http://www.waps.com.ua/img/2009/3003_ukrpoland.jpgВиступаючи в Польщі на Економічному саміті, Президент Віктор Янукович твердо проголосив наступне: якщо партнери України раніше сумнівалися по якому курсу і куди вона буде рухатися, то тепер він сказав: «Я хочу, щоб про це пам’ятали всі і більше не задавали запитань на цю тему – курс України визначений і проголосований Верховною Радою, законом України, де визначено чіткі засади внутрішньої та зовнішньої політики, де чітко написано, що місце України в Європейському Союзі,- наголосив 5 лютого на прес-конференції голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк. - Тому не треба спекулювати, брехати, що Україна тримає курс на возз’єднання з Росією».


За словами Михайла Вишиванюка, «завдання із завдань», яке поставив Президент України - це розвиток міжрегіональних відносин, і не тільки в межах України, але й у межах Європейського Союзу .

«Виходячи з цього, Президент вимагає від нас проводити роботу у напрямку інтеграції з регіонами ЄС, - зауважив голова ОДА. - І Віктор Янукович не просто вимагає підтвердження того, що це робиться».

Водночас Михайло Вишиванюк повідомив представників ЗМІ про те, що він має декілька запрошень з посольств Норвегії, Швеції, Португалії, Чехії, Польщі на 3 березня, на відповідні зустрічі наших делегацій, відвідання згаданих країн, «з метою налагодження співпраці». І, запевнив: «Такі делегації обов’язково будуть відбувати за кордон; вони будуть складатися як з працівників облдержадміністрації, депутатів обласної ради, так, в перспективі, і з представників ЗМІ». Перші такі поїздки «на рівні контактів» будуть проходити, за його словами, «розвідувального характеру, дуже звуженим колом фахівців».

3-5 березня у Львові планується проведення українсько-польського форуму на тему співробітництва між регіонами. Про це теж сказав голова ОДА представникам ЗМІ

«Наші регіони працюють в цьому напрямку і мають договори з відповідними регіонами Польщі, - наголосив Михайло Вишиванюк, - Але стоїть завдання мати відповідні умови співпраці з регіонами інших держав. Це навчання, обмін досвідом, залучення інвестицій».

Відповідаючи на запитання місцевих журналістів, що ще цікавого було в Польщі, Михайло Вишиванюк наголосив: «В Польщі дуже тепло прийняли нашого Президента Віктора Януковича. Відбулася дружня відверта розмова між представниками урядів наших країн. Навіть критика, яка прозвучала на адресу України, була направлена в дружелюбному напрямку. Зокрема, пан Піхота – колишній міністр економіки, сказав таку ключову фразу: «На превеликий жаль, Україна втратила марно 20 років. Не було прийнято дієвих рішень. Говорилося одне – робилося інше, або нічого. На що Президент України чітко відповів. І Президент Польщі, і Піхота сказали, що вони вірять і покладають великі надії на Президента України, уряд, існуючу владу, яка є в нашій державі. Вони там, у Польщі, вірять, що від слів ми перейдемо до конкретних дій».

«Президент України чесно розповів про ту ситуацію, яка на сьогодні є в економіці нашої країни, назвав відповідні цифри. Це був один з найпотужніших виступів і був дуже вражаючим, це не передати словами, - наголосив Михайло Вишиванюк. - Наш Президент ще раз запевнив не лише Президента Польщі, але й європейський світ, що курс України твердий і незмінний - це інтеграція і співпраця. Віктор Янукович розраховує на те, що максимум в 2012 році у нас буде безвізовий режим, про який давно і дуже багато говориться. Польща пообіцяла, що обов’язково нас у цьому підтримає. Тим більше, що підписана відповідна дорожна карта між нашими урядами. До слова, подарунок коней – це теж добрий прояв стосунків».

За словами голови ОДА, «відповідна критика по взаємній роботі була адресована і польській стороні».

Довідково.

Як повідомляє президентська прес-служба, Президент України Віктор Янукович та Президент Республіки Польща Броніслав Коморовський взяли участь у заключному засіданні X-го Економічного форуму «Україна-Польща» та VІ-ій Конференції керівників регіонів України і Польщі. Захід відбувся у приміщенні Варшавської фондової біржі.

У своєму виступі Глава Української держави відзначив важливість проведення подібних заходів у контексті розвитку ефективних партнерських взаємин між Україною та Польщею, представниками бізнесу, зокрема.

«Ми повинні створити нові механізми реалізації державної політики, нові механізми підняття рівня економіки. І ніхто крім вас, ініціативних людей, наших суспільств, цього не зробить», – сказав Віктор Янукович, додавши, що економізація взаємин України та Польщі є, вочевидь, найбільш ефективною політикою їх розвитку.

