З метою недопущення поширення епідемії грипу на території України введено з 30 жовтня 2009р. вищий рівень небезпеки поширення грипу та запроваджено строком на три тижні карантин у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях. Також з метою стабілізації цінової ситуації на ринку лікарських засобів і виробів медичного призначення на період епідемії грипу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 Кабінетом Міністрів України встановлено граничні оптово-відпускні та роздрібні ціни на лікарські засоби і вироби медичного призначення. - Інформує головне управління економіки облдержадміністрації.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А від 30 жовтня 2009 р. N 1152 Київ
Про запобігання поширенню грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення


З метою недопущення поширення епідемії грипу та гострих респіраторних захворювань і відповідно до Законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" ( 4004-12 ) і "Про захист населення від інфекційний хвороб" ( 1645-14 ) Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
1. Увести з 30 жовтня 2009 р. на території України вищий рівень небезпеки поширення грипу типу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 (далі - пандемічний грип), заборонивши проведення всіх масових заходів.
2. Запровадити з 30 жовтня 2009 р. строком на три тижні карантин у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.
3. Установити, що вимоги Міністерства охорони здоров'я щодо організації профілактики та боротьби з поширенням пандемічного грипу є обов'язковими для виконання усіма лікувальними закладами, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності.
4. Міністерству освіти і науки, іншим центральним органам виконавчої влади, до сфери управління яких належать заклади освіти, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям запровадити з 2 листопада 2009 р. канікули на три тижні в усіх навчальних закладах незалежно від форми власності та забезпечити закриття дитячих дошкільних закладів для відвідування дітьми.
5. Міністерству охорони здоров'я невідкладно:
забезпечити Вінницьку, Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Тернопільську, Хмельницьку та Чернівецьку області тестами для швидкого діагностування вірусних захворювань;
забезпечити розроблення, видання та розповсюдження інформаційно-освітніх матеріалів і пам'яток для населення щодо поведінки в умовах поширення вірусних захворювань;
забезпечити широке висвітлення у засобах масової інформації питань профілактики пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань, передбачивши визначення клінічних проявів цих захворювань та рекомендації щодо термінового звернення до лікаря у разі наявності перших проявів хвороби;
передбачити у період загострення епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань, розгортання і перепрофілювання ліжок для госпіталізації хворих, організацію у поліклініках окремого прийому хворих на пандемічний грип та інші гострі респіраторні захворювання, залучення додаткової кількості медичних працівників для надання допомоги населенню вдома, виділення санітарних транспортних засобів;
провести серед населення з числа контингентів ризику імунізацію проти пандемічного грипу за рахунок централізованого фінансування;
забезпечити закупівлю протигрипозних вакцин для своєчасного проведення профілактичних щеплень;
здійснювати постійний моніторинг епідемічної ситуації, пов'язаної з поширенням пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань;
забезпечити вірусологічні лабораторії устаткованням, автономними джерелами живлення, тест-системами для діагностики пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань;
забезпечити дотримання необхідного температурного режиму в приміщеннях закладів охорони здоров'я, дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, закладів культури та освіти, підприємств, установ та організацій;
створити центральний резерв профілактичних і лікувальних засобів для своєчасного забезпечення ними закладів охорони здоров'я;
утворити оперативний штаб для координації дій у вирішенні питань профілактики та боротьби з поширенням пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань і забезпечити цілодобову роботу штабу та функціонування телефонної "гарячої лінії".
6. Відповідно до пункту 6 Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 р. N 921 ( 921-2008-п ) (Офіційний вісник України, 2008 р., N 80, ст. 2692, N 90, ст. 3006), установити, що закупівля лікарських засобів, виробів медичного призначення, робіт і послуг для запобігання поширенню та лікування пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань здійснюється Міністерством охорони здоров'я за процедурою закупівлі в одного учасника без погодження з Міністерством економіки.
7. Міністерству охорони здоров'я, Міністерству транспорту та зв'язку, Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерству палива та енергетики, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям:
провести невідкладно засідання регіональних надзвичайних протиепідемічних комісій, розробити та затвердити план заходів, спрямованих на профілактику та боротьбу з поширенням пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань;
запровадити посилений протиепідемічний режим у місцях масового перебування людей (аеропорти, залізничні вокзали, автовокзали, морські, річкові порти), дитячих дошкільних закладах, загальноосвітніх школах, закладах культури, освіти і охорони здоров'я, на підприємствах, в установах та організаціях;
виділити додаткові приміщення для розміщення контактних осіб та відповідний персонал, передбачити запаси необхідного устатковання, інвентарю та продуктів харчування.
8. Міністерству охорони здоров'я, Адміністрації Державної прикордонної служби та Державній митній службі посилити контроль за здійсненням санітарно-протиепідемічних заходів у пунктах пропуску через державний кордон.
9. Міністерству охорони здоров'я і Міністерству закордонних справ:
оперативно взаємодіяти з Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) і національними центрами епідеміологічного нагляду іноземних держав, що співпрацюють із зазначеною організацією, з питань запобігання поширенню пандемічного грипу;
забезпечити координацію з міжнародними організаціями, в тому числі з ВООЗ, здійснення оперативних заходів щодо постачання необхідних лікарських засобів і медичного обладнання.
10. Державній митній службі забезпечити оперативне митне оформлення лікарських засобів і засобів індивідуального захисту, які надходитимуть на митну територію України, за визначеним Міністерством охорони здоров'я переліком.
11. Міністерству культури і туризму та Міністерству закордонних справ забезпечувати в установленому порядку інформування туроператорів, турагентів і туристів про країни, в яких склалася неблагополучна ситуація у зв'язку з поширенням пандемічного грипу.
12. Міністерству охорони здоров'я визначити перелік медичних профілактичних та лікарських засобів, які обов'язково мають бути в аптечних закладах, і довести його до кожного такого закладу. В разі недотримання аптечними закладами вимог до наявності зазначених засобів Міністерству охорони здоров'я вирішувати питання щодо позбавлення суб'єктів господарювання, що здійснюють торгівлю цими засобами, ліцензій на реалізацію лікарських засобів.
13. Міністерству охорони здоров'я, Міністерству економіки, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям установити ціни на лікарські засоби і засоби індивідуального захисту на рівні цін станом на 22 жовтня 2009 р. та здійснювати контроль за наявністю зазначених засобів.
14. Міністерству економіки, Міністерству охорони здоров'я, Державній інспекції з контролю якості лікарських засобів, Державній інспекції з контролю за цінами, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вживати заходів до недопущення підвищення цін на лікарські засоби і засоби індивідуального захисту.
15. Державному комітетові з державного матеріального резерву невідкладно відпустити підприємствам за рознарядкою Міністерства економіки безоплатно 2 млн. метрів марлі для виготовлення респіраторних масок.
Міністерству промислової політики і Міністерству охорони здоров'я терміново забезпечити цілодобове виготовлення марлевих респіраторних масок.
16. Міністерству з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерству палива та енергетики і Міністерству оборони забезпечити персонал об'єктів, які забезпечують життєдіяльність, безпеку та оборону держави, марлевими респіраторними масками, медикаментами та іншими лікувально-профілактичними засобами, встановивши постійний контроль за їх безперебійною роботою.
17. Міністерству охорони здоров'я, Міністерству освіти і науки, Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту вирішити питання щодо продовження за згодою батьків перебування дітей з областей, у яких запроваджено карантин, в оздоровчих і санаторних закладах.
18. Міністерству охорони здоров'я, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям щодня до 9 години інформувати Кабінет Міністрів України про здійснення заходів щодо запобігання поширенню пандемічного грипу та інших гострих респіраторних захворювань.
Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А від 30 жовтня 2009 р. N 1154 Київ
Про встановлення граничних рівнів цін на окремі лікарські засоби і вироби медичного призначення


