http://www.kyivsta.gov.ua/news/2010/11/1103_11.JPG         Рік, що минув був знаменний важливими політичними подіями. Відбулися вибори Президента України, вибори до місцевих рад. А саме, це стало поштовхом росту звернень, особливо з вищих органів влади - ОДА – 601 звернення.
          В 2010 році до виконкому міської ради поступило 3416 пропозицій, заяв, скарг громадян, що на 309 звернень більше, ніж в 2009 році. З них, письмових 2997, усних 419. Колективних звернень отримано 352 (у 2009р. – 389). Повторних звернень поступило 11 проти 30 у 2009 році. В звітному періоді надійшло 774 звернень, від вищестоящих органів в 2009 році – 639, а від пільгових категорій мешканців міста отримано в 2010р. – 193 звернення, в 2009 році – 240.
          У минулому році мешканців Івано-Франківська найбільше турбували питання: житлово-комунального господарства, із загальної кількості таких звернень надійшло – 1120, надання житла – 616, землекористування та землевпорядкування – 313, соціального захисту населення – 405, транспорту і зв’язку – 64, охорони здоров’я – 18, забезпечення законності та правопорядку – 106, праці – 19, освіти і науки – 18, фінансової і податкової плати – 15, з інших питань – 716.
          До виконавчих комітетів сільських рад впродовж року звернулося 2189 мешканців сіл, в тому числі письмово – 1437 громадян, а на усному прийомі побувало – 247.
          В 2010 році регулярно проводився особистий усний прийом керівництвом міськвиконкому. Так, на таких прийомах побувало 419 громадян. В тому числі, у міського голови – 295 мешканців, у першого заступника міського голови – 110 громадян, заступників міського голови та керуючого справами міськвиконкому – 174 івано-франківця.
Основні питання з усних прийомів :
-експлуатація і ремонт житла;
-покращення житлових умов;
-будівництво державного і громадського житлового фонду;
-надання соціальної допомоги;
-приватизація земельних ділянок та узгодження земельних меж;
-надання дозволу на встановлення індивідуального опалення та інші.
З метою соціальної підтримки малозабезпечених громадян за 2010 рік департаментом соціальної політики виконкому міської ради надано :
- одноразову грошову допомогу 1352 малозабезпеченим мешканцям міста на суму 791157 грн.;
- натуральну допомогу 676 громадянам на суму 79783 грн.
         Використано кошти благодійні, державного та міського бюджетів, кошти обласного фонду України, соціального захисту інвалідів, кошти, які виділені на виконання звернень депутатів та доручень виборців.
На виконання рішень сесії Івано-Франківської міської ради від 12.01.2008 р. з коштів міського бюджету виплачено:
-доплату до пенсій 45 ветеранам ОУН-УПА в сумі 44365,23 грн.;
-допомогу на поховання родинам 158 померлим непрацюючим громадянам міста в сумі 102700 грн.
         Забезпечено з коштів міського бюджету надання 50% знижки при оплаті за житло та комунальні послуги. Відшкодовано організаціям-надавачам послуг 1025717,73 грн.(в т.ч.80837,20 послуги зв’язку):
-реабілітованим громадянам міста;
-інвалідам зору І групи;
-сім’ям захиблих в Афганістані;
-ветеранам ОУН-УПА.
         З метою роз’яснення зауважень і пропозицій, висловлених у зверненнях громадян, надання роз’яснень з порушеної проблеми, у виконкомі міської ради працювала громадська приймальня громадян, де чергували керівники відділів і управлінь, міського управління юстиції, Пенсійного фонду і надавати консультації, роз’яснення мешканцям міста з питань з якими вони звернулися.
          Громадські приймальні діяли в Угорницькій, Хриплинській, Вовчинецькій, Микитинецькій та Крихівецькій сільських радах.
          У 2010 році у виконкомі міської ради функціонували нетрадиційні форми роботи: «День відділу звернень» у сільських радах і ЖЕО, «День листа у трудових колективах», «День звернень в установах і організаціях» та інші.
          Проводилися виїзні прийоми керівниками відділів і управлінь виконкому міської ради в установах і організаціях, сільських радах працювала «гаряча лінія». Питання спілкування по «гарячій лінії» з сільськими головами налагоджено в Микитинецькій, Угорницькій та Хриплинській сільських радах.
          Торік до міськвиконкому з органів влади вищого рівня поступило : 6 звернень – з Апарату Верховної Ради України, 23 звернення – з обласної ради, 601 звернення – з обласної адміністрації, 101 звернення – з прокуратури міста.
          У 2010 році 40 звернень отримано від народних депутатів України, 27 – звернень від депутатів міської та обласної рад, 2 звернення – від постійних комісій міської ради. Відповіді на всі депутатські звернення надані у відповідності до Законів України «Про статус народного депутата України» ст.16 та «Про статус депутатів місцевих рад» ст. 13.
          Керівництвом виконкому міської ради постійно проводилися прийоми громадян з особистих питань, за місцем проживання, «прямі лінії», «Дні інформування про роботу виконавчого комітету міської ради.
          У 2010 році проведено чотири додаткових прийоми міського голови. Такі прийоми відбувалися в ЗШ №25, ДМП «Івано-Франківськ-теплокомуненерго», Угорницькій сільській раді та ін. У лютому та серпні 2010 року на засіданнях виконкому міської ради заслухано питання: «Про роботу із зверненнями громадян». Питання роботи із зверненнями розглядалися щотижнево на апаратній нараді у міського голови та на нарадах у керуючого справами міськвиконкому.
