Боголюбивим душпастирям, преподобним монахам і монахиням та всім вірним Івано-Франківської єпархії УГКЦ.

Сьогодні добра новина про народження Дитятка, яка облетіла весь світ, звернена до нас і прикликає кожного разом зі східними мудрецями і простими пастухами пізнати у Дитяткові Ісусові свого Царя і Бога, принести Йому дар чистого серця, очищеного від усякої скверни гріха, відчинити для Нього обитель нашої душі, щоб у ній також народився Христос. Відгукнімось  і ми на цей Божий заклик нашою любов’ю та добрими ділами. Вбачаймо у кожному  ближньому Самого ісуса Христа. Христос народився на землі та стукає в двері наших сердець. Відчинімо їх Йому. Нехай віра і любов міцніють у всіх нас, у нашій молоді і наших дітях, у наших родинах, у нашому суспільстві,  у нашій державі та в нашій Церкві.


У дні різдвяної радості не забудьмо про вбогого чи нещасного, нагодуймо голодного, зігріймо милосердям стражденного, щоб кожен ближній наш відчув християнську любов.


Нехай у цьому році наше святкування Христового Різдва проходить радісно, світло, у простоті й мирі; в ясності думок і чистоті сердець наших, у молитві, в душевному мирі, у спокої сімейному та державному. Мир, що огортає ясла Богодитятка, Його Матір і старця Йосифа у вифлеємському вертепі, нехай зійде на всіх нас.


Щиросердечно вітаємо з Різдвом Христовим наше духовенство: душпастирів, монахів, монахинь, семінаристів; християнську владу, керівників соціальних установ, інтелігенцію, військовослужбовців, науковців, людей різних сфер діяльності, а також наших дорогих дітей та молодь і молитовно бажаємо вам допомоги Божої, щоб здійснювати служіння для добра Церкви та для українського народу. Прославляючи народженого Христа Спасителя, дякуймо Йому за всі Його ласки, за радість і скорботу.


Благословення Новонародженого Господа Ісуса Христа нехай зійде на вас і перебуває у всі дні життя вашого. Амінь.

Христос рождається! Славіте Його!

† ВОЛОДИМИР ВІЙТИШИН, єпископ Івано-Франківський, УГКЦ.
† СОФРОН МУДРИЙ, ЧСВВ, єпископ-емерит Івано-Франківської єпархії УГКЦ.

* * *

 

Улюблені у Христі отці, брати і сестри!

І знову освятила небо різдвяна зоря, і знову наші душі сповнилися благодатною радістю, знову ми вітаємо один одного: Христос рождається! Славімо Його!
Минуло дві тисячі десять років з того часу, як вифлеємська зоря звістила народження Христа Спасителя. Багато, дуже багато епохальних змін та подій пережило людство нашої планети з того часу. Та ясна вифлеємська зоря ніколи не згасала, а  щороку звіщала людству про містерійний прихід на землю Божого Дитятка — радісне Різдво Христове, про яке святий Єфрем Сірин писав: «Нині засяяв день милосердя. Хай ніхто не переслідує свого ближнього помстою за завдану йому кривду. Настав день радости. Це день, у який Син Божий зійшов до грішниківѕ Це день, у який приходьте всі до Бога. Бо ж нікого не цурається Господь всіх і всього».


Дорогі отці, брати і сестри! Різдво Христове — це свято радості, свято миру, свято єднання неба із землею, це найвеселіше свято, що підносить нас духовно, скріплює нашу віру і додає впевненості в тому, що тільки в Новонародженому Дитяті  Христі ісусі  наше релігійне та національне спасіння. Сила молитви рідною мовою, сила віри і любови — ось та потуга, котра допоможе нам витримати випробовування і кризу в ці непрості часи. Сідаючи до святої вечері, згадаймо передусім тих, кого вже немає між нами, згадаймо тих мучеників, хто віддав своє життя за православну віру і волю України, згадаймо мужніх місіонерів і благовісників, котрі ревно працювали і працюють для добра України, відродження Української Автокефальної Православної Церкви та становлення однієї Православної Церкви на київському престолі — Церкви нашого першого покликаного апостола Андрія Первозванного і хрестителя Київської Руси святого рівноапостольного князя Володимира Великого.


