Заплановане об′єднання партій "Фронту Змін" та "Батьківщини" в Івано-Франківську та області може не відбутись.

Нагадаємо, у суботу, 15 червня, в Києві на Михайлівській площі відбувся урочистий об’єднавчий з'їзд "Фронту змін" і ВО "Батьківщина". Згідно з рішенням з’їзду, з метою об’єднання "Фронту змін" та ВО "Батьківщина" депутати місцевих рад усіх рівнів від "Фронту змін" повинні вступити до лав "Батьківщини", одночасно припинивши існування фракцій "Фронт Змін". Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк заявив, що це об'єднання - перший неймовірно потужний сигнал до формування, наймогутнішої демократичної сили в країні. За його словами це, перший етап, а наступний після з’їзду – робота з регіонами. Тобто, передбачається формування керівних органів в усіх містах та областях. При цьому, Арсеній Яценюк, заявив, що об'єднання сил в регіонах очікується протягом 10 днів.

Проте , як неодноразово зазначали Версії на рівні області та міста Івано-Франківська "Фронт Змін" та "Батьківщина" об'єднуватись зовсім не поспішають. Із проханням прокоментувати ситуацію наші кореспонденти звертались як до голів відповідних фракцій у місті Ігора Прокопіва та Ярослава Бачкура, так і до голови депутатської фракції «Фронт Змін» в обласній раді - Юрія Бабія.

Тоді Ігора Прокопіва запевняв, що об'єднання міських організацій відбудеться опісля аналогічного возз'єднання на рівні області:"Будемо об'єднуватись. Спочатку обласна організація за це оголосить. Все йде по-порядку. Вони приймуть, а тоді вже й ми". АЮрій Бабій у своїх коментарях Версіям говорив про те, що об'єднавчий процес між партіями "Фронт Змін" та "Батьківщина" триває. Та зважаючи на те, що цей процес досить непростий термін його проходження займе більше часу ніж було заявлено попередньо. "Зараз відбувається процес формування паралельних партійних осередків на рівні області. Це процес не простий, бо їх є багато. Десь є активні члени, десь є пасивні члени. Зараз фактично об'єднавчий процес триває" - сказав Юрій Бабій.

Проте імовірно в процесі об'єднання "Фронту Змін" і "Батьківщини" є невидимі течії, які мішають здійснити консолідацію між фракціями. В свої новій заяві ЗМІ головний міський "фронтовик" Ігор Прокопів розповів про те, що він не готовий вступити в "Батьківщину" і сам поки залишається безпартійним:

"Я поки що не готовий вступити в Батьківщину, - розповів Ігор Прокопів, - Ситуація зараз наступна - відбувся з’їзд і партію "Фронт Змін" "скасували". На сьогоднішній день "Фронту Змін" не існує. Нині я безпартійний і міська організація знівельована, - її немає. "Фронт Змін" це вже історія. Про нього вже нема що говорити".

"Далі ситуація така. З'їзд прийняв рішення про об’єднання, але справа в тому, що вступ кожного члена – це справа індивідуальна і добровільна. Партію скасували і ти ніде не дінешся. А ввійти – це вже інше. У кожного свої переконання. Хтось вважає "Батьківщину" радикальною партією, комусь ближча "Свобода", а хтось може бути безпартійним. Це ситуація вже така. Це вже процедура. Відбувся з'їзд  проходить процедура об’єднання у верхах. На даному часі ми зібралися фракцією, партією. Взяли це на обговорення кожного депутата, члена партії. Нині це питання на розгляді", - розповідає лідер Івано-Франківських фронтменівІгор Прокопів.

Щодо можливого злиття фракції "Фронт Змін" в Івано-Франківській міськраді з фракцією "Батьківщини" Ігор Прокопів розповідає: "У міській раді на даний момент діє фракція «За зміни в Івано-Франківську», ніяких змін немає. І з депутатів ніхто не заявив про вихід чи перехід. Вона працює у повному складі".

"Фронт Змін" – це партія, яка сповідувала економічний патріотизм. ЇЇ завдання було об’єднати Україну на основі економічного патріотизму. Я, наприклад  через це до нього і вступив. БЮТ – це більш радикальна партія, вона орієнтована на лідера. Якщо б я хотів вступити в "Батьківщину", яка існувала вже на час створення "Фронту Змін", то без проблем ще тоді би написав заяву і вступив. І як скасовували "Фронт Змін", то зі мною ніхто не радився. Прийняли рішення і все... Прийняли рішення про об’єднання, але вступ – це особиста справа кожного...", - поділився своїми сумнівами керівник міської фракції «За зміни в Івано-Франківську».

Таким чином, бачимо, що на Прикарпатті проявився перший негативний наслідок злиття партій "Фронт Змін" та "Батьківщина" в одну. Зрозуміло, що своїми заявами Ігор Прокопів робить своєрідний демарш до ініціативи Арсенія Яценюка, і заплановане об'єднання партій на місцях тепер під загрозою.  Можливо у керівництва фракцій виникли проблеми із переділом посад та сфер впливу у місті, і відповідь на питання "хто буде очолювати об'єднану фракцію у місті?" не задовольнила Ігора Прокопіва?
Якою буде ситуація далі поки достеменно не відомо.  Чи перейдуть таки "фронтовики" в "Батьківщину" (і в якому складі?) чи підуть всупереч настановам своїх лідерів - покаже час. Версії надалі інформуватимуть вас про розвиток подій.

27 Червня 2013, 14:19
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47