http://paralleli.if.ua/images/news/11/08/14/123.jpgМинулої п’ятниці гуцульські трембіти сповістили про відкриття у центрі Косова 5-го етапу чемпіонату України «Александров ралі-2011». У церемонії відкриття престижного для Івано-Франківщини змагання з авторалі взяли участь голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв, депутат Верховної Рвади України Василь Чуднов, президент Федерації автомобільного спорту України Євген Червоненко, представник міжнародної автомобільної федерації Вольфган Гасторфер, заступник голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький та керівники району і міста Косова.

Вітаючи організаторів та учасників автоперегонів «Александров ралі-2011» й багатотисячних глядачів в «чарівному краї Черемоша і Прута», Михайло Вишиванюк насамперед подякував «ідейному натхненнику» Євгену Чевоненку за ідею проведення цих престижних змагань в Карпатах, зокрема гірськими дорогами Косівщини. Побажав гонщикам успішного старту, щасливого фінішу і перемог.

Своєю чергою знаний політик і професійний автогонщик Євген Червоненко запевнив косів’ян: «Тут обов’язково будуть тисячі туристів, як це було у Ялті під час «Прайм-ралі». У наступному році ми проведемо в Україні чемпіонат Європи, а 2013–му зробимо усе можливе, щоб на ваших теренах проходив один із етапів чемпіонату світу. Адже такі події дають виключно позитивний імідж краєві, який я дуже люблю, з губернатором якого, Михайло Васильовичем Вишиванюком, дружу давно і дорожу нашою дружбою».

Організатори перегонів на Косівщині відзначили добре підготовлену гравійну трасу зі «складним і цікавим» перевалом «Шурдин». «Такої гонки ще не мала Україна», казали вони. Мовляв, подекуди спідометр зашкалював за 200 км в годину.

Наступного дня підчас прес-конференції у Чернівцях Євген Червоненко відзначив: «Ралі, присвячене пам’яті Андрія Александрова, якому 15 серпня виповнилося б 46 років, продемонструвало максимально можливий рівень безпеки як спортсменів, так і глядачів».

Водночас Євген Червоненко сказав: «Я щасливий, що знаходжуся тут, серед трьох губернаторів дорогих для мене Карпатських областей Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької. Разом ми зробимо все, щоб чемпіонат світу з ралі прийшов саме сюди, у Карпати”.

Перед врученням нагород переможцям «Александров ралі -2011» Михайло Вишиванюк подякував своєму колезі Михайлові Папієву «за прийняття естафети змагань», і запевнив буковинців, що Івано-Франківщина активно приступає до підготовки чемпіонату Європи 2012 року з ралі та перспективного для України і українців чемпіонату світу 2013 року.

Голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв подякував своїм колегам Михайлу Вишиванюку та Михайлу Цимбалюку за підтримку.

Свій спеціальний кубок, що є авторською роботою знаного майстра народної творчості з Косівщини Василя Білака, абсолютним переможцям голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк вручив екіпажу Олександра Салюка-молодшого і штурману Євгену Червоненко. Вони показали найкращий час на 11 спецділянках із 13. До слова, ще багато призових кубків отримали переможці 5-етапу чемпіонату України «Александров ралі-2011» з рук Михайла Вишиванюка, проте дерев’яний інкрустований кубок з Івано-Франківщини таки був найкращим!

На запитання прикарпатських журналістів, які були акредитовані в місто Чернівці для висвітлення фінальних змагань, - чи багато зусиль довелося докласти до організації ралі, Михайло Вишиванюк зазначив: »Це все таки перший для нас досвід. В процесі ми побачили свої помилки та недопрацювання, які обов’язково врахуємо. Потрібно будувати сучасну інфраструктуру – нові готелі, ресторани, робити воду, сантехніку. Щоб були відповідні оглядові майданчики, належна безпека і якісна сфера харчування. Бо дійсно, і так стверджують іноземці, що на такі чемпіонати з’їжджаються до 500 тисяч туристів, які нашій туристичній області дуже і дуже потрібні».

«Найголовніше, ми покажемо Карпати у всій красі , покажемо наші туристичні , рекреаційні можливості, - наголосив Михайло Вишиванюк,- По-друге, ми повинні пропагувати здоровий спосіб життя, а ралі - це спорт вольових і мужніх»,- наголосив голова ОДА. Водночас Михайло Вишиванюк зізнався : «Я також люблю швидку їзду, але ралі-- це фантастика. Глядачам теж необхідна сміливість та мужність, щоб спостерігати».