Нехай голоси наших колядників лунають від хати до хати, від серця до серця, хай залунають вони і для хворих, самотніх, сиріт, горем прибитих і зневірених, тих, хто потребує розради й радости, і тоді наше свято стане багатшим і світлішим. Тоді ми, наслідуючи приклад мудреців, обдаруємо Христа золотом Віри, миром Надії та ладаном Любови.


Щиросердечно вітаю вас, боголюбиві отці духовні, улюблені брати і сестри з Різдвом Христовим, Новим 2011 роком і святим Богоявленням. Нехай Всевишній обдарує всіх вас Своїми небесними ласками й щедротами, здоров’ям, добротою, любов’ю, вірою та надією на краще майбутнє.
Веселих вам свят та щасливого Нового року!

Христос народжується!

З нами Бог! Славімо Його!

† АНДРІЙ,  митрополит Галицький,  керуючий Івано-Франківською єпархією УАПЦ.

* * *

 

Дорогі і любі моєму серцю всечесні отці, брати і сестри!

У ці дні великого торжества Вифлеєм стає подібним до неба, бо Бог прийшов, щоб народитися і стати Тим, Ким не був, будучи Богом, стати людиною. Народився в Юдеї новий Цар, у якого увірували язичники, але відкинули юдеї.
Той, хто залишив ангелів, архангелів і всі Небесні сили, Один іде новою дорогою, щоби просвітити світ. Син Божий народився від Пресвятої Діви Марії, зійшов на землю, щоб визволити людство від гріха та смерті і дарувати йому життя вічне. ісус Христос народився тоді, коли людство перебувало в темряві гріха, доброчесність і порок в очах людей майже нічим не відрізнялися і навіть саме життя втрачало цінність для тих, хто не міг задовольнятися тваринними потребами.


Діва народила не Сама від Себе, але як захотів Податель Життя. В цей великий день Христос народився від Діви Марії, вийшовши з чистого й непорочного її лона.


За слова Єви Адам був вигнаний з раю, Слово (Христос), народжене від Діви Марії, відкрило Хрест, з якого розбійник увійшов до раю. Народжений у Вифлеємській печері Христос сповістив усьому світові, що всі люди — діти Небесного Отця, а любов є джерелом духовного життя.


Поклонімось разом Богодитині, віддаймо Йому хвалу, співаючи разом з Небесними силами: «Слава в вишніх Богу, і на землі мир в людях благовоління» (Лк. 2.14).


Як ваш архіпастир і Божий слуга в своїх молитвах я прошу Новонародженого Господа нашого Ісуса Христа втішити кожного, хто сумує, витерти сльози старенької матері, прошу навернути до отчого дому тих, які забули про стежку до батька й матері.


Я звертаюсь до дітей і внуків та прошу вас в ім’я Новонародженого Спасителя: не забувайте про отчий дім, про старенького батька і стареньку матір, пам’ятайте: там ви завжди бажані гості.


Схилімо наші голови перед Новонародженим Спасителем, віддаймо Йому поклін. Нехай Новонароджений Господь наш Ісус Христос дарує кожному з Вас своє благословення, мир, здоров’я, добробут, а в дітях радість, укріплює ваші душевні й тілесні сили.

Христос народився!
Славіте Його!

† ІОАСАФ,  архієпископ  Івано-Франківський  і Галицький, УПЦ КП.

* * *

 

Всечеснішим отцям, преподобним ченцям, черницям, всім вірним єпархії
Христос рождається! Славіте Його!

