http://news.if.ua/images/news/10/03/27/DSC_6889.JPGПро будівництво регіонального оптового ринку на землях Драгомирчанської сільського ради Тисменицького району мова йшла під час чергової робочої наради голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка з головами райдержадміністрацій, керівниками ТОВ "Івано-Франківськміськбуд", ТОВ"Агроринок Станіславський", обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству, обласної санітарно-епідеміологічної станції, КП "Івано-Франківськ-водоекотехпром", що відбулася минулої суботи.


Водночас йшлося про виконання доручення голови ОДА з моніторингу сільськогосподарської продукції, що пропонується для реалізації особистими селянськими господарствами.

За словами доповідача, заступника голови обласної державної адміністрації Василя Бруса, до 1 липня головне управління агропромислового розвитку скерує до Міністерства аграрної політики і продовольства України пакет документів для отримання ТОВ «Агроринок Станіславський» статусу регіонального оптового ринку сільськогосподарської продукції. З цього приводу голова ОДА Михайло Вишиванюк наголосив, що співзасновниками «такого потрібного для області» оптового ринку мають бути сільгоспвиробники. На наступну суботу голова ОДА розпорядився запросити майбутніх акціонерів оптового ринку.

«Ми повинні надати практичну допомогу селянам - привезти вирощену продукцію на оптовий ринок і вигідно продати, - наголосив голова ОДА. - Таким чином ми зіб'ємо ціни на ринку, бо нині вони не відрізняються від львівських, донецьких чи дніпропетровських» Це, за словами Михайла Вишиванюка, «свідчить про змову на ціновому ринку сільгосппродукції», проте, мовляв, «у нас в області ми з цим справимося».

«Я казав і кажу: в кожному прикарпатському селі має працювати заготівельно-збутовий міні-кооператив. А створювати їх слід через районні Центри зайнятості, які для цих цілей в отриманні коштів не відмовляють».

Перший заступник Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітель, якому раніше було рекомендовано «вивчити питання» щодо водопостачання та підключення каналізації до ринку, вніс пропозицію: спорудити локальні споруди («вдарити свердловину») що, за його словами, «значно здешевить проект». А це 2,2 км водопроводу, 4,5 км каналізації. Михайло Вишиванюк назвав цю пропозицію «раціональною» і дав доручення «все ретельно вирахувати».

Також раніше керівництву ВАТ «Прикарпаттяобленерго» доручали «вивчити питання» щодо перенесення існуючих електромереж на земельній ділянці у селі Драгомирчани, де планується збудувати регіональний оптовий ринок. Орієнтовна вартість робіт - 600 тис. грн. Під час наради голова ОДА доручив виконати ці роботи коштом замовників.

Довідково.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 листопада 2008 року №1447-р "Про схвалення Концепції Державної цільової програми створення оптових ринків сільськогосподарської продукції" Івано-Франківська обласна державна адміністрація створила Ініціативну групу (керівник Сергій Песчальніков), яка займається організаційними роботами з побудови регіонального оптового ринку сільськогосподарської продукції.

Торік з ініціативи голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка розроблено проект побудови регіонального оптового ринку сільськогосподарської продукції на 20 га, що на території Драгомирчанської сільської ради Тисменицького району. Для реалізації цього проекту в області зареєстровано ТОВ "Агроринок Станіславський", в якому об'єдналися власники земельних ділянок, інвестори та будівельна компанія ТОВ "Івано-Франківськміськбуд".

3, 14 березня та 15 червня поточного року відбулися наради за участю заступників міського голови м. Івано-Франківська, голови Тисменицької райдержадміністрації Ігоря Овчара, сільського голови Драгомирчан, керівників та спеціалістів головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, головного управління Держкомзему у області, управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, ТОВ "Івано-Франківськміськбуд", ТОВ "Агроринок Станіславський", обласного виробничого управління по меліорації і водному господарству, обласної санітарно-епідеміологічної станції, КП "Івано-Франківськ-водоекотехпром" та інших.

Драгомирчанська сільська рада Тисменицького району прийняла рішення про зміну цільового призначення земельних ділянок під будівництво аграрного ринку. Головне управління Держкомзему в області видало 6 державних актів на право власності на земельні ділянки, ще 9 знаходяться на погодженні в обласному виробничому управлінні по меліорації і водному господарству та до 20 червня ця робота має бути завершена.

Відповідно до компетенції, дозвільними службами підготовлено всі експертні висновки щодо питань розміщення інфраструктури оптового ринку сільськогосподарської продукції та підключення її до міських і районних мереж електро-, газо-, водопостачання.

Тисменицька райдержадміністрація та Драгомирчанська сільська рада «проводять роботи» щодо списання меліоративних систем на площі, де заплановано будівництво агроринку.

Івано-Франківському міськвиконкому доручено «опрацьовувати питання» щодо підключення ринкової інфраструктури до міських мереж водопостачання та водовідведення.

На другу половину липня заплановано розпочати закладання фундаменту під будівництво агроринку. На першому етапі має бути освоєно майже 30 млн. грн. - забудовано земельну ділянку площею 8,7 га. На другому етапі заплановано забудувати земельну ділянку площею 11,3 га.

Загалом на території аграрного ринку буде розміщено 26000 кв. м холодильних, складських та промислових і 5000 кв. м офісних приміщень, а також майданчики для торгівлі сільськогосподарською продукцією з автомобілів, живою худобою з контейнерів, виставкові площі, інша інфраструктура.

В будівництво аграрного центру планується інвестувати майже 11,8 млн. дол. США; залучити 17,6 млн. дол. США інвестицій для будівництва активів зовнішніх аграрних операторів. Для оперативного контролю за вирішенням питань щодо будівництва регіонального оптового ринку сільськогосподарської продукції заплановано проведення щотижневих нарад у заступника голови облдержадміністрації Василя Бруса за участю керівників ТОВ "Івано-Франківськміськбуд" та ТОВ "Агроринок Станіславський", дозвільних служб та представників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.
21 Червня 2011, 15:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30