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький прокоментував:«Це величезна праця дуже багатьох людей, починаючи від дорожнього покриття, велике спасибі дорожнім службам, до забезпечення безпеки. Це дуже відповідальна робота управління внутрішніх справ, органів місцевого самоврядування, керівництва районів. Слава Богу, ці змагання підтвердили те, що і Івано-Франківська, і Чернівецька області спрацювали, як на мене, дуже нормально, не сталося жодного неприємного випадку. Це говорить про те, що організаційні заходи були сплановані правильно». За словами Романа Іваницького, під час перших такого роду змагань «багато людей набули досвід перед тими змаганнями, які нас чекають, і які озвучили наші керівники. Є над чим працювати». Завершилась церемонія красивим салютом і концертом зірок естради.

Довідково.

Під час урочистої церемонії нагородження, що проходила на Соборній площі у Чернівцях, спеціальним кубком відзначили наймолодшого учасника «Александров ралі -2011» 14-річного Максима Боднаря.

Із 38 екіпажів, які у п’ятницю вранці вийшли на старт у Косові, дійшли до фінішу 28 – пройшли всі 180 «бойових кілометрів» карпатськими дорогами. Як зазначили організатори, ті, що не дійшли до фіналу, це постраждалі через поломки автомобілів. Аварією завершилося лише виступ Віталія Пушкаря і Олександра Кикирешко. На щастя, екіпаж не постраждав.

В командному заліку трійку призерів склали «Черномор Ралі Тим», «Одеса Ралі Тім» і «Ментос Асканія Рейсинг». Крім того, під час урочистої церемонії нагородження були вручені спеціальні призи – «Кубок Мужності», що дістався екіпажу Олександра Фельдмана та Івана Германа, а також кубок «За зміцнення міжнародного іміджу українського автоспорту», який вручив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк. Ним нагороджений Євген Червоненко.

Завершилась церемонія нагородження святковим салютом і концертом зірок естради.

ОДА

16 Серпня 2011, 12:13
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Спорт:
НОВОРІЧНИЙ ЧЕМПІОНАТ
30 Грудня 2016, 12:45
Нагороження кращих спортсменів за підсумками 2016 року
30 Грудня 2016, 6:43
В Івано-Франківську відбувся II Всеукраїнський турнір з боксу
28 Грудня 2016, 15:18
НОВОРІЧНІ СПОРТИВНІ ІГРИ серед молоді з обмеженими можливостями
28 Грудня 2016, 6:43
Відбулись традиційні дитячі змагання “Новорічні старти”
27 Грудня 2016, 12:18
ІФНТУНГ отримав нагороду за спортивні досягнення
26 Грудня 2016, 18:58
Всеукраїнський турнір з боксу
26 Грудня 2016, 6:34
В облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Прикарпаття
23 Грудня 2016, 9:19
Відбулися змагання до Дня Святого Миколая
22 Грудня 2016, 14:30
Коломиянин отримав кубок кращого боксера року
22 Грудня 2016, 11:22
В Івано-Франківську відбувся відкрити кубок з боксу серед юнаків
20 Грудня 2016, 10:58
Спортивні змагання до Дня Святого Миколая
20 Грудня 2016, 7:13
У франківській школі №15 відкрили футбольне поле на штучній траві
19 Грудня 2016, 21:22
Міські спортивні змагання серед дітей з функціональними обмеженнями
16 Грудня 2016, 6:40
Франківці зіграють з португальцями у футбол
15 Грудня 2016, 10:09
Спортивно-мистецьке свято "Воїн року"
15 Грудня 2016, 7:39
У Богородчанах депутати облради відсвяткували професійне свято на волейбольному майданчику
09 Грудня 2016, 13:20
6 золотих медалей привезли франківські студенти-медики зі світового чемпіонату з гирьового хортингу
08 Грудня 2016, 20:31
Спортсмен зі Снятинщини виборов “золото” на чемпіонаті в Грузії
08 Грудня 2016, 18:59
Коломиянка Вероніка Івасюк виборола золоту медаль в Ізраїлі
07 Грудня 2016, 16:32
ФК "Тепловик" змінив назву
07 Грудня 2016, 13:39
Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Лесько став призером чемпіонату України з пауерліфтингу
07 Грудня 2016, 9:20
Тенісистка Вікторія Гоголь розпочинає змагання з перемоги
06 Грудня 2016, 16:32
Франківчанка Анастасія Романюк – кращий арбітр чемпіонатів України серед жінок
06 Грудня 2016, 11:25
Громадськість Прикарпаття відзначила Міжнародний день інвалідів
06 Грудня 2016, 8:55