Зіновія Андрійовича вдруге обрано міським головою Надвірни, більше того, йому вдалося збільшити довіру виборців до себе у півтора раза. Новий-старий чільник Надвірни переконаний, що мер повинен займатися передусім міською господаркою, а не політикою. Він максимально прикладається до того, аби налагодити на належному рівні співпрацю між міською владою і громадою. Прикметно, що З. Андрійович і його заступники щодня особисто ведуть прийом надвірнянців, бо їхні інтереси вважають пріоритетними у своїй роботі. Нині пропонуємо вашій увазі розмову з міським головою Надвірни Зіновієм Андрійовичем.

- Вам вдалося збільшити довіру виборців до себе у півтора раза, що свідчить про певний рівень вашої роботи міським головою. Назвіть три найважливіші проблеми, яких позбулося місто за час вашої першої каденції.

— Три основні проблеми, які нам вдалося розв’язати у минулому скликанні, безпосередньо стосуються життєдіяльності нашого міста. Ми зуміли налагодити цілодобове безперебійне постачання води, а це питання не вирішувалось у нашому місті впродовж 20 років. Ми реформували ЖКГ та впровадили інноваційний пілотний проект реформування житлового фонду в мікрорайоні Ломоносова. Як відомо, Надвірна стала епіцентром підтоплення в 2008 і 2010 роках. Наша команда без фінансування з Держбюджету і окремої на це статті витрат зуміла захистити громаду та успішно нейтралізувати цю проблему.

- Чи вдалося вам реформувати підприємства в комунальному господарстві міста таким чином, як ви собі запланували?


— Кандидуючи перший раз на посаду міського голови Надвірни, я ставив перед собою низку господарських завдань. Мої основні пріоритети – це економічно-обррунтовані тарифи, наведення порядку в місті, вуличне освітлення, належний стан доріг, цілодобове постачання води. Тому я переконаний, що міський голова, який з перших днів перебування на посаді говорить про політику, а не про інтереси жителів, дуже швидко зазнає фіаско. Щодо реформування ЖКГ, то можу запевнити, що ми зробили значний поступ. У 2006 році я прийняв від старого водоканалу борг за спожиту електроенергію в 600 тис. грн. Протягом трьох років ми його сплатили, крім цього, з чистого аркуша розпочали роботу нового водоканалу, який нині успішно функціонує на території міста. Це один із прикладів наших досягнень у сфері ЖКГ, а загалом ми змінили підходи до вирішення питань міської господарки.

Також хотів би звернути увагу на те, що раніше бували випадки, коли опалювальний сезон у Надвірні розпочинався 1-15 грудня, цього ж року — 7 жовтня. Це багато про що свідчить.

Звичайно, те, що нам за чотири роки вдалося на 30-40 відсотків розв’язати ту чи іншу проблему житлово-комунального господарства, — це не лише моя заслуга, а всього апарату міської ради, депутатського корпусу і громади.

- А як щодо вуличного освітлення, яке ви обіцяли налагодити по всьому місту?

— Говорячи мовою цифр, з 2006-го до 2010 року ми зорганізували і відновили в місті вуличне освітлення на 85 відсотків. із 60 вулиць Надвірни залишилося менше десятка неосвітлених, проблему яких зобов’язуємося вирішити протягом 2011 року.

- За які кошти освітлюєте місто?

— Вуличне освітлення налагоджуємо за гроші спонсорів, бо у бюджеті на це ми собі не можемо дозволити ні копійки.

- Чому так довго ремонтують дороги у Надвірні?

— Ми маємо 350-400 тис. грн. на рік для капітального ремонту 60 вулиць нашого міста, а цієї суми насправді реально вистачає для належної реконструкції всього-на-всього однієї вулиці — з водовідведенням, тротуарами, бордюрами та всіма інфраструктурами. З 2006-го до 2010 року ми відремонтували більше вулиць, ніж з 1991-го до 2005 року. Наш підхід до цього питання полягає в тому, аби робити хоч і менше, проте доброякісно, адже вулиці повинні належним чином служити не один десяток років.

- За рахунок чого, на вашу думку, можна прискорити доброякісний ремонт доріг?

— Тільки зміна державного підходу у формуванні державного збору через податок на пальне зможе допомогти зробити за недовгий час значно більше добрих доріг.

- Свого часу ви немало говорили про налагодження співпраці між громадою і міською владою. Наскільки вам вдалося підтвердити її на практиці?

— Від 2006 року не було жодного дня, коли б представники керівництва міської ради не приймали надвірнянців. У нас щодня прийомний день. Крім цього, зв’язок між міською владою і громадою особливо налагодився під час повені. Люди цілими будинками виходили на вулиці і допомагали владі захищати місто від стихії. Також варто зазначити, що останнім часом існує взаєморозуміння між керівництвом міської ради і громадою щодо вирішення актуальних проблем нашого міста.

- Як відомо, ви ініціюєте надання Надвірні статусу міста обласного значення...


— Погодьтеся, якими б патріотами свого міста ми не були, кожна справа має фінансову складову. Наприклад, благоустрій, вуличне освітлення робляться завдяки добрим людям, які жертвують на це свої кошти. Надвірна має статус міста районного значення. Отож щороку район вилучає з міських прибутків чималу суму. Як правило, це 4,5 млн.грн., щоправда, у 2010 р. нам вдалося зменшити цю цифру до 2 млн. Місто має багато проблем і величезні потреби у фінансуванні. З отриманням Надвірною статусу міста обласного значення буде можливість на зекономлені кошти зробити немало корисних і потрібних справ.

- Кажуть, що перша сесія новообраної міської ради була непростою. Як об’єднуватимете депутатський корпус?

— У 2006 році мені вдалося консолідувати депутатів, які представляли ті чи інші політичні сили, шляхом спільного вирішення актуальних проблем міста, адже, як я люблю жартувати, нас об’єднує одна партія з назвою «Надвірна». У новообраній міській раді представлено п’ять політичних сил, які, гадаю, підуть тим самим шляхом, відкинувши вузькопартійні інтереси заради інтересів громади. Адже у нас стільки проблем, що думати про політику немає часу.

- Які нині проблеми в місті є найгострішими і яким чином плануєте їх розв’язувати?

— Природні катаклізми створюють у місті найбільше проблем. і ми боремося нині не з їхніми причинами, а з їхніми наслідками. Отож найголовніша проблема, яку розв’язуватимуть депутати шостого демократичного скликання, пов’язана найперше з природними катаклізмами.

Важливо й надалі тримати на контролі питання житлово-комунальної сфери, розширити міське кладовище. Не всі знають, що у Надвірну звозять сміття з трьох районів області, а ресурс звалища закінчується 2011 року. Якщо не зробити проект рекультивації, то матимемо такі самі проблеми, які мають Тернопіль, Чернівці, Львів. 

- Два рази поспіль ви кандидуєте на посаду міського голови Надвірни разом зі своїм двоюрідним братом Михайлом Андрійовичем, який свого часу вже обіймав цю посаду. Чи не виникало у вас думки, що можна якось домовитись у родині?

— Кожна виборча кампанія робить кандидата сильнішим. Я вдячний усім своїм опонентам, у тому числі й Михайлові Андрійовичу, які допомогли мені вдруге обійняти цю посаду з тим, щоб завершити розпочаті у нашому місті справи. А щодо Михайла, то я з повагою ставлюся до нього як до свого брата й опонента. Це особисте право кожного брати чи не брати участь у виборах.


09 Грудня 2010, 14:12
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30