Напередодні 20-ї річниці незалежності України в Бурштині відбулася урочиста церемонія з нагоди відкриття оновленого басейну «Дельфін». Міський голова Бурштина Петро Курляк вважає, що тепер це олімпійський басейн, де можна проводити змагання будь-якого рівня.

Друге народження «Дельфіна» після його капітального ремонту стало можливим завдяки ПАТ «Західенерго», яке разом зі своїм акціонером — компанією ДТЕК кілька місяців тому ухвалили рішення про необхідність його відновлення. Для фінансування робіт з капітальної, за європейськими стандартами, реконструкції спортивної споруди вони асигнували 3,3 млн. грн.

… Десятки бурштинців, багато з яких — цілими сім’ями, зійшлися в переддень 20-ї річниці незалежності України на урочисту церемонію відкриття оновленого басейну — однієї з найважливіших спортивних споруд міста. Привітати їх з цією подією приїхали заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький і голова Галицької райдержадміністрації Григорій Іванишин та гості, завдяки яким і стала можливою ця значима подія, — в. о. голови правління ПАТ «Західенерго» Володимир Мазяр, директор із зовнішніх зв’язків компанії ДТЕК Олександр Толкач, менеджер з корпоративної соціальної відповідальності ДТЕК Вікторія Гриб та інші.

Заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький подякував насамперед керівництву «Західенерго», яке, за його словами, спричинилося до такої грандіозної події, будівельникам та тим, хто заклав хоча б цеглину в реконструкцію будівлі.

— ДТЕК як найбільшій приватній вертикально інтегрованій енергетичній компанії України, яка співпрацює з «Західенерго», перш за все, звичайно, приємно бачити показники кількості вироблених мегават-годин електроенергії. Та коли приїжджаєш у місто, то розумієш, що завдяки бізнесу можна зробити щось добре для людей. і те, що працівники «Захід¬енерго», які живуть у Бурштині, жителі міста, молодь Бурштина зможуть більше займатися спортом, ставати здоровішими, — це прекрасно, — наголосив у своєму зверненні на церемонії відкриття директор із зовнішніх зв’язків компанії ДТЕК Олександр Толкач.

Оплесками присутні на урочистому відкритті басейну зустріли сюрприз: О. Толкач передав спонсорську допомогу компанії ДТЕК — 200 000 грн. «Наступних перемог, розвивайтеся і, сподіваюся, нас також чекає з вами спільна праця», — побажав він спортсменам.

— Хочу привітати всіх з подвійним святом — Днем прапора, який відзначаємо нині, й наступаючим Днем незалежності України та святом відкриття цього спортивного басейну, яке стало можливим завдяки нашим спільним з Бурштинською ТЕС зусиллям, завдяки ініціативі профспілкового комітету електростанції і мера Бурштина та за підтримки нашого партнера — компанії ДТЕК, — підкреслив, звертаючись до бурштинців, в. о. голови правління ПАТ «Західенерго» Володимир МАЗЯР. — За короткий час, починаючи з травня, тут виконано велику роботу, щоб нині можна було зробити цей подарунок і колективу станції, і всій громаді міста. Запрошую всіх відвідувати цю спортивну споруду й набиратися здоров’я та натхнення для роботи.

В інтерв’ю журналістам Володимир Іванович розповів, що останніми роками колектив ПАТ «Західенерго» працював над тим, щоб зменшити кількість недобудов і довгобудів. «Якби ви приїхали сюди в травні, то побачили б сумну картину. Ми вирішили до Дня незалежності зробити подарунок громаді Бурштина і нашим людям, які живуть у місті і працюють на станції. У цьому нас підтримав наш акціонер — компанія ДТЕК, — за¬значив В. Мазяр. — Думаю, що люди його гідно оцінять».

Варто додати, що на цьому співпраця ПАТ «Західенерго» з громадою не завершиться.

— Наступний крок — проведення спільно з міською владою енергоаудиту в Бурштині, — зазначив в. о. голови правління ПАТ «Захід¬енерго» Володимир Мазяр. — Це дозволить передусім поліпшити забезпечення жителів міста теплом, зменшити його втрати та збалансувати міський бюджет. Тобто піде лише в плюс і для міської ради, і для Бурштинської ТЕС.

Не приховував своєї радості від відкриття «Дельфіна» начальник комбінату спортивних споруд Бурштинської ТЕС Мирослав ЛОТОЦЬКИЙ:

— «Дельфін» було збудовано 30 років тому. Однак останні півтора року він стояв зачинений — використовувати його стало небезпечно.

і ось настає ця урочиста мить. Святі отці освячують «Дельфін» після капітального ремонту, а заступник голови облдержадміністрації Р. Іваницький і директор із зовнішніх зв’язків компанії ДТЕК О. Толкач перерізають стрічку. До басейну, голуба чаша якого, викладена з вдало підібраної і за кольоровою гамою, і за формою керамічної плитки, манить кришталево чистою водою, поспішає найперше дітвора, підганяючи батьків та випереджаючи статечних гостей. Перші пробні запливи доріжками і стрибки з вишки у воду роблять молоді бурштинці, котрі нарешті мають де тренуватися, змагатися, кувати майбутні перемоги і визнанняѕ

Треба додати, що ремонт і облаштування басейну «Дельфін» проведено в рамках Декларації соціального партнерства ДТЕК, яку було підписано з містом Бурштином 26 квітня 2011 року у Львові. З того часу розпочалась реалізація співпраці з громадами міст та селищ, де живуть і працюють співробітники «Західенерго». і відкриття «Дельфіна» — лише перший крок у цій співпраці. Детальніше про наступні її етапи ми попросили розповісти мера Бурштина П. Курляка і директора із зовнішніх зв’язків компанії ДТЕК

О. Толкача.

