Тиждень минув під призмою приготувань  до двадцятиріччя Незалежності України.

     Ще  напередодні УНП в рамках всеукраїнського промотору провела в обласному центрі акцію «Рідний прапор нас єднає». Площа перед пам’ятником Івану Франку потонула в синьо-жовтих кольорах. Її зайняв найбільший Державний прапор України розміром 45 на 30 метрів, який свого часу виготовила жінка, що проживає на Донеччині. Саме у Донецьку його й було вперше розгорнуто чотири роки тому. Тепер же ініціативу підхопила УНП й партія роз’їжджає по країні, презентуючи його. Одним словом, і жіночці приємно, і для партії прекрасна можливість з’явитися в інформаційному просторі.

     Тим паче, що політична сила переживає важкий період кризи самоідентифікації, пошуку власного виборця, що змушує її борсатися у виборі між переходом у праву нішу та тупцюванням на більш зручних, однак, як показує практика українських реалій, конформістських націонал-демократичних засадах. Хоча, самі виклики політичного процесу штовхають партію або на об’єднання, або не залишають їй вибору, загрожуючи зникненням з політичної карти України. УНП терміново потребує перезавантаження, структурних змін та свіжої крові або інституційного влиття у склад іншої (нової) політичної сили.

     Саме це найближчим часом і зробить «Сильна Україна». На нещодавній прес-конференції і Микола Азаров, і Сергій Тігіпко оголосили про влиття цієї політичної сили в структуру Партії регіонів. Як показала практика, Сергій Тігіпко долею свого дітища та вчорашніх соратників не надто переймався, віддавши перевагу особистим амбіціям та перспективам кар’єрного росту. Далеко не факт, що бодай хтось із місцевих членів «Сильної України» одразу стане у чергу за новим партійним квитком. Втім, не секрет, що бізнесу, а саме він на чолі із Віктором Козачком становив основу партійного ядра, завжди легше працювати, коли із владою повне порозуміння.

     Власне  щодо влади, то, як вже було зазначено, впродовж тижня вона вела посилену підготовку до святкування річниці Незалежності України. Інтенсивності й масштабам балачок і справді не було меж...

     А щоб враження від здійсненої роботи склалося ще більш яскраве, в обласному  центрі навіть провели загальноміську толоку, розпочали інтенсивний ремонт доріг й нашвидкуруч пофарбували вапном бордюри.

     Віктор Анушкевичус до Дня Незалежності підходить із численними здобутками. Їх у міського голови вистачило всього на півшпальти «Західного кур’єру»... Вочевидь, Віктор Андрюсович так хотів прозвітувати депутатському корпусу й мешканцям міста про успішність своєї роботи на посаді міського голови, що навіть коли депутати відмовились від власної вимоги заслухати мера на сесії, той усе ж вирішив порадувати їх у своєму вітальному слові з нагоди 20-ї річниці Незалежності України!

     Власне, саме міський голова й став головним об’єктом всезагальної уваги за результатами тижня.

     У відповідь на заклики закрити  паб «Че», який міський голова запідозрив у «прихильності» до людиноненависницької комуністичної ідеології, журналісти здійснили спеціальний похід у цей заклад, нагородивши мера у підсумку добрячою порцією критики.

     Благу справу продовжив Володимир Чорноус. Так вишукано і з перцем, як це зробив на останній сесії міської ради Володимир Чорноус, над Віктором Анушкевичусом не знущався ще ніхто. Що й казати, якщо заява депутата у певні моменти викликала натягнуту посмішку й у самого міського голови, в той час як депутатський корпус ледь не захлинався щирим сміхом.

     Мабуть, навіть Володимир Стасюк, який останнім часом перестав ходити на сесії, в цей час добряче пожалкував, що не знаходиться в сесійній залі й не спостерігає за усім дійством вживу.

     Завершив  ж процес Руслан Коцаба, який, щойно повернувшись із Соловецької прощі, провів чат-конференцію на одному із місцевих сайтів. Й хоча, за винятком Юрія Солов’я, від Руслана Коцаби добряче дісталося усім, свого улюбленця Віктора Анушкевичуса політик не виокремити із широкого загалу просто не міг.  Перелічувати усіх епітетів, адресованих Коцабою міському голові, мабуть не варто. Для цього достатньо запастися поп-корном й почитати чат.

     Критика на адресу Віктора  Анушкевичуса у значній  мірі є як обґрунтованою, так і штучно спровокованою. І хоча до нових місцевих виборів ще далеко, а про свої нардепівські амбіції міський голова ще не оголосив, при такій кількості різносторонньої критики Віктору Андрюсовичу не завадило б замислитися над ефективністю діяльності власної команди. Громадська думка формується тривалий період, а на даний час кількість невдоволених діяльністю міського голови в обласному центрі й так сягає 52%. Ця цифра, звичайно, що не критична, однак насторожуюча.

