У суботу на гірськолижному курорті «Буковель» офіційно відкрили новий, вже 11-й, сезон зимового відпочинку. Нагадаємо, що за торішній, ювілейний, сезон «Буковель» — найбільший в Україні гірськолижний курорт прийняв майже мільйон відпочивальників з України, Росії, Молдови, Білорусі й багатьох країн старої Європи та Азії. Цього року, як підкреслив представник прес-служби туристичного комплексу «Буковель» Володимир Юзюк, курортний сезон відкрили на тиждень раніше, ніж торік. Ще до настання календарної зими. і сподіваються, що до його закриття круті гірськолижні спуски відвідає понад мільйон, а цілком ймовірно — до 1,2 млн. відпочивальників.


На прес-конференції з цієї нагоди представники ТК «Буковель» — PR-менеджер Олександра Мечева і начальник відділу Володимир Юзюк — основний акцент, однак, робили не так на збільшенні кількості клієнтів, як на дуже значному обсязі робіт, які колектив курорту виконав, готуючись до зимового курортного сезону 2011-2012 рр. Цього року, як зазначили вони, у розвиток гірськолижного комплексу буде вкладено загалом 300 млн. грн. коштів акціонерів та інвесторів.
— Основні інвестиції в цьому сезоні ТК «Буковель» зосередив на спорудженні декількох об’єктів, — розповів В. Юзюк. — Перший об’єкт — це створення штучного озера. Завширшки 100 та завдовжки 800 метрів, воно насамперед служитиме резервуаром води, який дозволить ще до того, як тут, на «Буковелі», випаде сніг, за лічені дні засніжити всі 53 кілометри гірськолижних трас, які збудовано на курорті й оснащено підйомниками. Для лижників, які приїжджають до нас відпочивати, дуже важливим є те, щоб з перших днів сезону вони могли їздити на лижах на значній території.


Водночас озеро має стати і великою відпочинковою зоною в літню пору року. Діти, які приїжджають з усієї України в літній табір «Буковелю», та дорослі зможуть тут засмагати, плавати й кататися на катамаранах.


Другою важливою інвестицією в нинішньому сезоні для адміністрації ТК «Буковель» стало фінансування будівництва нових очисних споруд.


— Нас завжди запитують про те, як ми ставимося до охорони довкілля та в якому стані наші очисні споруди, —  зазначив В. Юзюк. — Для нас це пріоритетне питання. і якщо є якісь екологічні порушення, то це запитання не до «Буковеля», а до тих невеликих готелів і приватних садиб, які з’явилися фактично завдяки нашому курортові, однак не готові або ж не хочуть вкладати додаткові гроші в очисні споруди. і це дуже прикро. Але ми зі свого боку стараємося все робити правильно. Тому нові очисні споруди, що мають бути здані до початку нового року або ж відразу після Новорічних свят, матимуть настільки потужну очисну здатність, що це дозволить нам розвиватися впродовж наступних десяти років. Тобто «Буковель» зможе бути в десять разів більшим, але потужностей цих очисних споруд буде достатньо. Ми запрошуємо готелі й приватні садиби також під’єднуватися до наших систем і тим самим забезпечити екологічність їх господарської діяльності.


Якщо говорити про охорону довкілля, то варто додати, що цього року працівники курорту висадили на його території дві тисячі саджанців молодих дерев. «і темпи насаджень лише зростатимуть. Ми ставимо собі за мету озеленити всі вільні клаптики землі», — зауважив В. Юзюк.


Готуючись до нового курортного сезону, значні інвестиції адміністрація курорту спрямовувала також і на поліпшення всіх видів сервісів для клієнтів курорту і створення тут максимально зручних та комфортних умов для відпочинку.
ѕПеред прес-конференцією О. Мечева зробила для нас, журналістів, невелику екскурсію курортом, привертаючи увагу насамперед до об’єктів, які з’явилися в останні місяці в процесі підготовки до цьогорічного курортного сезону. Зокрема, міні-мережа власних ресторанів «Фільварок» поповнилася двома новими затишними ресторанчиками, які розташовані на вершинах, куди лижників перед спуском доставляють сучасні підйомники. Зросла кількість шале — просторих дерев’яних будиночків для тих, хто приїжджає на відпочинок цілими сім’ями. До сезону відкрилися нові дитячі майданчики для навчання й ігор, мультиліфти і посадочні ескалаторні доріжки біля витягів. На черзі — завершення будівництва і здача в експлуатацію автомобільного тунелю, який з’єднає об’їзну дорогу на курорті з паркінгом біля витягу № 14, та критого автомобільного паркінгу на дві тисячі автомобілів біля витягу № 1. У цокольному приміщенні цього паркінгу розташуються магазини, кафе, пункт прокату гірськолижного спорядження, відділення банку, інформаційний центр та багато іншого.


Завершальні роботи проводяться на новій автомобільній дорозі Яблуниця—ТК «Буковель», яка дозволить розвантажити основну нині дорогу на відрізку с. Татарів—с. Поляниця та забезпечити краще і комфортніше автомобільне сполучення з боку Закарпаття. На майбутнє вздовж цієї дороги, яка здіймається аж на три перевали, а висота найвищого становить 1 042 м
над рівнем моря, планується будівництво готельно-відпочинкових комплексів з усією інфраструктурою.


ѕУчасники Українсько-канадського бізнес-форуму, який з ініціативи голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка проходив на початку осені на ТК «Буковель», у тому числі й бізнесмени з Канади, були вражені як вже існуючою на курорті відпочинковою та інженерною інфраструктурою, так і масштабами нового будівництва, що тут ведеться. Один із закордонних гостей навіть зауважив із захопленням: «Ваш «Буковель» — це маленька Швейцарія».
Але компанія, яка управляє курортом, — ТзОВ «Скорзонера» на цьому не зупиняється. Як нещодавно повідомив журналістам директор компанії, депутат обласної ради Олександр Шевченко, за рахунок щорічних значних фінансових інвестицій гірськолижний курорт «Буковель» планується найближчим часом вивести на рівень найцікавіших і найліпше технічно оснащених відпочинкових об’єктів світу.
02 Грудня 2011, 10:59
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47