          Кожного кварталу на засіданнях виконкомів сільських рад розглядалося питання «Про роботу із зверненнями громадян».
          В 2010 році проведено 10 «прямих ліній» з керівництвом виконкому міської ради, де правом поспілкуватися скористалися 52 громадяни міста.
          З січня по жовтень 2010 року проведено 14 виїзних прийомів керівництвом виконкому міської ради за місцем проживання і в трудових колективах, відбулося 5 семінарів з відповідальними працівниками, які відповідають за роботу із зверненнями у відділах, управліннях, організаціях, установах міста, секретарями сільських рад з роз’яснення Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.08р. №109/2008.
          Інформація про стан роботи із зверненнями громадян систематично подавалась на Веб-сторінку міськвиконкому, а також публікувалась в газетах «Західний кур’єр», «Рідна земля», «Галичина», звучали у повідомленнях обласного радіомовлення та ТРК «Вежа».
         У 2009 році започатковано видання «Вісника звернень громадян», що стало підмогою в роботі керівників відділів і управлінь, сільських голів, керівників установ та органів міста з питань розгляду звернень. В 2010 році випущено 3 номера.
         Торік керівництвом виконавчого комітету міської ради, керівниками структурних підрозділів організовувалися «прямі лінії» на телеканалах міста.
         Відповідно до розпорядження міського голови від 23.04.08р. №263-р «Про організацію контролю за дотриманням законодавства за зверненнями громадян» проведено вісім перевірок у 8-ми структурних підрозділах міськвиконкому, де вивчалась організація роботи із зверненнями громадян, надавалась методична допомога з питань роботи із зверненнями відділам, управлінням та організаціях комунальної сфери міста.
        На всі документи, які надіслані облдержадміністрацією в міськвиконком, що стосувалися роботи із зверненнями громадян, прийнято аналогічні розпорядження міського голови, або розроблено робочі плани з їх виконання, про що систематично інформується працівника відділу роботи із зверненнями громадян облдержадміністрації, який курує містом.
        У 2010р. службою оперативного реагування міськвиконкому здійснено прийом та належний облік 5756 усних звернень громадян з повним відображенням в них суті проблем, згідно Закону України «Про звернення громадян», з питань :
- холодне водопостачання та водовідведення - 1038;
- гаряче водопостачання та опалення - 1003;
- електропостачання - 1045;
- газопостачання - 178;
- різне - 967;
- від’єднання інженерних мереж -1525;
З них, 5732 задоволено, що складає 99%.
         Однак, в роботі із зверненнями громадян є ряд недоліків, зокрема є випадки порушення термінів розгляду звернень громадян управліннями : житлово-комунального господарства (В.Білик), архітектури і містобудування (І.Гаркот), земельних відносин (Д.Піщак), Держкомзему в м.Івано-Франківську (в.о.начальника Л.Озарко), відділом обліку і розподілу житла (Т.Курилів), ЖЕО – 6 (М.Бурачок), КП «Івано-Франківськводоекотехпром» (Р.Шестопалов).
         Затягнуто на 10 днів ЖЕО – 6 (М.Бурачок) розгляд звернення гр. М.Фльорки, що мешкає по вул.Простора, з приводу відмови в наданні послуг.
         КП «Івано-Франківськводоекотехпром» (Р.Шестопалов) порушено статтю 20 Закону України «Про звернення громадян», не надано відповіді на звернення гр.С.Федунишина, що проживає по вул. Вовчинецька, 200/38 щодо дій працівників даної організації.
          Аналогічно не отримав відповіді на своє звернення гр. В.Камаш, вул. Вишнева, 10а, щодо ремонту каналізаційної системи.
          Враховуючи наведене вище, відділам і управлінням виконавчого комітету міської ради необхідно проаналізувати роботу із зверненнями громадян, намітити і здійснити дійові заходи для відповідного усунення виявлених недоліків.
          6 жовтня 2010 року за участю міського голови В.Анушкевичуса, віце-прем’єр-міністра України В.Тихонова та голови облдержадміністрації М.Вишиванюка відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг за адресою вул. Незалежності, 9 (колишній переговорний пункт), а з 7 жовтня розпочалася робота з прийому мешканців міста.
          В роботі Центру надання адміністративних послуг беруть участь 10 муніципальних служб, а саме :

- відділ обліку та розподілу житла;
- служба у справах дітей;
- управління житлово-комунального господарства;
- управління архітектури і містобудування;
- управління земельних відносин;
- управління Держкомзему в місті Івано-Франківську;
- управління торгівлі;
- юридичний відділ;
- КП «Івано-Франківський рекламно-інформаційний центр»;
- КП «Муніципальна інспекція з благоустрою»;
       Ці служби надають 113 адміністративних послуг. На другому поверсі працює Дозвільний центр та Реєстраційна палата. Графік прийому громадян щоденно з 9.00 до 14.00 год. без обіду, крім вихідних та святкових днів. Від часу введення ЦНАП прийнято 3233 пакета документів, видано 2051 дозвіл, надано 1487 консультацій. І надалі відділ звернень громадян працюватиме з відділами і управліннями, службами міськвиконкому щодо дотримання термінів розглядів звернень, вишукуванням нових форм і методів роботи з населенням з даного питання і надалі буде стрижнем цієї роботи в міськвиконкомі.

21 Лютого 2011, 12:33
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30