 

Петро КУРЛЯК, міський голова Бурштина:

— Нині спільно з нашими інвесторами, за великого, зокрема, сприяння присутніх тут представників ДТЕК — пана Олександра і менеджера з корпоративної соціальної відповідальності компанії ДТЕК Вікторії Гриб ми працюємо над відновленням спортивної інфраструктури Бурштина. Відновлений басейн — красень. Це, без сумніву, одна з найкращих спортивних споруд в усій області. Це справді олімпійський басейн, де можна проводити змагання будь-якого рівня. Хотів би власне подякувати компанії ДТЕК, «Захід¬енерго», Бурштинській ТЕС, за участю яких проведена масштабна робота з відновлення цієї споруди. і нехай вона буде першою ластівкою нашого розвитку, просування вперед і прогресу.

 

Олександр ТОЛКАЧ, директор із зовнішніх зв’язків компанії ДТЕК:

— Трохи раніше наш акціонер п. Рінат Ахметов сказав, що од¬нією із стратегічних цілей компанії ДТЕК є завдання досягти такого рівня життя в містах, де працюють і живуть наші працівники, щоб до 2030 року можна було сказати, що ці міста є найбільш комфортними не лише в Україні, але й у Європі. Коли ми вперше почули це завдання, то спочатку не повірили, що це серйозно. Але, виявилося, справді цілком серйозно. і сьогодні, коли ми підписуємо Декларацію соціального партнерства з містами нашої присутності, коли наші фахівці у співпраці з їхнім керівництвом допомагають розробляти програми розвитку, ми справді хочемо, щоб не пізніше, а краще раніше 2030 року мешканці цих міст відчули, що їм живеться ліпше, ніж будь-де в Європі. Це дуже складне, але водночас дуже гідне завдання. Варте того, щоб над його виконанням по-справжньому працювати.

 

— Які проекти ДТЕК планує реалізувати в Бурштині ще нинішнього року?

 

— Проект реконструкції басейну «Дельфін» був для нас невеликим, так званим коротким проектом, яким ми хотіли показати громаді Бурштина, що готові і що можемо зробити для міста. Багато інших програм будуть значно тривалішими. Найскладніше завдання, яке стоїть сьогодні, — нам спільно з керівництвом міста необхідно знайти шлях модернізації і розвитку системи теплопостачання Бурштина, який би дозволив, з одного боку, зберегти тепло в оселях людей, а з другого, — зробити всю систему сучасною, енергоефективною і економічно доцільною. Це, мабуть, буде одним з найтриваліших і найскладніших спільних проектів. Але й це ще не все. Ми працюватимемо над розвитком підприємництва в місті, шукатимемо шляхи, де можна допомогти місту стимулювати людей започатковувати свій бізнес, створювати щось з нуля, до чогось тягнутися і розвиватися. Словом, попереду в нас складна праця.

 

— Скільки коштів компанія ДТЕК готова ще вкласти в розвиток Бурштина?

 

— Питання не в грошах. Бо насправді можна вкладати безкінечно без користі. А інколи можна меншими коштами дати людям більше. Насправді ми не маємо чіткого бюджету чи визначеності, що, наприклад, вкладаємо не більше певної суми. Головне — сформувати програму, яка буде корисна, справді потрібна місту. А вже наше завдання — знайти під неї потрібні фінансові ресурси. Тобто тут нас обмежують не гроші, тут обмеженням є бачення того, чим можна допомогти громаді Бурштина. Собі на допомогу ми запрошуємо експертів, в тому числі й експертів міжнародного рівня, які підказують, що в місті можна зробити, щоб воно розвивалося. Бо дуже часто навіть важливі речі, так би мовити, лежать на поверхні. Тому докладемо зусиль, щоб залучити найкращих експертів і, сподіваюся, спільно з ними придумаємо, як поступово зробити Бурштин одним з найкомфортніших міст Європи.

 

Безпосередньо вже на 20-у річницю незалежності України в селищі Добротворі на Львівщині відбулося ще одне новосілля — після реконструкції відновив свою роботу футбольний стадіон. Його ремонт та облаштування теж реалізовано в рамках Декларації соціального партнерства ДТЕК, яку підписано з Добротвором 26 квітня ц. р.

«Розвиток сучасної освіти, охорона здоров’я, культура, спорт, енергоефективність та розвиток бізнес-середовища — це основні завдання ДТЕК у співпраці з містами, — говорить менеджер з корпоративної соціальної відповідальності компанії ДТЕК Вікторія ГРИБ. — Тому не випадково компанія вирішила вкласти кошти в ремонт та реконструкцію басейну «Дельфін» у Бурштині та стадіону в Добротворі. Адже ДТЕК дбає про здоров’я своїх працівників, їхніх сімей та мешканців міст присутності. Сьогодні підписантами Декларації соціального партнерства є 18 міст та чотири районні центри України. Нещодавно ми розширили програму на західну Україну й керівники Львова, Бурштина і Добротвора приєдналися до Декларації. У планах ДТЕК реалізація проекту «Телемедицина» для західної України — це приєднання трьох медичних центрів Львова та міської лікарні Бурштина до національної мережі «Телемедицина». Телемедична мережа створюється задля покращення діагностики та раннього виявлення за¬хворювань, підвищення якості надання медичних послуг та створення єдиного медичного простору в Україні».

 

Галичина

29 Серпня 2011, 15:21
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47