З одного боку цей матч нічого не вирішував, але з іншого, після втрати очок "Локомотивом" буквально за півгодини до початку звітної зустрічі, в "Урагану" з'явилися непогані шанси поборотися за першу сходинку за підсумками регулярного чемпіонату, ну, а у "Спортлідера+" до кінця "регулярки" схоже залишилося лише одне завдання - здобуття першої перемоги в Екстра-лізі.

Почали матч господарі звично активно, але гостей це не знітило і вони на кожен гострий випад "драконів" відповідати своїм. Та й найкращий моменту у дебюті зустрічі мали саме гості, коли Засенко вийшов сам на сам, але Колток вчасно вийшов і прийняв удар на себе. Неприємності для "Спортлідер+" почалися з 7-ї хвилини, коли удар Кордоби Кіндяков зміг перевести у стійку лише ціною ушкодження, після чого і був замінений на Сергія Шевцова.

Шевцов залишався "сухим" зовсім недовго, і гол вийшов дещо курйозним. Валєнко робив передачу в центр, але Цой перехопив і віддав на Калукова, від якого м'яч відскочив просто на ногу Кіндратіву, який з 8 метрів відправив його у ворота. Цей гол дещо вибив з колії "лідерів", а тут ще й Карбовський, який нещодавно відновився від травми, в ігровому моменті отримав ушкодження. Щоправда, під кінець зустрічі Юрій таки зможе повернутися на майданчик. А тим часом "Ураган" провів другу результативну атаку. Шурак пішов у швидкий відрив лівим флангом і виконав простріл на Роніньо, який з 4 метрів послав м'яч у порожній кут - 2:0.

Після такої гольової фори господарі дещо заспокоїлися, і хмельничани намагалися цим скористатися. Найкращий момент був, коли Цой відібрав м'яч у Сімки, обіграв Будняка і прострілив на Калукова, який навіть встиг махнути ногою по уявному місцю надходження м'яча, але Сімка встиг в останню мить повернутися і перервати простріл на кутовий. Загалом же було видно, що "рвати жили" в цьому матчі ніхто не збирається, і гра в першому таймі проходила в спокійному темпі. Було видно, що за необхідності "дракони" зможуть додати. Гупаленко варіював склади четвірок, причому залишив майже всю бразильську діаспору на лаві, зате більше ігрового часу, ніж зазвичай, отримав Тарас Шурак і, забігаючи наперед, зазначимо, що виглядав досить непогано. В кінцівці тайму чудовий шанс, щоб відзначитися, мав Сімка, але Андрій відклав цю справу на другий тайм.

Друга половина пройшла значно цікавіше, не в останню чергу завдяки старанням гостей, які в перерві отримали необхідний "заряд" від свого тренера. На відміну від першого тайму, гостям вдавалося розігрувати швидку комбінації, але із завершальним ударом були проблеми. А ось в обороні проблем було ще більше: Шурак поцілив у стійку, а Шотурма не влучив у дальній кут з правого кута штрафного майданчика, потім Петро на свій рахунок записав ще й удар в поперечину. На 27-й хвилині м'яч після удару Сімки влучив в руку Калукову, якого арбітр вилучив з майданчика, але удар Шотурми з "точки" Шевцов відбив. Втім "ураганівці" швидко розіграли більшість: Сімка з двох метрів влучив у стійку, але м'яч відлетів на улюблену ліву Валєнкові, а далі справа техніки - 3:0. Після цього Гупаленко навіть випустив на поле "важку артилерію" в обличчі Додо та Луїза Негао, щоб не розслаблялися.

Загальний перебіг гри продовжував контролювати "Ураган", але гості таки змогли неабияк налякати своїх супротивників в середині періоду. Спочатку Іванов з-під Додо зробив простріл на Сондака, якого проґавив Сімка. А потім Цой пробив з 8-ми метрів, Роніньо незграбно заблокував цей удар, і м'яч, трохи змінивши траєкторію, влетів у ворота - 3:2.

