http://zz.te.ua/wp-content/uploads/2011/02/12.jpg      1 липня 2011 року в приміщенні українсько-канадського бізнес-центру (вул.Дністровська, 26) відбулися відкриті громадські обговорення (у формі засідання круглого столу) проекту рішення міської ради «Про заходи з реалізації комплексної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Івано-Франківська на 2010-2015 роки «Реформи, порядок, розвиток».
      Ініціатор проведення–комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр»; організатор проведення–відділ підтримки та розвитку підприємництва управління економічного та інтеграційного розвитку виконавчого комітету міської ради, комунальне підприємство «Єдиний розрахунковий центр».
      Даний проект рішення розроблено відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про житлово-комунальні послуги», постанови Кабінету Міністрів України від 21.07.2005р. №631 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з надання житлово-комунальних послуг», наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 25.04.2005 р. №60 «Про затвердження Порядку визначення виконавця житлово-комунальних послуг у житловому фонді», Наказу Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 02.02.2009 року №13 «Про затвердження Правил управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд», рішення Івано-Франківської міської ради «Про комплексну програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Івано-Франківська на 2010-2015 роки «Реформи, порядок, розвиток» від 24.02.2011 р. № 71-VII.
      Під час засідання круглого столу виступив Вадим Войтик, з інформацією про проект рішення міської ради «Про заходи з реалізації комплексної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Івано-Франківська на 2010-2015 роки «Реформи, порядок, розвиток».
      Зазначено, що вказаний проект рішення було розміщено на офіційних веб-сторінках міської ради та виконавчого комітету міської ради, а також анонсовано при прийнятті рішення міської ради, яким затверджено Комплексну програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Івано-Франківська на 2010-2015 роки «Реформи, порядок, розвиток». Прийняття запропонованого проекту рішення встановить нові правовідносини у сфері проведення громадських слухань при затвердженні побудинкових тарифів та певні технічні параметри роботи КП«Єдиний розрахунковий центр». Так, з 01.11.2011р. КП«Єдиний розрахунковий центр» буде:
      -укладати з мешканцями (споживачами) договори на управління будинком, спорудою або групою будинків та з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій;
      -здійснювати відповідні функції з оформлення документів реєстрації місця проживання фізичних осіб;
      -укладати з виробниками житлово-комунальних послуг договори на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень, будинків, споруд, окремо за кожною з послуг, з урахуванням накладних витрат підприємства;
      -проводитиме нарахування оплати за житлово-комунальні послуги, здійснюватиме оперативну обробку, облік та накопичення інформації про надходження платежів від споживачів, формування і видачу управлінської, технологічної, платіжної та іншої документації та виконувати інші дії, передбачені Законом України «Про житлово-комунальні послуги» для балансоутримувача та виконавця житлово-комунальних послуг;
      -отримуватиме та при несплаті – стягуватиме з споживачів плату за надані житлово-комунальні послуги;
      -перераховуватиме у ЖЕО №№1-9 сплачені споживачами кошти за житлово-комунальні послуги, що були надані до 01.11.2011 р.
      Підкреслено, що проект положення про порядок проведення громадських слухань для доведення розрахунку тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій в місті Івано-Франківську (далі – Положення) розроблено відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 20.05.2009р. №529 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій і Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та при будинкових територій». Щодо місцевих нормативно-правових актів у цій сфері, то в місті Івано-Франківську діє Статут територіальної громади міста, яким визначено засади проведення громадських слухань, що потребують деталізації щодо кожного конкретного випадку. Саме тому виникла необхідність розробки відповідного нормативно-правового акта, яким слід чітко врегулювати організаційно-правові засади проведення громадських слухань для доведення розрахунку тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій.
      Що стосується змісту Положення зазначено, що організатором слухань виступатиме виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради (далі–Організатор), який повинен створити Комісію з проведення громадських слухань, до складу якої включатимуться посадові особи органів місцевого самоврядування, представники комунальних підприємств тощо.
      Після розрахунку розмірів тарифів Виконавець послуг з утримання будинків і споруд та при будинкових територій звертається до Організатора з пропозицією про проведення відповідних громадських слухань, а також визначення графіку їх проведення по кожному будинку та відповідальних посадових осіб. Графік проведення громадських слухань та перелік відповідальних посадових осіб за їх проведення затверджується розпорядженням міського голови.
      Зазначено, що громадські слухання необхідно провести по 1800 будинків міста, тому можливим є проведення кількох слухань в одному приміщенні. Організатор зобов’язаний не пізніше ніж за сім днів до проведення громадських слухань поінформувати про це споживачів послуг шляхом розміщення оголошення на інформаційних стендах у під’їздах та біля будинків, на офіційному сайті Івано-Франківської міської ради, в газеті «Західний кур’єр». Проектом Положення передбачені обов’язкові реквізити оголошення та обов’язковий мінімум інформації для споживачів послуг та Організатора. Виконавець не пізніше ніж за два дні до проведення громадських слухань перевіряє наявність оголошення про проведення громадських слухань шляхом складання відповідного акту зі зразком тексту оголошення чи фотографії оголошення, що унеможливить зловживання у цій сфері. Передбачено, що у разі порушення процедури інформування мешканців про проведення громадських слухань, слухання можуть бути скасовані Виконавцем.
      Підкреслено, що розмір тарифу залежатиме від переліку послуг, в тому числі обов’язкових, які надаватимуться мешканцям будинків.
      Участь у громадських слуханнях може взяти особа, яка зареєстрована в житловому будинку, щодо якого проводяться слухання. Факт реєстрації підтверджується відповідною відміткою в паспорті, який необхідно пред’явити особі для реєстрації її як учасника громадських слухань. Проектом Положення визначені особи, які можуть взяти участь у громадських слуханнях з правом дорадчого голосу, наприклад депутати міської ради, представники виконавчих органів міської ради, представники комунальних підприємств тощо. Проектом Положення передбачено, що у разі виникнення об’єктивних обставин для завершення громадських слухань (закінчився час оренди приміщення, настала темрява при проведенні слухань біля будинку тощо) учасникам пропонується ставити запитання та подавати пропозиції у письмовому вигляді, які обов’язково повинні буди долучені до протоколу. Документом передбачена процедура відмови споживачів послуг від окремих послуг із запропонованого Виконавцем переліку, крім послуг, необхідних для забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану відповідного будинку та його прибудинкової території.
      На засідання було обговорено питання:
      1)укладання з мешканцями житлових будинків договорів про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій;
      2)сплати заборгованості при укладенні договорів про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій з КП«Єдиний розрахунковий центр»;
      3)відмови мешканців від послуг із запропонованого Виконавцем переліку;
      4)організації проведення громадських слухань;
      5)ініціювання проведення громадських слухань з метою перегляду тарифів самими мешканцями;
      6)можливості надання житлово-експлуатаційними організаціями додаткових послуг відповідно до затвердженого переліку таких послуг та кошторису.
      За результатами обговорення вирішили:
      1.Рекомендувати розробнику проекту рішення «Про заходи з реалізації комплексної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста Івано-Франківська на 2010-2015 роки «Реформи, порядок, розвиток» опрацювати питання щодо.
      1.1в п. 2.5 проекту положення доповнити час проведення громадських слухань;
      1.2опрацювати положення щодо:
      ‑можливості ініціювання громадських слухань мешканцями будинку щодо якого потрібно переглянути розмір тарифу;
      ‑формування та затвердження переліку додаткових послуг та вартості їх надання мешканцям житлово-експлуатаційними організаціями міста.

05 Липня 2011, 12:14
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30