Франківчани вже знають, що 25 травня 2014 року вони обиратимуть не лише Президента України, а й народного обранця, який представлятиме їхні інтереси у стінах парламенту. Журналісти Франко Times хочуть познайомити своїх читачів із імовірними кандидатами у депутати Верховної Ради. Сьогодні "під громадським прицілом" засновник популярного інтернет-пабліку "Типовий Франківськ" Микола Гавриляк. Микола запевнив нас, що в разі балотування вестиме нетипову для України виборчу кампанію, а також розповів, що зараз працює над відкриттям закладу у форматі "Вільного простору".


1039_ll4hyeeocfa.jpg (38.33 Kb)

- Чи правда, що Ти вирішив балотуватися до ВРУ?

- Зараз обдумую таку можливість та зважую всі "за" та "проти". Триває аналіз власних можливостей та ресурсів, які є обмеженими у фінансовому плані, проте збалансовуються за рахунок великої кількості прихильників, що готові бути волонтерами у моїй команді. Нещодавно провели опитування на тему підтримки ідеї висунення моєї кандидатури в якості "свого" кандидата в соцмережах. Результати приємно здивували, адже з 4000 франківців, які проголосували, майже 70% осіб позитивно ставляться до такого кроку та готові мене підтримати. Тому, тепер залишилось визначитись, чи варто нам мобілізовувати власні сили на довибори у ВРУ, чи дочекатись місцевих виборів та йти командою.

- Що стало причиною такого рішення?

- Причина моїх роздумів над висуненням проста: багато людей звикли нарікати на владу, багато-хто хоче її отримати, навіть є поширений вираз "дорватись до влади", проте всі вони забувають, про таку її складову як відповідальність. Я знаю, над якими проектами хочу працювати, та знаю, що хочу реалізовувати і готовий брати на себе відповідальність. Якщо моя діяльність не приноситиме результатів, то я просто складу мандат, адже він для мене всього лише інструмент для реалізації задумів, ідей та підтримки правильних проектів, які сприятимуть розвитку громадянського суспільства, впливу громади на владу і політику.

Зараз, як ніколи, є попит на якісно нову політику, яку наразі не можуть запропонувати старі кандидати, особливо ті, хто при владі роками. А коли спитати про результати, то все зводиться до виправдовувань, чи звинувачень в сторону "попередників".

2250_ltwajidgr_u.jpg (42.87 Kb)

Я народжений у незалежній Україні і як представник нового покоління вільних українців маю надію, що мої ровесники розуміють відповідальність, яка на них покладена і вони прийдуть на ці вибори, щоб справді обрати зміни, а не проігнорують їх. Аналогічно сподіваюсь на підтримку старших, адже з ким не спілкуюсь, всі говорять, що пора молодим йти до влади.

- Звідки братимеш кошти на передвиборчу кампанію?

- Заплановано залучитись фінансовою підтримкою самих же виборців, за принципом "голосуй гривнею". Якщо люди поділятимуть мої цінності та погляди, то кожен з них зможе підтримати мою виборчу кампанію шляхом благодійного внеску. Вся кампанія запланована максимально прозоро, відкрито та народно, адже вперше у Франківську саме мешканці творитимуть "свого" кандидата, а не штаби політтехнологів, що намагаються залізти в голови виборців. Я вже отримав десятки повідомлень від програмістів, підприємців, представників малого бізнесу, що готові підтримати не тільки словом, а й "гривнею" та переконують мене таки висувати свою кандидатуру як альтернативу всім тим, хто був вчора при владі, є сьогодні і хочуть там залишитись довічно.

- Наскільки реальною бачиш свою перемогу?

- Ми пропонуємо франківцям переламати стандартний хід виборів, кинути виклик системі, яка постійно змушує українців обирати "менше зло". Впевнені, що події на майдані не є даремними і революція пройшла не тільки на вулицях, а й у головах. Переконаний, що люди змусять себе трохи більше думати, аналізувати, не обирати за красивими гаслами, вишиванками, чи обіцянками, а за реальними справами, за комплексом цінностей, за тим, які ідеї пропонує людина та тим, якого вона масштабу як особистість. І тут не в грошах справа, а в тому, чи справді їй цікаві та потрібні люди, що її оберуть, чи це тільки тимчасовий цирк заради голосів?! Я вважаю, що за підтримки 100-тисячної спільноти Типового Франківська та з підтримкою мудрих франківців, ми переможемо!

- Яке твоє ставлення до ймовірного балотування Максима Кицюка на вибори до ВРУ?

