Бійся, Руслан Коцаба, бійся! На твоє місце найвідомішого франківського критика влади дуже явно зазіхає конкурент. Все частіше і частіше розсилаються «листи щастя» прес-службою депутата Івано-Франківської  обласної ради Юрія Романюка. Вже жодна резонансна подія у державі не обходиться без думки одного з лідерів обласного Блоку Юлії Тимошенко. Традиційно, що про власні здобутки писати не гоже (а вони, сподіваємося, є, адже пан Юрій - людина поважна), тому у листах здебільшого…хоча ні, не «здебільшого», а ПОСТІЙНО (правильніше слово) йдеться про Віктора Януковича. Цього разу лист Президенту Юрій Романюк направив з приводу конфлікту ГО «Дорожній Контроль» з працівниками Одеського ДАІ. Скоріш за все, емоції просто переповнювали депутата і тому у тексті можна помітити кілька машинальних помилок. Вкінці звернення йде закид, про те, що лист зможуть опублікувати тільки сміливі і не кишенькові ЗМІ. Наш ресурс до таких не відноситься і тому залюбки ознайомлюємо Вас з Відкритим листом Юрія Романюка Віктору Януковичу

  Звернутися мене до Вас, змусив не стільки навіть обов’язок депутата обласної ради, а простий громадянський обов’язок вільного громадянина України, який в силу своїх скромних можливостей, понад 20 років, всіляко сприяв відродженню і утвердженню вільної, незалежної, демократичної, правової держави УКРАЇНА! Президентом якої Ви сьогодні маєте честь бути, гарантом дотримання Коституційних прав і свобод громадян якої, Ви є за посадою і службовими обов’язками!                  

              Ви, сподіваюся чудово обізнані  з кричущим фактом наруги над  статусом та й просто особистим  відношенням до української мови вже сумно відомого колишнього «мєнта», но не міліціонера, працівника ДАЇ з Одеси, т.зв. Олександра Швеця (прости Господи)! Який, перебуваючи при виконанні своїх службових обов’язків автоінспектора ДАЇ в м. Одесі, під час спілкування з пересічним громадянином України, водієм, посмів у грубій і цинічній формі обізвати українську мову – «телячою», і показово публічно додати весь перелік ганебних епітетів, смакуючи і насолоджуючись своєю ненавистю та не повагою до української мови.

             МВС відреагувало оперативно, звільнивши його з органів МВС, а міністр Могильов застосував відповідний комплекс дисциплінарних заходів щодо керівництва Одеської міської і обласної ДАЇ, та інших областей України.

             Але, виявилося що цього стало  недостатньо працівникам ДАЇ  та загалом міліції Одещини загалом, аби зрозуміти своє персональне службове місце у правовому полі України.

             Працівники ДАЇ влаштували системне  полювання за цим водієм, аби відомстити йому, за те що посмів поширити в інтернеті, та інших ЗМІ, відео-сюжет про цього «мєнта-телятину», з чого все і почалося.

 Вони  вночі, безпідставно зупинили цього водія, незаконно почали вимагати його водійські документи без пред’явлення причин зупинки автомобіля, що є грубим порушенням Правил дорожнього руху. Двогодинна (!) дискусія завершилася згодою водія таки представити керівникам автоінспекції Одеси свої водійські документи. Після чого настало негайне вилучення цих документів працівниками ДАЇ, направлення автомобіля на штраф-майданчик, а водія доставлено у міський суд Одеси у суботу(!) зранку, у вихідний(!) день, для термінового винесення двох вироків за одне нібито правопорушення, що вже є кричущим фактом порушення т.зв. суддею Конституції України. Суддя виніс вирок у негайному примусовому арешті (ув’язненні) даного водія на 5 діб, без допуску адвоката, за нібито невиконання вимог (насправді явно незаконних(!)) працівника міліції, за вигаданим приводом, не дуже чіткого напису прізвища водія у пред’явлених водієм документах. Самі документи нібито направлені на експертизу у лабораторію МВС. (На момент написання листа стало відомо із ЗМІ у підтвердженні легітимності документу - доручення).   

            Постає банальне запитання до  Вас, як до гаранта Конституції України?

            Стаття 3 Розділу І  Конституції  України декларує:

            «Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

            Права і свободи  людини та їх  гарантії визначають  зміст і спрямованість  діяльності держави.  Держава відповідає  перед людиною  за свою діяльність. Утвердження і  забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави».

