Президент України Віктор Янукович очікує від влади та активу Івано-Франківщини розробки програми соціально-економічного розвитку цього регіону. Про це Глава держави сказав у заключному слові на  нараді з питань соціально-економічного розвитку Івано-Франківської області.

За словами Глави держави, ця програма має містити розділ щодо невідкладних заходів, які необхідно здійснити для розв’язання найбільш нагальних проблем Івано-Франківщини. «Я готовий разом з вами їх розглянути... Ефективно використати економічний потенціал, людський ресурс Івано-Франківщини  – наш обов’язок», –  наголосив Президент.

Віктор Янукович висловив переконання, що місцева влада регіону здатна визначити пріоритетні проблеми області.

Звертаючись до голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації М.Вишиванюка, Президент сказав: «Вірю, що Ви разом із командою визначите таку пріоритетність, і ми зробимо все, щоб ефективно використати всі наявні ресурси – і регіональні, і державні».

Віктор Янукович підкреслив, що до кожного питання слід підходити «з розумом і відповідальністю».

Президент окреслив низку актуальних питань розвитку регіону. Йдеться, зокрема, про необхідність розвитку інвестиційних проектів, створення сприятливих умов для роботи бізнесу та скорочення дозвільної системи, розвиток і модернізацію туристичної інфраструктури.

Глава держави високо оцінив успішну реалізацію в регіоні низки інвестиційних проектів. «Але на цьому не можна зупинятися», – наголосив Віктор Янукович.

У цьому контексті Президент відзначив важливість створення структури, яка займалася б питанням залучення інвестицій,  та організації ефективної підготовки менеджерів з інвестиційного проектування.  «Держава сьогодні робить все, щоб забезпечити сприятливі умови для залучення інвестицій», – нагадав Віктор Янукович.

Окремої уваги Глава держави надав питанню соціального розвитку регіону.

Президент зауважив, що за показником народжуваності Івано-Франківська область має позитивні тенденції приросту. «Водночас тривожать показники смертності дітей до 1 року – за цим показником область входить до п’ятірки найгірших регіонів», – сказав Віктор Янукович.

Президент упевнений, що це ставить додаткові завдання щодо створення належної матеріально-технічної бази установ освіти та охорони здоров‘я. У цьому контексті Віктор Янукович наголосив, що у рамках Національного проекту «Нове життя», який передбачає створення у кожному з регіонів України сучасного перинатального центру,  в Івано-Франківську такий центр має бути створено не пізніше 2012 року.

«Наголошую: Національний проект у перинатальній сфері є складовою реформи охорони здоров‘я і здійснюється за наступним підходом: наблизити якісну допомогу до пацієнта, де б він не проживав», – сказав Президент. 

Віктор  Янукович висловив переконання, що для Івано-Франківщини проблема якісної медичної допомоги у гірських територіях зрозуміла, як нікому. У цьому контексті, зауважив Глава держави, корисним є досвід області з першими позитивними результатами реформування медичної галузі.

«Водночас результати сьогоднішньої наради засвідчили непоодинокі факти відсутності належної координації дій центральних та місцевих органів влади», – додав Президент.

Глава держави також висловив переконання, що потребує належного врахування специфіка Івано-Франківщини як гірської території у контексті проведення протипаводкових заходів і попередження стихійних явищ.

Окрім того, за словами Віктора Януковича, сьогодні необхідно повернутися до питання відновлення об’єктів, пошкоджених стихією, зокрема газопроводів, та вжити відповідних заходів. «Ми в жодному разі  не повинні про це забувати», – зауважив він.  

Президент також  ще раз підкреслив, що влада вживатиме усіх необхідних заходів для вирішення екологічних проблем регіону.

Глава держави звернув увагу присутніх і на важливість відзначення на державному рівні у наступному році 350-річчя заснування Івано-Франківська.

