http://www.if.gov.ua/images/news/prezydent.JPGНаприкінці минулого тижня на запрошення прес-служби Президента України група прикарпатських журналістів взяла участь у підсумковій прес-конференції для представників центральних, регіональних та іноземних засобів масової інформації, яку провів Віктор Янукович для 440 акредитованих журналістів. Для зручності мас-медіа в Українському домі, вбраному в національні кольори, працював Прес-центр. Телевізійну трансляцію провадив Перший національний канал України. Також чергову прес-конференцію Глави держави показали у своєму ефірі «5 канал», «Тоніс» і ОТБ «Галичина».

Впродовж двох годин Президент України відповів на 20 запитань. Зокрема, Віктор Янукович подякував за запитання, що стосувалися його оцінки стану підготовки нашої країни до Євро-2012 та перспектив України щодо проведення зимової Олімпіади в Карпатах 2022 року. Про це Главу держави запитала журналіст газети «Коломийські ВІСТИ» Оксана Островська.

«Україна вже почала готувати спортивну інфраструктуру, необхідну для проведення в Карпатах зимової Олімпіади-2022, - запевнив Віктор Янукович. - Це наша ініціатива, ми вже провели величезну роботу з Міжнародним олімпійським комітетом». За словами Президента, Україна увійшла у п'ятірку держав-претендентів на Олімпіаду 2022 року.

У цьому контексті Глава держави також висловив переконання, що Україна гідно підготується до Євро-2012. «У мене нема ніяких сумнівів, що 100% об’єктів інфраструктури Євро-2012 буде побудовано», – наголосив Віктор Янукович. Водночас Глава держави зазначив: поки що є певне відставання з будівництвом доріг і готелів, однак «ситуація, безумовно, буде виправлена». «Ми будемо виправляти там ситуацію і вийдемо на графік», – запевнив Віктор Янукович. Також, зазначив Глава держави, Україна має великі шанси отримати право прийняти на своїх теренах чемпіонат Європи з баскетболу у 2015 році. «Є величезна ймовірність того, що нам вдасться це зробити», – сказав Віктор Янукович.

Щодо резонансних газових питань, то журналістів цікавило, чи не відбудеться злиття компаній «Нафтогаз України» та «Газпром», на що Віктор Янукович заявив: «Ми не плануємо злиття як такого «Газпрому» та «Нафтогазу України». Ми плануємо участь і «Газпрому», і «Нафтогазу України» в будь-яких спільних проектах – наприклад, модернізації української ГТС, побудові окремих ділянок, можливо, у видобутку нафти чи газу на різних територіях, у тому числі і в Україні. Але як такого об’єднання ніхто не планував – і цього не буде, я переконаний», – сказав Президент України.

Глава держави висловився за доцільність проведення реструктуризації НАК «Нафтогаз України». «Ми зараз думаємо, яким чином зробити реструктуризацію «Нафтогазу України», тому що сьогодні та структура, яка є, обтяжлива і не завжди працює ефективно», – сказав Віктор Янукович.

На думку Президента України, нині настав час виділити структурні підрозділи «Нафтогазу» в самостійні компанії для їх ефективного розвитку. «Щоб вони мали можливість розвиватися кожна окремо і створити реальні ринкові механізми їх розвитку», – зазначив він. За словами Віктора Януковича, цей процес має розпочатися з підготовки компаній до IPO, аби зорієнтуватися щодо їх реальної вартості.

«Як тільки ці підприємства вийдуть на світові біржі, ми побачимо, яким чином їх розвивати. Можливо, для початку продати 10 % акцій того чи іншого підприємства і отримати інвестиційний ресурс. На мій погляд, це реальний шлях, який дасть можливість прозоро йти дорогою модернізації цих підприємств», – сказав Віктор Янукович.

Президент додав, що сьогодні над цим питанням працюють фахівці. Водночас він підкреслив: відповідне рішення прийматиметься колегіально і тільки після отримання експертних висновків. Президент України Віктор Янукович переконаний: тільки системний підхід до проблем аграрної галузі і розвитку села дасть можливість їх вирішити.

