http://news.if.ua/images/news/10/12/08/big_P1020931.JPGСекретар Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків та голова бюджетної комісії, голова фракції ВО «Свобода» у міськраді Роман Онуфріїв підвели підсумки діяльності найвищого представницького органу міста за перше півріччя поточного року. У вівторок вони спершу дали перший в історії міськради брифінг під відкритим небом – на Вічевому майдані, а відтак детально розповіли про роботу міського депутатського корпусу на прес-конференції в кав’ярні «Львівська майстерня шоколаду».

За словами Руслана Марцінківа, в теперішніх умовах міська рада, виражаючи інтереси жителів Івано-Франківська, докладає усіх зусиль для відстоювання української позиції у різних сферах. «Практично на кожній сесії депутати приймають звернення, які стосуються болючих питань життя українців у нашій державі. Ми вимагали ветувати Податковий кодекс, виступали проти ручного керування урядом бюджетними ресурсами місцевих громад, ухвалили звернення з вимогою припинити обмеження національних прав українців у Росії, пов’язані з закриттям української бібліотеки у Москві, прийняли  рішення про заборону вивішування радянської символіки на 1 та 9 травня», – зауважує Руслан Марцінків. На останній сесії депутати висловили свою категоричну незгоду з приводу запровадження пенсійної реформи.
 Проте керівники фракції «Свободи» усвідомлюють, що робота в раді носить в основному господарський характер. Тому головну увагу вони зосередили на рішеннях, які носять прикладний характер для повсякденного життя громади міста.  
За перші 6 місяців ухвалено низку рішень, які покликані впорядкувати, збільшити контроль та відповідальність виконавчої влади перед людьми. «Свободівці» виступили з ініціативою провести реорганізацію виконавчих органів, наслідком чого стала ліквідація управління житлово-комунального господарства, відділу транспорту і зв’язку та управління архітектури і містобудування. Натомість з цих підрозділів створено два нових департаменти.
Роман Онуфріїв вважає надзвичайно важливим рішення про зобов’язання переукладення контрактів з керівниками комунальних підприємств. Це, на його думку, забезпечує можливість встановлення чітких критеріїв, за якими можна оцінити, чи відповідає керівник займаній посаді. «Варто зауважити, що завдяки системному контролю депутатськими комісіями зупинено негативні процеси на ряді комунальних підприємств. Найбільш показовий приклад – звільнення директора «Водоекотехпрому» Р. Шестопалова та рекомендація звільнення директора КП «Івано-Франківськліфт». Останнє рішення сесії в цій сфері запроваджує публічні звіти керівників структурних підрозділів на Вічевому майдані.
Проте чи не найбільше уваги на сесіях міської ради присвячено реформуванню житлово-комунальної сфери. З перших днів роботи депутати усвідомили, що місто перебуває на межі комунального банкрутства. Перед такою  загрозою опинились всі ЖЕО міста. Тому з ініціативи «Свободи» прийнято нову програму реформування житлово-комунальної сфери «Реформи, порядок, розвиток». Головна її складова – розділення послуг замовника, виконавця та виробника житлово-комунальних послуг та створення єдиного управителя житловим фондом міста. Ним з листопада має стати Єдиний розрахунковий центр.
Однією з найголовніших проблем міста, на думку депутатів, залишається стан міських доріг. Секретар міської ради Руслан Марцінків зауважує, що з цього року повністю змінено підхід до виконання ремонтних робіт. На цю потребу у міському бюджеті 2011 року закладено понад 20 млн. гривень.
Окремої уваги заслуговує також робота по покращенню благоустрою міста та боротьба з незаконною забудовою. Головними заходами у цій ділянці стали щотижневий моніторинг депутатами прибирання території міста, встановлення квіткових клумб на тротуарах та проведення понад 30 екологічних толок.  
Ще одним пріоритетом у діяльності міської ради стала робота над збільшенням кількості дитячих садочків та встановлення нових дитячих майданчиків. На майбутнє відкриття нових дошкільних закладів спрямована значна частина бюджету розвитку міста. Закладено основи для відкриття нового такого закладу в мікрорайоні Пасічна, а також у приміських селах. Проте найшвидше дитячий садочок повинен повернутись у приміщення на вулиці Вовчинецькій, 210. Його відкриття заплановано на 2012 рік.
Крім того, за перше півріччя у місті вже з’явилось три нові дитячі майданчики в мікрорайоні Пасічна, на вулиці Коновальця та в Опришівцях. Ще стільки ж споруд буде відкрито найближчим часом.    
«Івано-Франківська міська рада намагається робити кроки назустріч малому та середньому бізнесу», – говорить голова бюджетної комісії Роман Онуфріїв. З ініціативи фракції ВО «Свобода» спрощено умови оренди землі для дрібних підприємців, а ставка єдиного податку навіть залишається однією з найнижчих в Україні. Також міська рада встановила пільгу оподаткування для підприємців, що займаються розробкою програмного забезпечення.
На переконання лідерів депутатської більшості в міськраді, ді-яльність міської влади за цей час стала більш відкритою та публічною. Зокрема з’явився офіційний веб-сайт міської ради, на якому публікуються не лише рішення, але й проекти рішень сесій. Незабаром планується он-лайн трансляція сесії. На переконання секретаря міської ради Руслана Марцінківа, забезпечення відкритості влади також досягається через механізм щомісячних депутатських прийомів, інформаційних зустрічей з виборцями та громадських слухань, які напередодні сесій проводять представники фракції «Свобода». 
22 Липня 2011, 12:32
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30