Надія на позитивний результат в серцях гравців "Спортлідер+" жила недовго. Будняк прострілив на лінію штрафного в спину Валенку, але Євген під лаштувався під м'яч і оформив дубль. Стасюк взяв тайм-аут і випустив Засенка п'ятим, але слово було за Сімкою. Андрій впродовж 30 секунд оформив "дубль". Так і до збірної недовго дозабиватися. Спочатку Шотурма здійснив сольний прохід і, зібравши на себе трьох (!!!) опонентів, зробив передачу вільному Сімці і той з 8-ми метрів не залишив шансів Шевцову. Одразу після цього Роніньо передачею знайшов в штрафному майданчику самотнього Андрія, а той лущить такі моменти, як насіння - 6:2, і "рідне місто може спати спокійно".

Гра з п'ятим хмельничанам дивідендів не принесла. Тренер господарів зробив хід конем і на дві хвилини, що залишилися, випустив Будняка п'ятим польовим, щоб потримати м'яч. Та на останніх секундах Цою, який уразив порожні ворота, вдалося дещо покращити підсумковий рахунок для своєї команди - 6:3.

"Ураган" після цієї перемоги наближається на відстань витягнутої руки до "Локомотива", а уболівальники "Спортлідера" плекають надію на те, що в останньому матчі регулярного чемпіонату "лідери" таки зможуть здобути таку омріяну перемогу.

Андрій ГУЛІЙ, futsal.sport.ua.

16 Квітня 2013, 8:51
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Спорт:
НОВОРІЧНИЙ ЧЕМПІОНАТ
30 Грудня 2016, 12:45
Нагороження кращих спортсменів за підсумками 2016 року
30 Грудня 2016, 6:43
В Івано-Франківську відбувся II Всеукраїнський турнір з боксу
28 Грудня 2016, 15:18
НОВОРІЧНІ СПОРТИВНІ ІГРИ серед молоді з обмеженими можливостями
28 Грудня 2016, 6:43
Відбулись традиційні дитячі змагання “Новорічні старти”
27 Грудня 2016, 12:18
ІФНТУНГ отримав нагороду за спортивні досягнення
26 Грудня 2016, 18:58
Всеукраїнський турнір з боксу
26 Грудня 2016, 6:34
В облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Прикарпаття
23 Грудня 2016, 9:19
Відбулися змагання до Дня Святого Миколая
22 Грудня 2016, 14:30
Коломиянин отримав кубок кращого боксера року
22 Грудня 2016, 11:22
В Івано-Франківську відбувся відкрити кубок з боксу серед юнаків
20 Грудня 2016, 10:58
Спортивні змагання до Дня Святого Миколая
20 Грудня 2016, 7:13
У франківській школі №15 відкрили футбольне поле на штучній траві
19 Грудня 2016, 21:22
Міські спортивні змагання серед дітей з функціональними обмеженнями
16 Грудня 2016, 6:40
Франківці зіграють з португальцями у футбол
15 Грудня 2016, 10:09
Спортивно-мистецьке свято "Воїн року"
15 Грудня 2016, 7:39
У Богородчанах депутати облради відсвяткували професійне свято на волейбольному майданчику
09 Грудня 2016, 13:20
6 золотих медалей привезли франківські студенти-медики зі світового чемпіонату з гирьового хортингу
08 Грудня 2016, 20:31
Спортсмен зі Снятинщини виборов “золото” на чемпіонаті в Грузії
08 Грудня 2016, 18:59
Коломиянка Вероніка Івасюк виборола золоту медаль в Ізраїлі
07 Грудня 2016, 16:32
ФК "Тепловик" змінив назву
07 Грудня 2016, 13:39
Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Лесько став призером чемпіонату України з пауерліфтингу
07 Грудня 2016, 9:20
Тенісистка Вікторія Гоголь розпочинає змагання з перемоги
06 Грудня 2016, 16:32
Франківчанка Анастасія Романюк – кращий арбітр чемпіонатів України серед жінок
06 Грудня 2016, 11:25
Громадськість Прикарпаття відзначила Міжнародний день інвалідів
06 Грудня 2016, 8:55