Глава держави зазначив, що саме представники регіонів та бізнесу є людьми, від яких значною мірою залежить майбутнє наших країн. «Ми разом з вами здатні спільно наповнити змістом ті угоди, які сьогодні підписуються між Україною та Польщею», – переконаний Віктор Янукович.

Президент відзначив важливість того, щоб усі учасники цього діалогу, зокрема уряди країн, діяли згуртовано. «Щоб ми свідомо, крок за кроком, робили ту справу, що називається підняття рівня економіки, основою якого є піднесення рівня життя людей та будівництво сильної країни», – зазначив Глава держави.

Президент, крім того, відзначив, що Україна готова використовувати успішний досвід Польщі у розбудові сильної економіки, реалізації адміністративно-територіальної реформи тощо.

Говорячи про сьогоднішні відносини України та Польщі, Віктор Янукович констатував: «Нині ми досягли найвищого рівня у рамках довгої спільної історії... Історія нас набагато більше єднає, ніж роз’єднує».

Саме тому, підкреслив Президент, він та його польський колега домовилися про ведення відповідної державної політики.

Нинішні українсько-польські відносини, на думку Віктора Януковича, мають всі підстави закласти один з найпотужніших фундаментів нової Європи. Президент нагадав, що наші країни вибороли право спільно організовувати проведення фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року, що є великим викликом для наших урядовців, ділових кіл та перевірки їхніх професійних якостей.

Президент підкреслив, що на сьогодні Україні вдалося власними зусиллями увійти у графік підготовки до заходу. Віктор Янукович висловив переконання, що Євро-2012 буде проведено на високому рівні. «Я переконаний – ми це разом зробимо. Це також та подія, яка нас буде єднати на майбутнє», – сказав Глава держави.

Кінець першого десятиліття двадцять першого століття позначився глобальною економічною кризою, яку Україна та Польща пройшли по-різному, констатував у своєму виступі Віктор Янукович. Польща, зазначив Президент, довела ефективність своєї моделі розвитку, і Україна обов’язково врахує цей досвід.

Для України, зазначив Глава держави, 2010 рік став періодом іспитів у контексті подолання кризових явищ, і ми пройшли його оптимально.

Віктор Янукович нагадав про позитивну економічну статистику, з якою наша держава закінчила рік. На 2011 рік ми вийшли значно сильнішими, ніж були у 2010 році, переконаний Президент.

«Стратегічною ціллю України залишається набуття повноправного членства у Європейському Союзі. Практичні дії з боку як Євросоюзу, так і України могли б пришвидшити цей процес», – сказав у виступі Віктор Янукович.

«Ми розраховуємо і щиро сподіваємось, що під час польського головування в ЄС у другій половині цього року нам вдасться досягнути суттєвого прогресу на цьому шляху», – зауважив Президент.

Глава держави наголосив, що Україна зробить усе, щоб домашнє завдання на цю тему було виконано успішно. «Це наш принцип – казати і робити», – підкреслив Президент України.

«Вперше за роки незалежності політика України набула визначеності», – констатував Віктор Янукович, нагадавши про прийняття закону України про засади внутрішньої та зовнішньої політики.

Сьогодні наше завдання – змінити імідж України та забезпечити стабільність в державі, наголосив Президент. «І на цьому шляху ми будемо гуртувати суспільство», – підкреслив Віктор Янукович.

Глава Української держави зауважив, що до кінця цього року по 21 напрямку в нашій державі розпочнуться реформи. А ті реформи, які торік започатковані в Україні, вже роблять свою справу. Президент додав, що питання реалізації реформ фактично лежало у площині національної безпеки і суверенітету України.

2011 рік, підкреслив Віктор Янукович, – це період не тільки продовження цих реформ, а й їх значного нарощування.

Президент зазначив, що, безумовно, нищівний удар по корупції та бюрократичній системі спричинив спротив цієї системи. «Тому ми сьогодні бачимо, як бюрократія, корупція прикриваються в Україні демократичними гаслами», – сказав він, додавши, що йдеться про брехню і намагання дезорієнтувати міжнародну спільноту та українське суспільство.

«Український народ мудрий – він розбереться. Тому що невеличка купка людей, яка 20 років грабувала країну – це купка, а все суспільство від цього страждало, страждала вся держава, наш імідж у світі. Інтерес Українського народу в тому, щоб це колись закінчилося... Країну треба змінювати », – наголосив Президент.

«Нам треба міняти підходи на 180 градусів, і ми це зробимо. Стимул нам дає Український народ», – підкреслив Віктор Янукович.

Президент висловив вдячність польській стороні за дружнє розуміння та оцінку ситуації, яку вона демонструє стосовно України. «Я вірю у подальше поглиблення стратегічного партнерства між Україною та Польщею у всіх сферах суспільного життя», – підкреслив Глава держави.

Віктор Янукович також запросив провести наступний Економічний форум «Україна-Польща» в Україні.
08 Лютого 2011, 12:31
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30