news-image: Хто робить диверсії на Прикарпатті?
За останні кілька днів прикарпатці повстали проти часткової мобілізації. Жінки виходять на загальні протести, щоб їхніх чоловіків не забирали на війну, а «східняки» самі захищали свою землю та свій дім. В соцмережах поширюють повідомлення про начебто «нічну» мобілізацію. Мовляв, чоловіка моєї колежанки серед ночі забрали воювати на схід. «Гуляють» повідомлення про спалені розлюченими жінками військкомати.

Така загальна паніка створює враження, що хтось навмисне підбурює людей до протестів. А пригадуючи про нещодавні заяви голови ОДА щодо можливої  роботи диверсантів в області, так і ввижаються вороги під вікном. Чи можливо це частина кремлівської інформаційної війни?

Щоб розібратись у ситуації, кореспондент «Бліц-Інфо» зв’язався із начальником відділу по роботі з особовим складом і громадськістю Івано-Франківського обласного військового комісаріату майором Сергієм Білим.

Як зауважує Білий, жодного спаленого в області військового комісаріату немає.

«Нам про такі дії невідомо. Очевидно, така інформація є нічим іншим, як фейком. Можна припустити, що ці всі протести спровоковані людьми, які можуть мати певний інтерес. Чи це є диверсанти, чи люди які мають фінансовий, чи ще якийсь особистий інтерес - ми говорити не можемо. Таке може говорити Служба безпеки України», - зауважив Сергій Білий.

За його словами, паніка через часткову мобілізацію є безпідставною, адже ніхто не поїде в зону АТО без відповідної підготовки. І якщо приходила повістка із військкомату, то це ще не означає, що завтра доведеться пакувати валізу.

«Якщо людей викликали, то це була підготовча робота. Необхідно уточнити дані проживання, уточнити чи людина дійсно проживає в Україні, чи вона уже десь за кордоном. Чоловіки проходили медкомісію чи є придатними, щоб знати на який ресурс розраховувати уразі оголошення мобілізації. Оскільки, часткову мобілізацію вже оголошено, то це не означає, що всі поїдуть на Схід. Поїдуть тільки ті, які підготовлені. А частина чоловіків також залишиться тут» - запевнив майор.

Білий зауважив, що паніка, яка зараз поширюється серед прикарпатців не повинна набирати обертів. І кожен чоловік повинен з’явитись до військкомату в разі отримання повістки, бо в гіршому випадку  «боягузів» розшукуватимуть та відкриватимуть кримінальну справу.

Натомість інформаційний аналітик Ігор Ткач вважає, що зараз запущена інформаційна кампанія, щоб внести розкол між Сходом та Заходом.

«Слід розуміти, що те, що вигідне Україні, невигідне Росії. І ця інформаційна кампанія, яка набирає обертів може дискредитувати Прикарпаття і західний регіон. Представити всій країні, що тут живуть боягузи і що нам байдуже, що твориться в країні. І ті прикарпатці, які зараз на Сході, вони борються за Луганськ, чи вони борються за Україну? Ці поняття потрібно розрізняти», - наголошує Ігор Ткач.

На його думку, говорити про діяльність диверсантів на Прикарпатті підстав немає, бо нікого ще не упіймали і не зафіксували факту їхньої діяльності. А те психологічне напруження, яке проявляють наші жінки – це цілком нормальна реакція у теперішній час.

«У жінок абсолютно нормальна психологічна реакція, бо ніхто не хоче щоб із його рідних чи близьких хтось загинув на війні. Але ця реакція є нормальною в мирний час, але в нас зараз мирного часу немає. І тому, якщо ми громадяни цієї країни – ми маємо захищати її територіальну цілісність у всіх регіонах», - вважає аналітик.

Також Ігор Ткач зауважує, що Міністерство оборони веде непродуману інформаційну політику.

«Адже є такі кроки, які населення зустріне із підозрою. Відповідно, ці непродумані кроки можуть використовувати ворожі сили. І тому логічно було б, щоб керівництво країни спокійно оголосило, що нам треба перевірити кількість здорових громадян, які можуть воювати. Їх візьмуть на список і "посортують". Україна має право знати, які громадяни можуть її захищати», - каже Ткач.

Депутат Івано-Франківської облради Василь Попович вважає, що крім певної інформаційної війни, панічних настроїв додає неправдива або не до кінця «прозора» політика з боку влади і військових в області, які мають проводити цю мобілізацію.

«Що я маю на увазі. До прикладу, «гуляє» інформація про те, що мають мобілізувати 60 тисяч і 20 з них із Прикарпаття. Зрозуміло, що це не може бути правдою, але не всі це розуміють і панікують. Крім того, багато людей хочуть зробити собі політичні девіденти на цій ситуації і щоб сподобатись навмисно роздмухують такі конфлікти, типу захищаючи людей. Та сьогодні потрібно думати про те, як захищати державу. І  щоб це закінчилось якнайшвидше нашою перемогою», - зауважує депутат.

На думку Василя Поповича, відсутність чіткої інформації щодо призову, інформаційна війна, страх, та недоброчесні діячі, які на цьому піаряться в сукупності призводить до того, що ми бачимо в області.

«Тут вихід один - чиновники і люди в погонах мають казати правду, яка б вона не була. Від цього всім буде простіше і їм в тому числі», - вважає Василь Борисович.

24 Липня 2014, 10:46
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47