Напередодні новорічних свят мережа «Сільпо» пропонує декілька порад про те, як краще обрати найбільш популярні новорічні товари Святковий стіл і приготування страв більшості українців навряд чи обійдуться без шампанського, мандаринів, червоної ікри, сьомги, консервованого горошку і кукурудзи, а також, звичайно ж, майонезу. На полицях супермаркетів «Сільпо» зазвичай можна знайти декілька різновидів від різних виробників кожного з цих продуктів. Як ніхто інший про те, якими повинні бути ці та інші товари, знає Департамент якості мережі – оскільки саме його співробітники регулярно контролюють і перевіряють продукти на виробництві, на складі, на полиці. Ось декілька порад від експертів «Сільпо» про те, як купувати товари для Вашого новорічного кошика.


Без нього не обходиться жоден бій годинника – шампанське!

Хоча термін «шампанське» часто використовується виробниками ігристого вина в багатьох країнах, правильно його використовувати лише щодо вина, яке виробляється в провінції Шампань у Франції.

Піна в ігристих винах – наслідок насичення їх вуглекислим газом, яке виникає під час бродіння в герметично закритих пляшках або резервуарах. Останній метод виробництва – найбільш поширений в Україні. Виробник встановлює гарантійний термін зберігання не менше 6 місяців з дня випуску.

На ринку України також присутні іскристі вина, які відрізняються тим, що двоокис вуглецю вводиться в них штучно. Щоб відрізнити іскристе і ігристе вино, потрібно налити його в келих і спостерігати за виділенням бульбашок вуглекислого газу. Для ігристих вин характерне тривале виділення бульбашок, а для іскристих – більш інтенсивне і короткочасне.


Мандарини – смак новорічних свят дитинства

Якщо Ви хочете, щоб на столі у Вас були саме знайомі з дитинства мандарини – вибирайте ті, які виростили в Грузії. Мережа «Сільпо» регулярно завозить їх у всі супермаркети країни.

В залежності від сезону, в супермаркетах продаються: клементина, сатсума, мінеола, нова, фремонт, ортанік.

Як вибрати мандарини за своїм смаком:

- Солодкі: клементини (гібрид мандарина і померанца) з дрібними або середньовеликими, приплюснутими, дуже ароматними помаранчево-червоними плодами, покритими блискучою тонкою шкіркою.

- З кислинкою: грузинські мандарини (жовто-помаранчеві м'які плоди); сантіна, сатсума (або уншиу з невеликими тонкокорими жовтувато-помаранчевими плодами, іноді з прозеленню на шкірці, в плодах дуже рідко зустрічається насіння).

- Кислі: сорти нова (плоди круглої форми, шкірка червоно-помаранчевого кольору), мінеола, фремонт (плоди тверді, червоного кольору).

Перед вживанням мандарини дуже бажано добре вимити під теплою проточною водою.

Мережа «Сільпо» постачає асортимент мандаринів з Туреччини, Греції, Іспанії, Італії, Грузії, а також Аргентини, ПАР та інших країн. Кожна партія товару обов'язково сертифікована і відповідає нормам безпеки, які є в Україні.


Червона ікра для правильних бутербродів

Звична червона ікра може бути виготовлена з ікри кети, горбуші або нерки, іноді це може бути і сіма, кижуч або чавича. Часто поруч із написом «лососева ікра» на банці можна прочитати, з якої саме риби вона взята (до речі, при правильному маркуванні така інформація повинна обов’язково бути на етикетці). Адже ікра різних риб відрізняється за кольором і розміром, а також смаковими відтінками, особливо за гіркотою. Так, ікра нерки має явний гіркуватий присмак, вона дрібніша і має більш яскравий червоний колір.

Солоність готового продукту повинна бути не вище 6%. Рослинна олія також відноситься до основних інгредієнтів приготування ікри – вона запобігає злипанню бусинок ікри. Але що менше в ікрі олії та солі, то вища якість продукції.

Асортимент червоної ікри в мережі «Сільпо» налічує понад 20 видів від різних виробників. Ми рекомендуємо спробувати ікру кети ТМ Premiya Select, яку добувають і закручують в банки просто на Камчатці – в період вилову.

Важливо пам’ятати, що ікра зберігає свої властивості не більше 3-х днів після відкорковування банки при зберіганні в холодильнику. В жодному разі не можна зберігати червону ікру в морозильній камері – після розморожування вона перетвориться на рідку масу.


Сьомга для смачної рибної нарізки

Найвідоміші «червоні риби», солоне філе яких можна знайти в «Сільпо» – це сьомга, горбуша і форель. Щоб правильно вибрати червону рибу, необхідно звернути увагу на:

- консистенцію: м’ясо повинно бути пружним, не пухким, на зрізі риби не повинна виділятися рідина і жирові прожилки повинні залишатися світлими, навіть якщо саме м’ясо має інтенсивно червоний колір;

- край: рівний;

- колір м’яса: у риби, яку розводять в штучних умовах, на фермах, колір м’яса більш насичений, ніж у дикого лосося, в м’ясі цих риб більше цінних поліненасичених жирних кислот, що обумовлено раціоном харчування риб. Також на колір риби впливає сезон вилову: наприклад, горбуша може бути від коралової до блідо-рожевої, майже білої.

У мережі «Сільпо» продається червона риба кількох торгових марок. Найпопулярніші серед покупців ТМ «Премія» і ТМ «Норвен». Департамент якості регулярно контролює якість риби всіх виробників. До прикладу, нещодавно були проведені дослідження нарізки слабосолоної сьомги ТМ «Премія», які підтвердили, що продукт повністю відповідає прийнятим в Україні стандартам.


