30 вересня дев’ята сесія обласної ради продовжила свою роботу, розглянуто понад 40 питань порядку денного, означеного два тижні тому і доповненого на цьому ж пленарному засіданні. Серед останніх обговорено і нарешті проголосовано таке суперечливе питання, як про надання ТзОВ «Карпатнафтохім» дозволу на геологічне вивчення, в тому числі на розробку Верхньострутинського родовища кам’яної солі.

Не вдаючись у деталі обговорення (газета ще повернеться до цієї теми), зауважимо, що воно проходило складно і сумбурно, — фракції «Наша Україна» та НРУ на знак протесту навіть покинули сесійну залу. Але цього разу прозвучали такі аргументи, що змусили змінити свою «обструктивну» позицію й голову обласної ради Олександра Сича. Саме він разом із головою ОДА Михайлом Вишиванюком закликали депутатів «врівноважити інтереси громади і держави», «не політизувати проблему, а вирішувати її в економічному річищі». Зіграло, мабуть, і те, що на сесії виступили керівник підприємства Сергій Чмихалов та голова Рожнятівської райради Анатолій Дирів, який, до речі, попри певний тиск на нього відважився-таки підписати відповідну угоду з «Карпатнафтохімом» в інтересах того ж таки соціально-економічного розвитку Рожнятівщини, який, за його висловом, «зупинився на рівні 90-х років». Пропозиція голосувати з цього питання «поіменно» не пройшла, а в цілому за надання дозволу на геологічне вивчення (першого етапу, який не передбачає самої промислової розробки — до неї повторно повернуться за висновками наукових досліджень) проголосували 64 депутати, четверо були «проти» і восьмеро — «утрималися».


 Про стан законності в області, заходи щодо її зміцнення і результати діяльності прокуратури за перше півріччя мав доповідати Микола Гошовський, але замість нього на сесію прибув його заступник іван Витрикуш. Чому так, пояснив Олександр Сич: «Хочу поставити до відома депутатів, що сьогодні буде представлений новий прокурор області. Це перше. Друге — практично ми маємо слухати інформацію за перше півріччя, коли вже настає десятий місяць. Цілком логічно, якщо через деякий час уже повноцінно розглянемо питання за цілий рік про діяльність прокуратури щодо збереження законності і правопорядку, поспілкувавшись з новим прокурором. Логічно й те, якщо зараз це питання беремо до відома і голосуємо за поданий проект рішення». Усі 85 депутатів з полегшенням підняли руку «за».


На сесії внесено зміни до обласного бюджету на 2011 рік, прийнято звернення, адресоване Верховній Раді з пропозицією прискорити ухвалення нової редакції Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні», проект якого впродовж шести років лежить у Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

 

Ще два звернення — про відзначен­ня 100-річчя від дня народження Олек­си Гірника та з приводу скасування поста­нови Верховної Ради про неперехід на зи­мовий час — теж дістали підтримку в се­сійній залі.

Затверджено Порядок проведення рус­лоочисних та руслорегулювальних робіт на річках області. Органам виконавчої влади на місцях, відповідним державним структу­рам (від УМВС до територіального відділу Верхньодністровського басейнового управ­ління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання ри­бальства) рекомендовано «вжити заходів щодо припинення несанкціонованого видо­бутку піщано-гравійної суміші і дотримання вимог законодавства у сфері проведення руслоочисних та руслорегулювальних ро­біт на річках області».

Депутати ухвалили низку рішень щодо надання згоди на геологічне вивчення по­кладів нафти, отримання гірничих відводів для промислової розробки певних родовищ тощо. Внесено також зміни у межі неселених пунктів сіл Горішнього та Долішнього Залуччя Снятинського і Боднарова Калуського районів.

Розглянули і майнові питання. Виріше­но, зокрема, щоб ВАТ «Нафтохімік Прикар­паття» передав ТзОВ «Скорзонера» зали­шок коштів від реалізації частини майна ці­лісного комплексу «Міжнародний аеропорт Івано-Франківськ», яке належить до май­на спільної власності територіальних гро­мад краю (продано гелікоптер марки МІ-8Т), в сумі 524 686,73 грн. для інвестування ви­робничої діяльності аеропорту. Звіт про ви­користання цих коштів товариство зобов'­язано подати обласній раді та облдержад­міністрації до 1 листопада ц. р. Затвердже­но висновки про вартість продажу п'яти об'єктів спільної власності територіальних громад, що розташовані в обласному цен­трі, і проголосовано ліквідувати комуналь­не підприємство «Аптека № 138» у Коло­миї.

Інші два рішення стосуються створен­ня Яворівського центру народного мистец­тва «Гуцульська ґражда» і балетної школи в обласній філармонії, якими затверджено і їхні статути. Окремим рішенням депутати звільнили генерального директора облас­ного комунального підприємства «Івано-Франківськоблагроліс».

Утворено також тимчасову контрольну комісію з питань вивчення стану дотриман­ня прав трудових мігрантів і вихідців з Іва-но-Франківщини та членів їх сімей (її очо­люватиме депутат Тарас Парфан).

Прийняті на дев'ятій сесії рішення роз­міщено на офіційному сайті обласної ради.

 

Галичина

03 Жовтня 2011, 12:31
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30