Більшість українців зазвичай відпочивають в Україні. Переважно на городах та дачах. Іноді на вітчизняних курортах. Хоча не бракує і тих, хто виїздить набиратися сил та здоров'я на курорти заморські.

Їх, щоправда з кожним днем зловісного “пакращення” стає все менше та менше, але це не біда. Бо за них, не без задоволення, виконує таку приємну місію їхнє начальство, їх обранці та інша так би мовити “еліта”, намагаючись якомога частіше перетинати повітряний кордон України і вимочувати свої тілеса в екзотичних водах не менш екзотичних куточків світу.

І за це їм велике спасибі...

Так, регіоналка Ірина Бережна, що любить відпочивати на Таїті, Балі, в Австралії, на Бора-Бора та в ПАР відпочила цього літа мабуть за кілька сотень своїх співвітчизників в Італії.

Ці кілька сотень, чи може й тисяч щасливців, що напевно й не здогадуються про свою гіпотетичну небачену удачу, мали б пишатися казковим подарунком зробленим їм обраницею, бо гіпотетично відпочивали з справжніми зірками. Адже компанію Бережній у святкуванні її 33-ти річчя склали не хто будь, а вітчизняний та СНДешний бомонд.

Був там і скромний син не менш скромного прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексій Азаров, що збирався поїсти чебуреків на дачі в Криму, і чарівна Ані Лорак з чоловіком та продюсером, і олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва, і співачка з великими губами Світлана Лобода з подружкою, і директор з розвитку Euronews в СНД Валід Арфуш з дружиною, і дружини олігархів Воронова та Ніконова, і звичайно “золотий голос” Росії Ніколай Басков.

Але Бережна не поодинока любителька заморської екзотики. Вже багато років відзначає свій день народження в Італії і екс-президент Леонід Кучма. Цього разу його присутністю тішилась Сардинія. Привітати 75-ти річного політика приїхали найбагатший олігарх Рінат Ахметов, той самий “золотий голос” Росії Ніколай Басков, наш “золотий голос” Таїсія Повалій,привиди з минулого Володимир Винокур і Лев Лещенко, Ігор Крутой, Олександр Малінін, а також талановитий учень Черновецького Олесь Довгий і не менш талановиті регіонали Сергій Тігіпко, Сергій Ківалов, Юрій Бойко та новоспечений українець Вадим Новинський.

Також вже встигли відпочити за кордоном і Нестор Шуфрич, який обіцяв спочатку поїхати в Крим, а тоді як Бог дасть, але поїхав відразу кататись з дівчатами на яхті біля острова Ібіца де випадково зустрівся з молодшим Кличком, а потім зненацька опинився з опальним колегою Василем Горбалем на Афоні.

Не відмовили собі в задоволенні побачити закордонні красоти Віталій Кличко і знаменитий інтелектуал Владислав Лук'янов.

Перший стрибав з родиною з парашутом, а другий трохи порибалив на Мальдівах.

Заступник глави фракції Партії регіонів Олег Царьов катався на велосипеді по Нідерландах, а Ударівець Олексій Давиденко, відмітився на Кіпрі та в Грузії.

Не відмовив собі в відпочинку і красень-мужчина мер Харкова Геннадій Кернес. Він з дружиною засвітився у Монте-Карло.

А от молода надія регіоналів Віталій Хомутинник відпочивав активніше - пострибав на хвилях на узбережжі Франції. 

Відомо також що планував, в цілях економії, поїхати за кордон знаменитий опозиційний скандаліст Анатолій Гриценко - там мовляв дешевше. А от чи поїхав скоро побачимо.

Є в Україні і особлива категорія політиків — трудоголіки. Вони на всяк випадок повідомляють, що збираються витратити відпустку на роботу, а там вже як вийде. Хто працює, а хто тихцем зникає в невідомому напрямку. Цього року заявляли про свій трудоголізм регіонал Антон Яценко не проминувши відзначити, що коли й поїде на море, то тільки в Крим. Збирався працювати влітку Микола Катеринчук, Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок, Петро Симоненко, Іван Кириленко, Олесь Доній та Олег Зарубінський.

Навіщо такі жертви не зрозуміло, але раз люди обіцяють, значить їм так подобається... і слова вони, звісно дотримають...

А наразі, за роботою світиться тільки невтомний міністр соціальної політики Наталя Королевська. все про відпочинок діточок сердешна клопочеться.

Проте, є на вітчизняному олімпі і справжні патріоти, що не гребують відпочинком на батьківщині. Їх звичайно набагато менше, але вони є. Наприклад Ганна Миколаївна Герман яка обіцяла, що всю відпустку відсипатиметься вдома і можливо з'їздить на Буковину. Покищо, повідомлень про те, що хтось бачив Ганну Миколаївну на екзотичних пляжах не надходило, тому сподіваємося, що вона дотримує слова і все ще спить.

Загалом, політики з патріотичних міркувань досить часто обіцяють, що відпочиватимуть в Україні. Але чи справді так роблять, то це вже інше питання.

Твердо налаштованими внести свою лепту в вітчизняну туристичну галузь були на початку літа комуністка Оксана Калетнік, що планувала відтягнутись на скаутському таборі та бютівець Віктор Швець, що намилився до Одеси.

Регіонали Олександр Фельдман, Михайло Чечетов, Юрій Воропаєв, Вадим Колесніченко та комуніст Олександр Голуб збиралися поповнити казну Криму, а бютівці Володимир Бондаренко та Генадій Москаль подихати гірським повітрям в Карпатах.

Свободівець Андрій Іллєнко мав намір побити байдики на батьковій дачі на Черкащині а бютівець Андрій Шевченко, коли пощастить – сплавитись по Сіверському Дінцю. Чи справдились депутатські плани дізнаємось, або й не дізнаємось, вже восени. Хоча, вже і нині зрозуміло, що найбільшими українськими патріотами були і залишаються лише дві людини — Віктор Федорович Янукович і його права рука Микола Янович Азаров. Бо й один і другий навіть не уявляють своїх канікул без України. І не лише тому, що їх ніхто більше ніде не чекає, чи вони, не дай Боже, якісь не виїзні, або бідні. Ні! Виключно з патріотичних міркувань.

Президент Віктор Янукович вже багато років відпочиває за державні гроші в Криму і намагається по максимуму присвячувати час активному відпочинку, зокрема, спорту. “У першу чергу - грі в теніс, адже це улюблений вид спорту президента.”

А Прем'єр Микола Азаров традиційно користується “халявою” та відпочиває на Південному березі з сім'єю на державній дачі. Отак от.

Тиждень

23 Серпня 2013, 9:09
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47