Громадська організація "Поклик нації" оголосила про намір зареєструвати політичну партію. Про це на прес-конференції 6 травня повідомили представники організації. Про політичні амбіції й плани "Поклику нації" журналістам розповіли голова обласної організації Тарас Боднар, його заступники Володимир Брова та Ярослав Багай і голова Івано-Франківської міської організації Валентин Атаманчук. Гостем прес-конференції став екс-голова Луганської ОО "Свобода", яка саморозпустилася у листопаді минулого року, Дмитро Снєгирьов.

Тарас Боднар нагадав, що ГО "Поклик нації" утворилася три роки тому і з самого початку заявила про намір перерости у політичну партію. Сьогодні "Поклик нації", окрім Івано-Франківської, отримав підтримку у 12 областях України та АР Крим. Також діють п'ять осередків за кордоном. Та, на жаль, при реєстрації партії вони не враховуються.

Засновниками "Поклику нації" були вихідці з Тисменицької районної організації ВО "Свобода". Після того до організації приєдналися і яремчанські "свободівці" та «ветерани-засновники» Франківської міської організації. До майбутньої політичної сили долучилися й вихідці з інших правих партій, зокрема з КУНу, НРУ, НСНУ, «Пори». "Ми вважаємо, що праві партії в Україні і саме поняття «націоналізм» є спаплюжені і скомпрометовані, у нас існує своє бачення цього поняття. Ми вважаємо, що достатньо відчувати в душі, що ти є українець і сказати, що це твоя держава, а значить, відповідно для неї працювати, не звертаючи уваги на інших та жодні перешкоди", - сказав Тарас Боднар.

За його словами, за три роки діяльності представникам "Поклику нації" вдалося чимало досягти не тільки на політичному фронті, але й об'єднати навколо себе багатьох людей, знайти однодумців у інших областях України. Причому "Поклик" розвивався без фінансування зі сторони. "Ми представляємо ту групу людей, яка об'єдналася за власними інтересами, яка вийшла з різних політичних сил. Адже ви бачите, що сьогодні праві сили розпадаються і, фактично, права ніша є незайнятою", - пояснив Боднар.

Заступник голови обласного проводу "Поклику нації" Ярослав Багай, у свою чергу, закликав представників інших націоналістичних сил приєднуватися до партії. Він пригадав, як, створюючи громадську організацію, члени "Поклику нації" говорили, що це кращий формат, ніж політична партія. Тому що громадська організація може об'єднувати людей з різними політичними поглядами. "Проходить певний процес зрілості цієї організації, і звичайно, що прогнозованим закінченням цього проекту мала би бути політична партія, - сказав Багай. - Ми всіх запрошуємо приєднуватися, двері у нас відкриті". У свій час активісти "Поклику нації"запрошували приєднатися до громадської організації навіть лідера ВО "Свобода" Олега Тягнибока. "Можливо, ми б його перевиховали в якихось моментах. Так що двері у нас відкриті", - сказав Багай. Проте місця для сьогоднішнього голови Івано-Франківської облради О. Сича у «Поклику» немає. Активісти пояснили: «При всій нашій «повазі» до Олександра Максимовича мусимо зазначити, що він має погану тенденцію руйнувати усе довкола себе, чи то політичну силу у якій знаходиться, чи то область, якою керує...»

Екс-голова Луганської ОО "Свобода" Дмитро Снєгирьов на прес-конференції намагався розвіяти міфи, що східним регіонам України, зокрема Донбасу, не притаманна ідеологія націоналізму. Через п'ять років після того, як він очолив обласну організацію, у Луганську було створено 10 районних організацій. "Це була найбільш структурована організація не тільки на Сході, а й на Півдні та Центрі України, - каже луганчанин. - На останніх виборах ми показали найкращі результати по Великій Україні. Практично був поламаний той психологічний бар'єр про непрохідність депутатів від націоналістичних сил. Нам вдалося провести трьох депутатів до міських рад. Відповідно, одного міського голову. Це серйозний результат".

Однак, як пояснює Дмитро Снєгирьов, йому довелося вийти із "Свободи" через те, що декларовані заяви цієї політсили не відповідають практичній діяльності. "Діяльність ВО "Свобода" має провокативний характер. Більше того, неукраїнський характер, скерований на негативний імідж націоналізму", - сказав Снєгирьов.

