Не таємниця, що причиною забруднення міста Івано-Франківська стала так звана комунальна реформа оголошена свободівською міською владою. Вже протягом добрих двох років ми бачимо той безлад де жодна комунальна служба належним чином виконують обов’язки. Місто стало неохайним, від калюж та бруду на дорогах, тротуарах, в будинках та прибудинкових територіях ним неможливо пройтись. Тепер взимку ніхто навіть не цікавиться в травматології скільки травмувалося людей через неочищені та своєчасно не підсипані тротуари.

А за прибирання снігу від бордюра та очистку водостічних решіток дощової каналізації для стікання талої води, за підготовку будинків до роботи в зимовий період очистку підвальних приміщень, скління вікон та інше годі й говорити. Балансоутримувач самоусунувся від виконання своїх прямих обов’язків.

Мешканцям міста Свободівською владою припіднесено декілька сюрпризів, а саме якесь 50 відсоткове співфінансування ремонтних робіт, утримання неробів КП ЄРЦ, зняття будинків з балансу без згоди мешканців, нав’язування договорів приєднання, зобов’язання мешканців платити за додаткові роботи та інше.

Що стосується окремих рішень, зокрема, рішення Івано-Франківської міської ради щодо Положення про дольову участь власників квартир (квартиронаймачів) у капітальному ремонті (реконструкції, модернізації) в багатоквартирних житлових будинках м. Івано-Франківська, то воно прийняте з перевищенням повноважень (компетенції), а його зміст суперечить нормам та основним принципам чинного законодавства. Аналізуючи прийняте рішення очевидним є те, що ним фактично встановлено порядок проведення поточного та капітального ремонтів у багатоквартирних житлових будинках міста, а також встановлено правила утримання таких будинків.

Хоча в п.4 ч.1 ст. 5 Закону України ”Про житлово-комунальні послуги” чітко передбачено, що розроблення, стандартів, нормативів, норм, порядків та правил у сфері житлово-комунальних послуг, а також щодо експлуатації, поточного і капітального ремонтів, реконструкції об'єктів житлового фонду відноситься до компетенції центрального органу виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства,інших державних органів у сфері житлово-комунальних послуг. Тепер населенню донараховують до квартплати шалені суми за роботи які частіше не проводилися. А людям брешуть, що квартплата в Івано-Франківську найнижча в Україні.

Всі ці рішення суперечать як ЗУ «Про житлово-комунальні послуги, ЗУ «Про автомобільні дороги», Антимонопольному законодавству так і грубо порушується Конституцію України якою передбачені права народу. Міська свободівська влада в Івано-Франківську стала малою Верховною Радою. Її ганебні рішення стають все дорожчими й дорожчими та «витрушують» кишені населення. Свободівці давно «плюнули» на людей і переслідують одну виманити у них гроші. Ось зовсім порівняно ще недавно було рішення сесії яким «повісили» на плечі бідним людям з малолітніми дітьми житлові будинки які самі й довели їх до майже аварійного стану.

А тепер знову «втнули» трюк, виявляється рішенням міської влади хочуть узаконити зміни до правил благоустрою. Спеціально для того щоб не було мешканців провели громадські слухання на яких був присутній всього один мешканець – Сергій Чірва і все це заперечував. Тепер вони намагаються узаконити здирництво, тобто ці захисники нації намагаються затвердити нову програму благоустрою міста, де мешканцям пропонується ще й прибирати прибудинкову територію куди внесли прибирання тротуарів, дорогу під бордюром та інше.

Черговим потуранням чинного законодавства і обманом мешканців є проведення якихось конкурсів з надання житлово-комунальних послуг. Виявляється, що якась там конкурсна комісія КП «ЄРЦ» оголосила список переможців конкурсу з надання житлово-комунальних послуг на 2014-2015 роки. До участі в так званому конкурсі зголосилися 19 фірм побутового обслуговування населення. Про це інформує прес-служба КП ЄРЦ. Виявляється, що це вже другий конкурс, яке проводить ЄРЦ, визначаючи надавачів послуг на наступні один-два роки. Також комісія визначала кращих у прибиранні сходових кліток та підвалів, обслуговуванні димових та вентиляційних каналів, технічного обслуговування ліфтів, внутрішньобудинкових систем та конструктивних елементів, а також робіт з освітлення місць загального користування.