            Як громадянин держави Україна,  я,  Романюк Юрій Дмитрович,  вимагаю від Вас (на підставі ст. 5 Конституції України), Президента України, гаранта додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина             (ст. 102 Конституції України), вжити негайних заходів реагування, по:

            - зупинці відвертого і цинічного «безпрєдєлу» класичних тупоголових «ментів-державного бандформування» Одещини, і можливо інших областей;

            - доручити Генеральній прокуратурі України негайно опротестувати т.зв. рішення Одеського суду, переглянути його в апеляційній інстанції, і сподіваюся, негайно скасувати протизаконне рішення суду першої інстанції;

            - доручити Генеральній прокуратурі спільно з МВС та СБУ провести комплексну перевірку злочинної діяльності всього апарату ОУ МВС в Одеській області та місті Одеса, з метою порушення кримінальних справ проти всіх осіб причетних до даного кричущого протизаконня, керівників даних «ментів, до тих хто покривав їх злочинні дії, проти судді даного суду, який виніс відверто не правочинний вирок-рішення водієві, та притягнути їх до кримінальної відповідальності, безумовно попередньо звільнивши їх з займаних посад та державних органів; 

             - негайно провести розширену Всеукраїнську нараду з правоохоронцями, прокурорами, СБУ, податківцями, митниками…. та суддями України, з питання розгляду даного інциденту, як виняткового демонстративного негативного прецеденту, в у ЩО (?) перетворюється демократична країна за Вашого керівництва, хто має понести за це відповідальність, і коли це припиниться? Коли Ви припините в МВС системні багаточисельні факти вбивств затриманих громадян в приміщеннях міліції та за її межами, випадки катування, образи, корупцію, вимагання, відверті протизаконня та порушення Конституційних прав і свобод людини?   

             Так як я відвертий песиміст, щодо поступлення даного листа до Вас особисто, в силу «цензурної» діяльності вашої адміністрації, змушений публічно оприлюднити свій лист в усіх ще не кишенькових і не переляканих ЗМІ.          

    Громадянин України,   депутат обласної ради                                                                     Юрій Романюк

15 Лютого 2011, 13:54
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 15 Лютого 2011, 16:52
Відповісти

Автор: , 15 Лютого 2011, 17:05
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Політика:
Головою Космацької ОТГ обрали діючого голову сільської ради
19 Грудня 2016, 18:31
У Тлумачі 12 партій змагатимуться за 26 депутатських мандатів
16 Грудня 2016, 18:54
Три територіальні громади Коломийщини через тиждень обиратимуть місцеву владу
08 Грудня 2016, 18:06
Троє прикарпатців увійшли до складу політради партії "Укроп"
28 Листопада 2016, 8:37
На Прикарпатті стартувала підготовка до перших виборів в об’єднаних громадах
08 Листопада 2016, 20:04
18 грудня у семи ОТГ Івано-Франківщини відбудуться вибори
11 Жовтня 2016, 9:43
На Прикарпатті 8 об’єднаних громад чекають на вибори
04 Жовтня 2016, 20:39
Михайло Королик очолив Івано-Франківську обласну організацію ВО "Свобода"
20 Вересня 2016, 21:28
ЦВК прийняла 100% протоколів з ОВК. Переміг Віктор Шевченко
18 Липня 2016, 20:16
Чесно: Вибори на Прикарпатті – змагання політичних обіцянок
14 Липня 2016, 18:27
Левко Лук’яненко у Франківську: “Сьогодні потрібно зробити парламент більш гідним”
12 Липня 2016, 16:17
У виборах по 85 округу члени ДВК від “технічних” кандидатів де-факто працюватимуть на одного кандидата
06 Липня 2016, 20:05
У Калуші на базарі Тягнибок агітував за кандидата від “Свободи”
04 Липня 2016, 10:07
Вибори на Прикарпатті: коли і кого з кандидатів ми почуємо і побачимо?
01 Липня 2016, 13:17
У виборчому окрузі №85 виборців спокушають безкоштовними святами, подарунками та екскурсіями
30 Червня 2016, 11:50
Велика кількість кандидатів – політична технологія для дезорієнтації виборців, – М.Лисюк голова КВУ в області
24 Червня 2016, 14:29
Стали відомі імена ще трьох кандидатів у парламент по округу №85
16 Червня 2016, 8:07
На калуському окрузі зареєстровано вже дев’ять кандидатів
13 Червня 2016, 17:20
ОПОРА: ЦВК зареєструвала ще 3 кандидатів по округу №85 та здійснило заміну у складі комісії
08 Червня 2016, 12:23
На Прикарпатті селяни не пішли голосувати, тому що не впевнені, що їм виділять кошти на дитячий садок
28 Березня 2016, 20:53
Нині в «Правому секторі» відбуваються неконтрольовані процеси, – Ярош
26 Лютого 2016, 18:58
Сич стверджує, що сесію обласної ради не скликають через БПП
26 Листопада 2015, 21:23
Ігор Насалик привітав Руслана Марцінківа з перемогою
16 Листопада 2015, 17:43
ЦВК оприлюднила інформацію про явку в другому турі місцевих виборів
16 Листопада 2015, 15:21
Івано-Франківська ТВК оголосила результати виборів в Івано-Франківську
16 Листопада 2015, 12:02