Донецьку про економічну співпрацю між двома регіонами, голова ОДА відповів: «Ми обговорювали питання економічної співпраці, але, як ви знаєте, я маю звичку не робити ніяких заяв доти, поки не буде підписано відповідні документи. На разі можу говорити про обмін делегаціями, в тому числі, для відпочинку, про розпочату роботу над проектом «Прикарпатський Артек».

           «Що очікуєте від візиту Президента України Віктора Януковича на Прикарпаття?» - запитували журналісти.

         « Коли приїжджає Президент, то обов'язково дає цілий ряд доручень Кабінету Міністрів України, щоб повирішувати наболілі питання та проблеми, які є в області, - зазначив Михайло Вишиванюк. - У нас їх дуже багато. Тож від візиту Глави держави чекаю великого позитиву».

            Запитували журналісти і про роботи в Калуші, на території Домбровського кар'єру та хвостосховища. Голова ОДА розповів, що перепоною для нормального їх проведення була суттєва затримка з виготовлення необхідної проектної документації. За його словами, на її виготовлення не могли знайти кошти. Мовляв,  Міністерство екології не має права їх надавати, бо не має цільових коштів. Міністерство промислової політики не має в бюджеті цих коштів. Кабінет Міністрів не має права видавати кошти з Резервного фонду. Потрібної суми у бюджеті обласної державної адміністрації теж не має, як і  міському бюджеті Калуша. Крім того, спеціальні екологічні кошти, більше 40 мільйонів гривень, свого часу було покладено в банк «Родовід», «бо там пообіцяли високі відсотки,  а де багато обіцяють - ніколи не можна вкладати гроші».   

           «Виникло замкнуте коло, - уточнив Михайло Вишиванюк. - Довелося мені «зняти капелюха» перед директором проектного інституту і попросити видати документацію, яка вартує мільйон гривень, під моє чесне слово. Ми закладемо ці кошти в бюджет 2011 року і таким чином розрахуємося за цю документацію».

11 Листопада 2010, 11:16
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 11 Листопада 2010, 11:30
Відповісти

Автор: , 11 Листопада 2010, 11:52
Відповісти

Автор: , 11 Листопада 2010, 12:29
Відповісти

Автор: , 11 Листопада 2010, 17:39
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Фотоновини:
"Гуцулозавр карпатський" переміг на конкурсі сучасного візуального мистецтва
23 Грудня 2016, 18:10
Світлини засніженого вечірнього Івано-Франківська з висоти пташиного польоту
15 Листопада 2016, 16:09
У Коломиї встановили пам’ятний знак 26 загиблим воїнам АТО з Коломийщини
19 Жовтня 2016, 8:12
У Коломиї обрали логотип міста та візуальний стиль
07 Липня 2016, 9:44
Марцінків доставив допомогу в зону АТО (Фоторепортаж)
14 Червня 2016, 18:58
В Івано-Франківську відбувся «Парад візочків»
31 Травня 2016, 18:54
«Сто метрів творчості». У Коломиї відбувся фестиваль вуличного мистецтва "Арт-Візія"
10 Травня 2016, 19:18
У Коломиї діти-сироти розписували писанки
28 Квітня 2016, 11:47
Коломийська писанка “Гуцули п’ють мартіні” виборола “бронзу” Всеукраїнському фестивалі писанок
25 Квітня 2016, 15:18
Івано-Франківськ – місто стартапів
26 Лютого 2016, 9:18
Якісні адмінпослуги на івано-франківщині тепер не міф
10 Лютого 2016, 22:36
Художники, родом із Донеччини, відкрили в Івано-Франківську виставку картин
07 Лютого 2016, 21:22
У Івано-Франківську 208 патрульних поліцейських склали Присягу на вірність українському народу (ФОТО)
01 Лютого 2016, 6:43
Льодове містечко “побудували” в селі на Коломийщині
19 Січня 2016, 16:33
Батальйон правоохоронців "Івано-Франківськ" відрядили у зону АТО (ФОТО)
15 Грудня 2015, 19:24
Туристи, які приїжджають у Коломию, замість історичних архітектурних об’єктів бачать руїни (фото)
22 Вересня 2015, 16:57
Батальйон "Івано-Франківськ" знову вирушив на схід України (ФОТО)
15 Вересня 2015, 18:17
Пізнавати фізику, хімію та біологію по-новому відтепер у Франківську захочуть всі
06 Вересня 2015, 17:47
Своє професійне свято відзначають підприємці Івано-Франківська (ФОТО)
05 Вересня 2015, 9:35
Ознайомитися зі станом спортивної інфраструктури до Івано-Франківщини прибув міністр молоді і спорту України Ігор Жданов (ФОТО)
04 Вересня 2015, 18:20
Після двох місяців у зоні АТО до Івано-Франківська повернувся 4-й батальйон Нацгвардії
14 Липня 2015, 10:37
У Франківську з'явилася нова фотомозаїка
13 Липня 2015, 11:07
На Івано-Франківщині продовжують латати дороги (фоторепортаж)
04 Червня 2015, 12:38
В Івано-Франківську відбулося ювілейне Свято морозива
25 Травня 2015, 8:36
Франківчанин Федір Хашалов підкорив Європу
18 Травня 2015, 11:21