13 лютого 2013 року минуло 4 роки з того часу, коли з ініціативи міського голови Віктора Анушкевичуса відновлена діяльність Івано-Франківського молодіжного міськвиконкому.

 

"За цей час його активісти втілили у життя чимало креативних ідей та різнопланових проектів. Завдяки цьому молодіжну політику в місті Івано-Франківську вдалося вивести на новий, якісно вищий рівень. Не зважаючи на досягнення, Молодіжний міськвиконком продовжує провадити активну громадську діяльність, яка має на меті вирішення актуальних питань соціального становлення і розвитку молоді, підвищення громадсько-політичної активності та патріотизму молодих людей, - коментують у ММВК. 2012 року реалізували проекти «Молодь і влада», «Затанцюй по-українськи», провели акції – «Квіти щастя», «Допоможи кожному», «Молодь за чисте місто», «Казковий автобус», пішу прощу до с.Зарваниці «Збагатись духовно», квест «Вулицями Станіславова», Андріївські вечорниці, Новорічний маскарад, благодійний міні-футбольний турнір «Допоможи врятувати життя», долучились до організації фестивалю середньовічної культури «Живе середньовіччя», танцювального телевізійного проекту «Майданс», Всеукраїнського молодіжного форуму «Молодь – нова еліта нації», запропонували проект облаштування «Острів кохання» у міському парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка, зробили внесок у збереження довкілля та озеленення міста, пропагували здоровий спосіб життя, беручи участь у різноманітних спортивних заходах".
     

Серед усіх досягнень особливої уваги заслуговує проект «Молодь і влада», покликаний з-поміж студентів 3-5 курсів ВНЗ, активістів місцевих молодіжних організацій та органів студентського самоврядування виявити найбільш здібних і талановитих людей. Кожен охочий отримує нагоду побачити роботу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та обласної державної адміністрації «зсередини», сформувати власну незалежну думку про «міську владу» та ,зрештою, знайти своє місце в житті. На сьогоднішній день 27 учасників проекту, які свого часу успішно пройшли стажування працевлаштовані у виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради, де процес омолодження продовжується.
     

У жовтні 2012 року проект «Молодь і влада» був успішно представлений на Всеукраїнському молодіжному форумі «Молодь - нова еліта нації», який проходив у нашому місті. Завдяки цьому проект набув популярності серед гостей форуму, а тому цього річ буде реалізований в інших обласних центрах України.
     

Активісти ММВК провадять активне, цікаве та змістовне дозвілля, подаючи гарний приклад решті молоді. Так, у 2012 році з цією метою було реалізовано проект «Затанцюй по-українськи», в рамках якого молодь опановувала навики виконання українських народних танців, успішно проведено квест «Вулицями Станіславова», що викликав небувале захоплення серед представників молодіжних громадських організацій, які брали у ньому участь, Андріївські вечорниці, новорічний бал-маскарад, здійснено прибирання берегів річок, насадження каштанової алеї.
     

Івано-Франківський Молодіжний міськвиконком спільно зі спільнотами Віднови у Святому Дусі «Як Марія» та св. Егідія, Івано-Франківською Духовною Семінарією ім. свщмч. Йосафата, Молодіжною комісією Івано-Франківської єпархії УГКЦ за підтримки міського голови Віктора Анушкевичуса організували традиційну молодіжну пішу прощу «Збагатись духовно» до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої.
     

Попри розваги Молодіжний міськвиконком не забуває й про мешканців міста, які потребують матеріальної підтримки та допомоги. Щоб допомогти їм подолати життєві труднощі, подарувавши святковий настрій, ММВК щороку напередодні свята Воскресіння Христового та Святого Миколая проводить акцію «Допоможи кожному», яка вже стала доброю традицією. Завдяки підтримці меценатів та небайдужих людей (окремої статті видатків на фінансування проектів та заходів, які проводяться Молодіжним міськвиконкомом у міському бюджеті немає), активісти ММВК мають змогу забезпечувати десятки малозабезпечених сімей, у яких проживають діти з обмеженими фізичними можливостями предметами першої необхідності та подарунками.
      

В 2012 році представники Молодіжного міськвиконкому власноруч зібраними книгами допомогли створити бібліотеку для осіб без постійного місця проживання у місцевому будинку нічного перебування. Ідея створення бібліотеки належить поетесі Любові Загоровській та її колезі, письменниці Ользі Деркачовій.
      

Кілька років поспіль напередодні дня Святого Миколая активісти ММВК організовують цікаве дозвілля для дітей в рамках акції «Казковий автобус», яка передбачає проведення цікавих конкурсів та забав, показ невеличкої вистави та вручення подарунків. І це ще не весь перелік заходів, які були організовані в минулому році ММВК.
     

Представниками молодіжного міськвиконкому є дуже прості, позитивні, щирі та енергійні люди. Кожен з них намагається брати від життя як найбільше, цінуючи кожну мить, і по-максимуму віддається, щоб реалізувати той чи інший проект, вкладають в них не тільки фізичну працю, алей свою душу. Разом вони стараються проводити час не тільки працюючи над проектами, але й просто відпочиваючи.
     

У 2013 році, окрім проведення традиційних заходів, ММВК має на меті посилити співпрацю з молоддю інших міст України та міст побратимів для обміну досвідом, підняття соціальної активності молоді, стимулювання творчих прагнень, вживати заходів щодо промоції міста на Всеукраїнському рівні та робити його комфортнішим для життя.

Фіртка

14 Лютого 2013, 14:33
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47