Як теплі промені сонця прорізують морозний ранок, так ангели Божі понад дві тисячі років тому сповістили убогим пастушкам про народження Божого Сина. А мудрим світу цього зоря вказала місце над Вифлеємом, де Боже Дитя прийшло на світ в убогій стаєнці, бо в людських оселях не знайшлося місця для Нього.
Адже як тоді, так і нині у багатьох людей знаходяться свої справи й оправдання, кар’єра, служба, праця, відпочинок, розваги і бізнес, а іноді просто байдужість, хоч Христос-Богочоловік у виді малої дитини прийшов до нас, щоб примирити нас з Богом. Як співаємо у наших колядках: «Прийшов днесь із небес, щоб спасти люд свій весь, і утішився».


У цей радісний для нас  день, ми, як Божі діти, наслідуючи Божу Матір і праведного обручника Йосифа, убогих пастирів та мудрих волхвів, які перші привітали Сина Божого, прийшли до храму Божого, щоби поклонитись Божому Дитяткові та радісно славити Його як Царя Слави. Хочеться сьогодні звернути особливу увагу на наших дітей і молодь як майбутнє нашої України, скласти щирі подяки вам, дорогі батьки і матері, за дар життя для своїх дітей. Хочу також пригадати всім християнським родинам, що народжувати дітей — це Божий привілей і ваше завдання. Поряд із народженням не менш важливим завданням є гідне їх християнське виховання, держава повинна сприяти Церкві та всім освітнім закладам у справі виховання гідних християн і патріотів української нації.


У цей світлий різдвяний день щиро обіймаю вас, дорогі мої у Христі брати і сестри, найдорожчі моєму серцю діти і молоде, яким я найбільше присвячую своїх молитов і розважань, та здоровлю вас із цим радісним днем Різдва Божого Сина. Бажаю, щоб усі ваші родини були святими і духовно багатими, щоб у ваших родинах був мир Христовий, завжди спільна молитва і злагода, діти нехай приносять вам земне щастя, достаток у домі й радісні усмішки. Хто в старості — нехай буде підтриманий на дусі, а ми розділимо з вами ваші нелегкі випробування. Засмучені, радійте Різдвом Господнім. Молоді, завжди радійте в Господі, хворі не втрачайте надії на Бога і на молитву своїх душпастирів. Усім веселих Різдвяних свят!


Христос рождається! Славіте Його!

† МИКОЛАЙ СІМКАЙЛО,  єпископ, правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії  УГКЦ.

* * *

З Різдвом Христовим!
Дорогі отці, брати і сестри!
 

Із народженням Христа народилось у світі нове життя. «Бог з’явився у тілі» (Тим. 3,16) — у цих словах апостола Павла зміст свята Різдва Христового. Неймовірне чудо полягає в тому, що Бог став людиною. Що Він — Господь Бог — з’явився в образі людини.


Народження Ісуса Христа є початком і основою всіх дарованих нам благ, це вираз безмежної любові Божої до Свого творіння. Син Божий приходить у світ, щоб силою Своєї Божественної правди надихнути і направити людство на шлях, що веде до життя вічного.


Щиросердечно вітаю вас, дорогі отці, брати і сестри, зі святом Різдва Христового, Новим роком і святим Йорданом.


У ці різдвяні дні, прославляючи народженого Христа-Спасителя, дякуємо Йому за всі Його милості, даровані нам у минулому році. Будемо просити Господа нашого Ісуса Христа, щоби Він зберіг нас в однодумності, дарував нам силу і мудрість подолати труднощі сьогодення.


Закликаю вас творити з добрим настроєм діла милосердя, допомагати всім, хто потребує вашої допомоги.


Молитвою і чесною працею сприяйте змінам, спрямованим на оновлення духовних, моральних, культурних та інших сторін нашого життя. У мирі, з любов’ю, вступаючи в 2011 рік, будемо молити Бога, щоб Він був милостивим до нас у випробуваннях нашої віри й любові.


Нехай благословення Боже перебуває з Україною та її народом.

† ІОАНН, єпископ Коломийський  і Косівський УПЦ КП.
06 Січня 2011, 14:21
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47