Глава держави зазначив, що нині визначаються пріоритетні питання щодо розвитку аграрної галузі та українського села. «У цьому році ми повинні прийняти всі законопроекти, які стосуються земельної реформи», – підкреслив він. За словами Глави держави, один із законопроектів – про земельний кадастр – уже прийнятий Верховною Радою України в цілому. Президент сподівається, що на початку наступної сесії українського парламенту приймуть законопроекти, які запровадять ринок землі з початку 2012 року.

Віктор Янукович наголосив, що земельна реформа - «це той шлях, який дасть можливість залучати додаткові кошти на розвиток інфраструктури села». Саме її впровадження, зазначив Глава держави, дасть можливість ефективно використовувати земельні ресурси. «Механізми, які будуть закладені у земельні реформи, дозволять не тільки залучити до виробництва сільгосптоварів ефективних менеджерів, тих, хто раціонально використовуватиме українську землю, а й, безумовно, дасть можливість отримувати громадянам, власникам паїв, справедливу ціну за оренду землі та її продаж», – підкреслив Віктор Янукович.

За словами Глави держави, ці заходи – лише перший етап земельної реформи. «Це той барометр, який дасть можливість швидко побачити переваги і недоліки цієї реформи», – сказав Президент. Він запевнив, що здійснюватиметься постійний моніторинг впровадження реформи.

Запитували представники ЗМІ і про долю вітчизняної валюти. Президент України наголосив, що українська гривня буде стабільною. «Немає ніяких підстав вважати, що у нас буде коливання курсу національної валюти», – заявив Віктор Янукович. За його словами, сьогодні золотовалютні резерви Національного банку України складають близько 37,5 мільярда доларів США. «Є динаміка зростання, і до кінця поточного року ми будемо мати близько 40 мільярдів», – сказав Президент, нагадавши, що на початку 2010 року золотовалютні резерви НБУ становили близько 26 мільярдів доларів. «За півтора року нам вдалося збільшити золотовалютні резерви на 11 мільярдів», – додав Віктор Янукович.

За словами Президента, сьогодні банківська система України працює стабільно. «Ми не припиняли співпрацю з Міжнародним валютним фондом, що є ознакою стабільності української банківської системи та того, що світова фінансова спільнота ставиться до банківської системи України з довірою».

Представників іноземних ЗМІ найбільше цікавило ставлення Президента до судового процесу над лідеркою опозиції Юлією Тимошенко. «Я намагаюся не втручатися в ці процеси і не робити поспішних висновків. Я ні разу не образив і не принизив Тимошенко, ніколи не дозволяв образливих випадів у ставленні до Тимошенко. Я ніколи собі цього не дозволяв робити як людина, як чоловік і як Президент», – сказав Янукович. Він наголосив, що бажає якнайшвидшого завершення процесу і запевнив, що не втручається в судовий процес над Тимошенко. «Висновки повинні зробити правоохоронні органи, а крапку в справі – поставити суд», – підсумував Президент.

Відносно перспектив участі України у митному союзі, про що також запитували представники ЗМІ, Віктор Янукович підкреслив, що Україна не планує відмовлятися від формули 3+1(Росія, Білорусь, Казахстан і плюс Україна), адже, за його словами, це є нашою стратегією і вона покладена в основу зовнішньої політики України.

З першого липня почав діяти антикорупційний закон, але для повного подолання корупції в нашій державі, за словами Президента, «не повинно бути ні своїх, ні чужих, має бути однаковий підхід до всіх». Президент рішуче налаштований у боротьбі з корупцією, він наголосив, що це справа всієї країни. Питання корупції, за його словами, пов’язане з регуляторною політикою держави, яка сьогодні змінюється революційно. Відбувається скорочення дозвільної системи майже на 90%, Кабінету Міністрів - на 60%, торкнулося скорочення міністерств і відомств. Найближчим часом відбудеться передача певних повноважень в регіони. Все це, за словами Президента, спрямоване на відлучення чиновника від підприємця, але питання корупції - це не лише хвороба чиновників, а й суспільства. Вже найближчим часом, запевнив Віктор Янукович, відбудеться модернізація органів кримінальної юстиції.
12 Липня 2011, 12:14
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 12 Липня 2011, 12:37
Відповісти

Автор: , 12 Липня 2011, 12:43
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30