     Не  менш насторожуючи виглядає й декларація про доходи опонента Віктора Анушкевичуса – Ігоря Насалика. У ній, незважаючи на попередні запевнення самого калуського міського голови,  не знайшлося місця ані десяткам мільйонів американських доларів, ані десятків машин, катерів чи хоча б якоїсь нерухомості. Що сталося із статками Насалика за такий незначний період невідомо. Однак, із такими темпами перед парламентськими виборами Насалик може подолати межу бідності…

     З цим і підходимо до 24 серпня… 

     День  Незалежності – хороший  привід для чергових балачок, критики  опонентів, закликів до боротьби та нових  сподівань.

     Скільки їх було за ці 20 років? Скільки справдились?

     Урочиста  сесія обласної ради продемонструвала, що мистецтвом палко говорити з трибуни  на камеру наші політики вже оволоділи. Виважених виступів було обмаль. Було б ще непогано, якщо б наш прикарпатський політикум навчився не лише балакати, але й відповідати за власні слова, аналізувати власні помилки. Адже як це не прикро визнавати, однак найбільший ворог Української незалежності не зовні, а всередині кожного з нас. Його ім’я – совок. Як влучно написав журнал «Тиждень», «безвідповідальність, байдужість до країни, нездатність мислити наперед, стратегічно, користолюбство, безініціативність і схильність обирати легший (а часто підліший) шлях є хворобою як еліти (чи радше «еліти»-істеблішменту), так і контр еліти (не пов’язаних із владою груп, які прагнуть її здобути)». Допоки він житиме у свідомості українця, доти наша держава й хруматиме у своєму поступі.

     З Днем відновлення Незалежності!!! 

     Ігор  Дебенко 
23 Серпня 2011, 13:33
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 23 Серпня 2011, 20:06
Відповісти

Автор: , 24 Серпня 2011, 0:31
Відповісти

Автор: , 24 Серпня 2011, 22:29
Відповісти

Автор: , 25 Серпня 2011, 8:27
Відповісти

Автор: , 25 Серпня 2011, 21:22
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Медіа:
Прес-конференція присвячена початку реалізації проекту «Назустріч письменнику»
26 Грудня 2016, 7:16
Прес-конференція членів комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності
16 Грудня 2016, 7:15
Прес-конференція Консула Аргентинської Республіки в Україні Арієля Макса Санчеса Ромеро
13 Грудня 2016, 7:10
До уваги представників ЗМІ!
07 Грудня 2016, 17:18
Прес-конференція з нагоди підбиття підсумків акції «Децентралізаційний марафон» на Прикарпатті
06 Грудня 2016, 7:39
Прес-брифінг з нагоди представлення компанією Google Україна результатів кампанії «Цифрове перетворення Івано-Франківської області»
28 Листопада 2016, 7:13
Брифінг голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної
28 Листопада 2016, 6:40
Прес-конференція директора департаменту охорони здоров’я ОДА Мирона Матейка
25 Листопада 2016, 7:12
Брифінг представників Асоціації міст України
22 Листопада 2016, 7:18
Прес-конференція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом
14 Листопада 2016, 7:12
Прес-конференція народного депутата України Анатолія Матвієнка
10 Листопада 2016, 6:38
Прес-конференція начальника САД Василя Буджака щодо ходу проведення ремонтних робіт на дорогах Прикарпаття
04 Листопада 2016, 7:42
Прес-конференція про виявлення порушень законодавства прокурорами
06 Жовтня 2016, 6:39
Прес-конференція щодо скверу перед друкарнею
04 Жовтня 2016, 7:14
Обласний семінар з питань розвитку етнографічного руху на Івано-Франківщині
28 Вересня 2016, 6:34
Прес-конференція баскетбольного клубу “Говерла”
15 Вересня 2016, 7:18
На радіо «Вежа – 107 FM» щоденно виходитиме програма Тараса Прохаська – «Поради на щодень»
13 Вересня 2016, 10:05
Брифінг ідеолога реформи децентралізації влади в Україні, директора Інституту громадянського суспільства Анатолія Ткачука
13 Вересня 2016, 7:20
Брифінг керівництва Львівської залізниці
07 Вересня 2016, 17:42
Прес-конференція, присвячена "Святу хліба"
06 Вересня 2016, 7:17
В Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті відбудеться брифінг
30 Серпня 2016, 22:21
Прес-кнференція з нагоди відкриття курсів чеської мови в Івано-Франківську
30 Серпня 2016, 7:16
Передсезонна прес-конференція НФК “Ураган”
26 Серпня 2016, 7:18
Прес-конференція “Дому Сірка”
23 Серпня 2016, 6:37
Прес-конференція міністра юстиції України Павла Петренка
22 Серпня 2016, 7:39