З метою стабілізації цінової ситуації на ринку лікарських засобів і виробів медичного призначення на період епідемії грипу А/Н1N1/Каліфорнія/04/09 Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:
1. Установити граничні оптово-відпускні та роздрібні ціни на лікарські засоби і вироби медичного призначення за переліком згідно з додатком.
2. Дозволити Міністерству охорони здоров'я вносити зміни до зазначеного у пункті 1 цієї постанови переліку за погодженням з Міністерством економіки.
Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 28
Додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2009 р. N 1154
ПЕРЕЛІК лікарських засобів і виробів медичного призначення, на які встановлюються граничні оптово-відпускні та роздрібні ціни

Найменування лікарського засобу (виробу медичного призначення)

Одиниця виміру

Оптово- відпускна ціна, гривень

Роздрібна ціна, гривень

Лікарські засоби

     

1. Аміксин

таблетки по 0,125 міліграма N 3

39,6

55

2. Озельтамевир (Таміфлю)

капсули по 75 міліграма N 10

250,92

348,5

3. Азитроміцин

таблетки по 0,5 грама N 3

21,34

29,45

4. Амізон

таблетки по 0,25 грама N 10

10,87

15

5. Ампіцилін

таблетки по 0,25 грама N 20

6,52

9

6. Арбідол

таблетки по 0,1 грама N 10

32,61

45

7. Аскорбінова кислота

таблетки по 0,5 грама N 12

5,8

8

8. Ремантадин

таблетки по 50 міліграмів N 20

6,16

8,5

9. Мазь оксолінова

туба, 10 грамів

6,16

8,5

10. Хлоргек- сидину біглюконат

флакон, 100 мілілітрів

3,62

5

Вироби медичного призначення

     

11. Марля

1 погонний метр

1,45

2

12. Маска одноразового використання

1 штука

0,73

1

13. Маска багаторазового використання марлева

1 штука

1,1

1,5

14. Рукавички

1 пара

0,73

1

15. Шприц

об'єм 5 мілілітрів

0,51

0,7

_______________ Примітка. Граничні оптово-відпускні та роздрібні ціни визначено відповідно до Порядку формування цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, щодо яких запроваджено державне регулювання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2009 р. N 333 ( 333-2009-п ).

05 Листопада 2009, 19:30
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47