До складу конкурсної комісії увійшли керівники ключових служб ЄРЦ, представники профільної депутатської комісії міської ради, департаменту комунального господарства, інспекції держспоживнагляду, а також три члени громадської ради ЄРЦ. Як кажуть Слава Богу, що від участі у роботі відмовились комісії представники відділення Антимонопольного Комітету. Запитання; а чи мало право комунальне підприємство проводити такі конкурси? Відповідь НІ! Тендери та конкурси можна проводити МВК на кошти які виділяє він. А тут проводиться конкурс на кошти мешканців. Хіба мешканці уповноважували ЄРЦ призначати надавачів послуг? Адже цій посередницькій структурі вони не довіряють. Тих 17 відсотків які начебто довіряють - це самі свободівці і напевно їх родичі. А тепер поглянемо хто став переможцями цього конкурсу. «За підсумками розгляду переможцями визнано як чинні підрядні організації, так і нові.

Зокрема, трубопровідні мережі третього округу обслуговуватиме ТОВ «Галичина ІВ», п’ятого – ПП «Малі трубопроводи». А хто власники цих комерційних структур? А все просто виявляється, що власником ТОВ «Галичина ІВ» є заступник директора КП ЄРЦ Петро Шкутяк, а ПП «Малі трубопроводи» син однієї із прихильників свободівського ЄРЦ та голови будинкового комітету п. Турусової.

А прибирання прибудинкової території колишніх ЖЕО-3 та ЖЕО-4 як думаєте кому припало? Та все просто славнозвісним Комунальним інвестиціям, які ще недавно за два місяці уклали із КП ЄРЦ 1089 договорів і начебто виконав роботи двома особами роботи з прибирання сходових кліток на 305 об’єктах на суму 61089.54 грн., з технічного обслуговування конструктивних елементів на 697 об’єктах на суму 40314,43 грн, та з утримання спортивних та дитячих майданчиків на 87 об’єктах на суму 5012,26 грн.

Загалом Комунальними інвестиціями завищено вартість послуг на суму 23692 грн. 64 коп. внаслідок включення до актів приймання-передачі послуг податку на додану вартість (ПДВ). Зауважте, що підприємство не було платником ПДВ, тому воно і не перераховувало суму коштів до держбюджету. Ці кошти очевидно залишалися на підприємстві. Мені зовсім не зрозумілі дії інспекції держспоживнагляду, вони напевно не розуміють в що «вляпались».

Адже найбільшим порушенням чинного законодавства є те, що при проведенні цих «конкурсів» зовсім не розглядалося дотримання норм обслуговування, передбачених Типовими нормами часу та нормами обслуговування для робітників і виробничого персоналу, зайнятих утриманням житлового фонду, які затверджені наказом Державного комітету України по житлово-комунальному господарству від 04.08.1997 №59.

Саме через такі «конкурси» місто перетворилося в суцільний смітник, адже роботи роздаються «своїм» з яких і не спитаєш. Як на мене то площі прибудинкових територій для оплати мешканцям подаються одні, а при проведенні «конкурсів» та розрахунках із виконавцями послуг інші. Інакше як зрозуміти чому ігноруються вже згадані Типові норми. КП ЄРЦ свідомо занижує кошти на прибирання прибудинкової території. Тепер один двірник прибирає дві, а іноді три норми.

Замість норми 3600-4000 м.кв. двірник прибирає подвійну а іноді потрійну норму 8000-12000 кв.м., але зарплата в них менше мінімальної всього 700-800 грн. Для порівняння зауважте, що зарплата працівника КП ЄРЦ від 2 до 5 тисяч грн..Тільки на зарплату цим неробам витрачається більше ніж 3 млн.грн., до того вони не платить квартплату. Гроші є на газети, білборди, премії, а двірникам на зарплату немає. Ось так КП ЄРЦ поступово перетворює місто в суцільну брудну калюжу.

Голова Ради Г.О. Народний Контроль Михайло Вінтоняк, ФБ

22 Листопада 2013, 13:45
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47