Завдяки поверненню мажоритарки до парламенту пройшло багато колишніх депутатів, яких, здавалося б, вже випхнули на узбіччя активного політичного життя. Можуть повернутися до парламенту і ті, кому вже обридла морочлива держслужба. Вони готові проміняти це заслання на активніше і сите життя в парламенті.

"Главком" склав топ-список головних депутатів сьомого скликання - політиків, які ще нещодавно вважалися "збитими льотчиками".

Олександр Волков

Мабуть, головний "камбек" сезону. Неформальна посада "директора парламенту" свого часу обросла такими легендами, що сяйво Волкова не потьмяніло досі. Не перешкодою стала навіть його тривала відсутність в парламентських стінах і провальна затія з блоком "КУЧМА". Політична орієнтація старого "кучміста" Волкова - загадка: з одного боку, останні роки він піднімав сумську "Батьківщину", з другого - партійці за межами області збунтувалися проти такого одіозного кандидата, і Волкову довелося йти на вибори як самовисуванцю. Щоправда, центральний штаб "Батьківщини" як міг допоміг йому, не виставивши в цьому окрузі свого кандидата.

Нестор Шуфрич

Один з найяскравіших особистостей, хай і потрапив він до парламенту не через округ, а через список. Як і Тихонов, був обраний до парламенту поточного скликання, але після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича пішов у Кабмін на пост глави МНС. Але не протримався в уряді і півроку: в результаті інтриг його недруга - глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна - Шуфричом пожертвували заради Віктора Балоги і декількох голосів підконтрольних йому нардепів "Єдиного центру". А Шуфрича ганебно заслали у відстійник "збитих льотчиків" - РНБО, і він взагалі випав з публічної політики, ніяк не коментуючи актуальні події.

Микола Рудьковський

Невдала спроба гламурного любителя "Астон мартінів" Миколи Рудьковского очолити Соцпартію навряд чи сильно його засмутила. На цих виборах напівжива СПУ брала участь у виборах за списками практично для галочки, а багато іменитих екс-однопартійців Миколи Миколайовича (Олександр Мороз, Валентина Семенюк, Йосип Вінський) пролетіли повз парламент без щонайменших шансів. Зате сам Рудьковський виграв вибори на Чернігівщині із солідним відривом - 13% - від найближчого переслідувача.

Ігор Єремеєв

Для відомого бізнесмена Ігоря Єремеєва це буде друге парламентське скликання - свого часу він вигравав вибори в тому ж таки 23-му окрузі, будучи кандидатом від провладного блоку "За ЄДУ". Прізвище Єремеєва незмінно було пов'язане з фігурою Володимира Литвина, а на виборах 2006-го політик-бізнесмен керував виборчим штабом Народного блоку Литвина ("МИ") як скарбник кампанії. Цей дорогий проект разом з Єремеєвим на 7-му місці бар'єра не здолав, а в 2007-му, коли на дострокових виборах з другої спроби Литвину все ж таки вдалося "відбити" попередні вкладення, Єремеєва вже поряд з ним не було - він заглибився у бізнес. Змішана система виборів дозволила бізнесменові повернути мандат.

Лев Миримський

Для кримського мільйонера Лева Миримського це буде вже четверте парламентське скликання. Причому Миримський - єдиний "нерегіонал", якому вдалося виграти округ у Криму. Для цього йому довелося серйозно постаратися - подейкують, що Леву Юлійовичу вдалося навести Андрію Петровичу аргументи, після яких "регіонали" взагалі зняли свого висуванця з округу №2. Ціна питання, з чуток, - контроль над комісіями по всій країні, який Миримський мав через декілька технічних партій.

Віктор Тихонов

Після того, як колись впливовий луганець влітку 2011-го року був звільнений з уряду із загадкової посади віце-прем'єра, що курирує регіональну політику, і відправлений послом у Бєларусь, багато хто вважав це засланням, причому не аж так і почесне. Проте Тихонова швидко потягнуло в рідні краї, і він наїздами в Україну почав "підгортати" округ на Луганщині. Полегшило життя Тихонову і зняття з перегонів "бютівської" "тушки" - ректора Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка Віталія Курила. Тепер екс-віце-прем'єр у парламенті постарається відновити реноме "луганських", що похитнулося. Сумнівно, що це йому це надто вдасться, але фігура Тихонова, який свого часу пішов на відкритий конфлікт з Рінатом Ахметовим, безперечно, виокремлюватиметься в "регіональних" рядах.

Віктор Развадовський

Дуже примітна особа. У Верховній Раді 3-го скликання входив у фракцію "Солідарність", в 4-му скликанні - в "Єдину Україну", групи "Деминіціативи" і "Народовладдя", у фракцію Народної партії. У 2006-му році балотувався до парламенту у складі Блоку Литвина (35-те місце в списку), але той, як відомо, з тріском пролетів повз Раду. У 2007-му вже входив у першу п'ятірку блоку "КУЧМА" з аналогічним результатом. Професійна діяльність Развадовського була тісно пов'язана з податковою, а в 2008році він був призначений начальником Головного управління МВС в Харківській області. Його робота на цій посаді запам'яталася скандалом з наркотрафіком, в який виявилася втягнена "солодка парочка" Добкін - Кернес. Добкін назвав цю справу сфабрикованою "аферистом" і міліціонерами, які самі були причетні до торгівлі наркотиками, і розповів, як Развадовський у розмові з ним дозволяв собі погрози. У 2009-му Развадовський був від гріха чимдалі переведений у Київ на посаду начальника Департаменту транспортної міліції, яку, незважаючи на зміну влади, обіймає досі.

Не можна не згадати про деяких людей, що затесалися в список УДАРу. Про колишнього одеського мера Едуарда Гурвиця і екс-главу кримського Радміну Сергія Куніцина Кличко вже наслухався як про потенційних "тушок". Куніцин, що засідав ще в парламенті першого скликання, формально потрапив у список як один з лідерів Партії ветеранів Афганістану, а у Гурвиця, який постійно повторює, що за своє життя перебував тільки в одній партії - "Нашій Україні" - Кличко розгледів "професіоналізм, працездатність і моральні якості". До Віктора Пинзеника потенційних претензій менше, тим більше що вони вже опинялися з Кличком в одному списку у блоці "ПРП-пора". Тоді цей гібрид зазнав нищівної поразки і тільки зараз депутат перших чотирьох скликань ВР повертається під купол.

13 Листопада 2012, 12:56
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47