На запитання журналістів, хто стане головою новоствореної політсили, Тарас Боднар відповів, що це вирішуватиме всеукраїнський з'їзд. Однак зізнався, що сам він поки що не готовий очолити партію, оскільки для цього необхідно переїжджати до Києва, де буде розміщуватися центральна структура партії. «Але організація чи партія - це вже наша дитина, яку ми вже не можемо покинути і заради неї, якщо необхідно, підемо навіть і «на Київ», - запевнив голова організації.

Насамкінець Боднар зазначив, що саме "Поклик нації" є уособленням української національної ідеї, яка базується на любові та повазі до власної нації: "Ми своїм прикладом показуємо іншим, що ніхто нікому не заважає власними руками працювати на користь української нації та її держави, адже ми самі будуємо Україну".

Галицький кореспондент

 

16 Травня 2011, 11:11
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 22 Травня 2011, 10:07
Відповісти

Автор: , 08 Червня 2011, 16:26
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Політика:
Головою Космацької ОТГ обрали діючого голову сільської ради
19 Грудня 2016, 18:31
У Тлумачі 12 партій змагатимуться за 26 депутатських мандатів
16 Грудня 2016, 18:54
Три територіальні громади Коломийщини через тиждень обиратимуть місцеву владу
08 Грудня 2016, 18:06
Троє прикарпатців увійшли до складу політради партії "Укроп"
28 Листопада 2016, 8:37
На Прикарпатті стартувала підготовка до перших виборів в об’єднаних громадах
08 Листопада 2016, 20:04
18 грудня у семи ОТГ Івано-Франківщини відбудуться вибори
11 Жовтня 2016, 9:43
На Прикарпатті 8 об’єднаних громад чекають на вибори
04 Жовтня 2016, 20:39
Михайло Королик очолив Івано-Франківську обласну організацію ВО "Свобода"
20 Вересня 2016, 21:28
ЦВК прийняла 100% протоколів з ОВК. Переміг Віктор Шевченко
18 Липня 2016, 20:16
Чесно: Вибори на Прикарпатті – змагання політичних обіцянок
14 Липня 2016, 18:27
Левко Лук’яненко у Франківську: “Сьогодні потрібно зробити парламент більш гідним”
12 Липня 2016, 16:17
У виборах по 85 округу члени ДВК від “технічних” кандидатів де-факто працюватимуть на одного кандидата
06 Липня 2016, 20:05
У Калуші на базарі Тягнибок агітував за кандидата від “Свободи”
04 Липня 2016, 10:07
Вибори на Прикарпатті: коли і кого з кандидатів ми почуємо і побачимо?
01 Липня 2016, 13:17
У виборчому окрузі №85 виборців спокушають безкоштовними святами, подарунками та екскурсіями
30 Червня 2016, 11:50
Велика кількість кандидатів – політична технологія для дезорієнтації виборців, – М.Лисюк голова КВУ в області
24 Червня 2016, 14:29
Стали відомі імена ще трьох кандидатів у парламент по округу №85
16 Червня 2016, 8:07
На калуському окрузі зареєстровано вже дев’ять кандидатів
13 Червня 2016, 17:20
ОПОРА: ЦВК зареєструвала ще 3 кандидатів по округу №85 та здійснило заміну у складі комісії
08 Червня 2016, 12:23
На Прикарпатті селяни не пішли голосувати, тому що не впевнені, що їм виділять кошти на дитячий садок
28 Березня 2016, 20:53
Нині в «Правому секторі» відбуваються неконтрольовані процеси, – Ярош
26 Лютого 2016, 18:58
Сич стверджує, що сесію обласної ради не скликають через БПП
26 Листопада 2015, 21:23
Ігор Насалик привітав Руслана Марцінківа з перемогою
16 Листопада 2015, 17:43
ЦВК оприлюднила інформацію про явку в другому турі місцевих виборів
16 Листопада 2015, 15:21
Івано-Франківська ТВК оголосила результати виборів в Івано-Франківську
16 Листопада 2015, 12:02