- Наскільки мені відомо, Максим взимку давав інтерв'ю тижневику "Репортер" і говорив, що не йтиме на вибори, бо "патріотом бути у Франківську легко та, що не може йти в політику ще два роки, бо має якісь домовленості, чи то зобов'язання, як учасник громадської організації ". Тому, якщо ті слова він говорив правдиво та щиро, і зараз це тільки чутки про висунення, то я готовий запропонувати йому місце в своїй команді, адже розумна молодь повинна співпрацювати та підтримувати один одного. Можете вважати це офіційною відкритою пропозицією.

- Публічна сторінка ТФ буде основою для передвиборчої політичної агітації?

- Спільнота "Типовий Франківськ" зараз уже перевищує 100 тисяч читачів. Нас читає від 15 до 20 тисяч франківців щодня і оскільки у мене відсутні значні фінансові ресурси на ефіри та газети, то саме ця платформа мала б компенсувати це. Загалом це буде моїм основним каналом комунікації, але аж ніяк не буде перенасиченим інформацією, яка стосуватиметься виборів. Потрібно розуміти, що саме там буде моя базова аудиторія людей, на підтримку яких я розраховую, адже саме вони і бачили те, як я формувався, які проекти робив, що реалізовував. На щастя, у нас велика та активна аудиторія, яка може переламати хід будь-яких виборів, головне – щоб на дільниці прийшли.

- На чому ще Ти будеш будувати свою передвиборну кампанію?

- зазначу, що моя кампанія буде нетиповою не тільки для Франківська, а й України. Ми опиратимемось на можливості краудфандингу та підтримку великої команди волонтерів. Ми забезпечимо абсолютну прозорість та відкритість надходження коштів та їх витрат на виборчу кампанію. Завдяки цьому, кожен виборець побачить колосальну різницю між тим, хто скільки потратив на вибори і зможуть співставити із тим, чого він від них очікує.

- Якщо можеш, то назви, будь ласка, декілька пунктів зі своєї програми.

- Скажу відверто: у мене відсутня програма у вигляді пунктиків з обіцянками "всього на світі", але є проекти, над якими я працював та працюватиму. Зокрема це соціальні проекти, освітні та пов'язані із громадським контролем влади та політиків. Окрім того, через мою активну участь у програмах та навчаннях як в Україні так і за її межами (стажер міжнародної програми "Відкритий світ-2014" у Вашингтоні, США) я познайомився з багатьма молодими людьми, які зараз не представлені у ВРУ. Їхні організації та вони самі мають багато напрацювань, що потребують лобіювання та підтримки від народних депутатів, а тому я зможу зайнятись підтримкою всіх корисних та необхідних громадських ініціатив у ВРУ.

- Як плануєш конкурувати з досвідченими у політиці Василем Поповичем та Вікторем Анушкевичусом? Серйозним конкурентом є також депутат обласної ради, відомий бізнесмен Олександр Шевченко. Що ти думаєш про це?

- Я не планую конкурувати з ними, ми в абсолютно різних категоріях працюємо і на різну аудиторію орієнтуємось. Маю тільки невеличке зауваження, навіть думку скоріше, як виборець, а не як кандидат: багатьом з них варто відкинути політичні амбіції до того моменту, аж поки вони не відпрацюють на всі 100% на тих місцях, куди їх обрали люди. Міський голова, що говорив про Європейські дороги, за їх відсутності, може піти хіба на пенсію, а не до ВРУ.

- Чи є в Тебе бізнес? Який саме, і кому передаш основні обов'язки у випадку перемоги на виборах?

- Найближчим часом, з друзями, запланували відкриття закладу у форматі "Вільного простору", де відбуватимуться різноманітні культурно-мистецькі та освітні заходи нашого міста. У випадку перемоги, знайду спільну мову з компаньйонами і думаю, що вони підтримають моє бажання змінювати систему і візьмуться керувати закладом під час моєї відсутності.

2116_gqmuqh6o_0w.jpg (44.63 Kb)

- Чим будеш займатися у разі поразки? Місцеві вибори, як я розумію, є у твоїх планах?

- Місцеві вибори безперечно є цікавими хоча б тому, що буде черговий шанс обрати тих, для кого наше місто не тільки мішок, з якого треба забирати все, що там є, а й щось рідне, важливе, те, що хочеться робити найкращим та особливим! Час покаже, чи підемо.

- Одночасно з цими виборами, українці обиратимуть Президента, кого Ти бачиш на цій найвищій посаді держави?

Мені імпонує Богомолець. Насправді було б дуже і дуже добре, щоб у владі були інтелігентні, совісні та мудрі люди, тому якщо нічого не поміняється, то я підтримаю саме цього кандидата, хоча б для того, щоб потім розуміти, що зробив все можливе з точки зору виборця, щоб країна розвивалась правильно. Саме такого голосування "по совісті" очікую від місцевих виборців.

11 Квітня 2014, 11:32
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47