Президент України підкреслив: впровадження реформ, які сьогодні реалізуються по усій Україні, також має стати невід’ємною складовою повсякденної роботи Івано-Франківщини.

«Сьогодні наша головна мета – зберегти політичну стабільність в Україні, системність  всіх гілок влади у підходах до вирішення проблем людей та регіонів  у кожному напрямку життєдіяльності», – наголосив Віктор Янукович.

Президент нагадав присутнім про відповідальність, яку вони як представники влади несуть перед  громадянами.

«Ми повинні вірити у власні сили...Крок за кроком ми повинні знімати питання, вирішувати їх. І це буде наша державна політика», –  сказав Президент.

«Наша політика завжди відповідатиме національним інтересам держави. Ми будемо їх відстоювати, будемо йти вперед. І на цьому шляху залучати все активне суспільство, людей,  здатних ефективно працювати», –  заявив Віктор Янукович.

12 Листопада 2010, 12:16
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 12 Листопада 2010, 12:47
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Фотоновини:
"Гуцулозавр карпатський" переміг на конкурсі сучасного візуального мистецтва
23 Грудня 2016, 18:10
Світлини засніженого вечірнього Івано-Франківська з висоти пташиного польоту
15 Листопада 2016, 16:09
У Коломиї встановили пам’ятний знак 26 загиблим воїнам АТО з Коломийщини
19 Жовтня 2016, 8:12
У Коломиї обрали логотип міста та візуальний стиль
07 Липня 2016, 9:44
Марцінків доставив допомогу в зону АТО (Фоторепортаж)
14 Червня 2016, 18:58
В Івано-Франківську відбувся «Парад візочків»
31 Травня 2016, 18:54
«Сто метрів творчості». У Коломиї відбувся фестиваль вуличного мистецтва "Арт-Візія"
10 Травня 2016, 19:18
У Коломиї діти-сироти розписували писанки
28 Квітня 2016, 11:47
Коломийська писанка “Гуцули п’ють мартіні” виборола “бронзу” Всеукраїнському фестивалі писанок
25 Квітня 2016, 15:18
Івано-Франківськ – місто стартапів
26 Лютого 2016, 9:18
Якісні адмінпослуги на івано-франківщині тепер не міф
10 Лютого 2016, 22:36
Художники, родом із Донеччини, відкрили в Івано-Франківську виставку картин
07 Лютого 2016, 21:22
У Івано-Франківську 208 патрульних поліцейських склали Присягу на вірність українському народу (ФОТО)
01 Лютого 2016, 6:43
Льодове містечко “побудували” в селі на Коломийщині
19 Січня 2016, 16:33
Батальйон правоохоронців "Івано-Франківськ" відрядили у зону АТО (ФОТО)
15 Грудня 2015, 19:24
Туристи, які приїжджають у Коломию, замість історичних архітектурних об’єктів бачать руїни (фото)
22 Вересня 2015, 16:57
Батальйон "Івано-Франківськ" знову вирушив на схід України (ФОТО)
15 Вересня 2015, 18:17
Пізнавати фізику, хімію та біологію по-новому відтепер у Франківську захочуть всі
06 Вересня 2015, 17:47
Своє професійне свято відзначають підприємці Івано-Франківська (ФОТО)
05 Вересня 2015, 9:35
Ознайомитися зі станом спортивної інфраструктури до Івано-Франківщини прибув міністр молоді і спорту України Ігор Жданов (ФОТО)
04 Вересня 2015, 18:20
Після двох місяців у зоні АТО до Івано-Франківська повернувся 4-й батальйон Нацгвардії
14 Липня 2015, 10:37
У Франківську з'явилася нова фотомозаїка
13 Липня 2015, 11:07
На Івано-Франківщині продовжують латати дороги (фоторепортаж)
04 Червня 2015, 12:38
В Івано-Франківську відбулося ювілейне Свято морозива
25 Травня 2015, 8:36
Франківчанин Федір Хашалов підкорив Європу
18 Травня 2015, 11:21