Консервований горошок і кукурудза для салатів

Для консервації горошок і кукурудза стерилізуються, тому в них немає консервантів. Консервований горошок виробляють з молодих зерен спеціальних сортів в молочній стадії зрілості, коли вони особливо ніжні та найбільш багаті цукром і вітамінами. Консервована кукурудза виробляється з цукрової кукурудзи жовтозерних і білозерних сортів, заливається розчином цукру і солі. Про якісну сировину свідчать:

- зовнішній вигляд: цільні горошини і зернята;

- колір: для кукурудзи жовтий або біло-жовтий, для горошку – матово-зелений;

- розчин: майже прозора рідина в банці, може бути з незначним осадом;

- смак: легкий солодкуватий присмак, тонка м’яка шкірка, горошин і зернятка ніби тануть у роті;

Якому горошку або кукурудзі – в скляній або жерстяній банці – віддати перевагу повністю залежить від бажання споживача. Плюсом скляної тари можна вважати тільки те, що продукт в ній краще видно і в закритому вигляді. Щодо ж безпеки – то сьогодні бляшану тару спеціально обробляють, щоб овочі не вступали в контакт з металом. Про це свідчать і проведені лабораторні дослідження Департаменту якості мережі «Сільпо»: горошок і кукурудза ТМ «Премія», які фасуються в жерстяні банки, повністю відповідають стандартам.


Для салатів, бутербродів і решти всього – майонез

В Україні майонез розділяються на три категорії жирності: висококалорійні (масова частка жиру від 55%), средньокалорійні (масова частка жиру 40-55%) і низькокалорійні (масова частка жиру до 40%). Головними компонентами майонезу є рослинна олія і яєчні жовтки.

Виробництво майонезу може здійснюватися двома способами – холодним і гарячим. При холодному способі всі компоненти змішуються при кімнатній температурі. В основному цей метод використовується для висококалорійного майонезу. Гарячий спосіб виробництва вимагає додаткових витрат для нагріву води і компонентів. Але в цьому випадку збереження продукції забезпечується за рахунок термічної обробки, і необхідність додавання консервантів відпадає.

У виробництві майонезу можуть використовуватися різні харчові добавки емульгатори, стабілізатори, консерванти. Використання стабілізаторів і емульгаторів дозволяє отримувати стійку консистенцію продукту. Емульгатором може виступати яєчний жовток, знежирене молоко, рослинні білки. В якості стабілізаторів можуть використовуватися такі природні речовини, як крохмаль і модифікований крохмаль, а також гідроколоїди. Варто також звернути увагу, що модифікований крохмаль не має нічого спільного з ГМО, його переробляють без втручання в структуру ДНК. Таким чином, сировина, яка використовується для виробництва майонезу, виконує функції емульгатора і стабілізатора. Консервантами найчастіше є солі бензойної та сорбінової кислот. В якості барвника у виробництві майонезу найбільш широко використовується бета-каротин (натуральний або синтетичний), який є також антиоксидантом.

У мережі «Сільпо» представлений дуже широкий асортимент майонезу – найбільш популярні «Премія», «Повна Чаша», «Чумак», «Олком» і «Торчин». Порівняно нещодавно, Департамент якості провів перевірку майонезу «Повна Чаша» 30% жирності та підтвердив його повну відповідність ДСТУ.


«У «Сільпо» ми дуже відповідально ставимося до продукції на полицях наших магазинів і ретельно стежимо за якістю товарів. Ми цінуємо здоров’я, а також гарний настрій наших покупців. Саме тому ми докладаємо стільки зусиль для того, щоб на полицях супермаркетів «Сільпо» були представлені лише найкращі і якісні продукти», – підводить підсумок Дмитро Циганков, директор з маркетингу мережі «Сільпо».



###

Торгова мережа «Сільпо» – одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів, яка працює у кожному регіоні країни. Супермаркет «Сільпо» – це магазин самообслуговування, асортимент якого в середньому налічує до 20 тис. найменувань продуктів харчування і супутніх товарів залежно від розміру торгової площі магазину.

У «Сільпо» впроваджена служба контролю якості – департамент, який розробляє внутрішні стандарти та контролює якість продуктів харчування на всіх етапах: виробництво, транспортування, зберігання – до появи товарів на полицях магазинів.

У мережі діє програма «Власний Рахунок» - постійні покупці отримують винагороду за кожну покупку в супермаркеті «Сільпо».


###

Fozzy Group – одна з найбільших торгово-промислових груп України.

- Торгівля продуктами і товарами для дому – супермаркети «Сільпо», оптові гіпермаркети Fozzy Cash&Carry, магазини біля дому – «Фора». У мережах Fozzy Group представлені товари під власними торговими марками – «Премія», Premiya Select, «Повна Чаша», «Повна Чарка», «Зелена Країна», EXTRA!, Protex, Instinct, Zonk!, Premiya Wine Club.

- Торгівля непродовольчими товарами: фармацевтичні супермаркети «Біла Ромашка», персональна електроніка ringoo.

- Промисловий напрям – Ніжинський консервний завод, птахофабрика «Варто».

- Ресторанний бізнес - «У Хромого Пола», «Старомак», «У Голема», «Диван», La Bodeguita del Medio.


28 Грудня 2012, 16:09
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47