news-image: Що заради "теплого" крісла готові пообіцяти франківцям кандидати в народні депутати?(Частина 2)
До виборів залишається три тижнів, тож кожен свідомий українець задумується над тим, яку партію чи кандидата підтримати. Претендентів на теплі місця в парламенті багато,тож вибір є. Щоб допомогти франківцям визначитись зі своїм «мажоритарником» кореспондент «Бліц-Інфо» детально проаналізував передвиборчі програми кандидатів у народні обранці.

Тож, на одномандатному виборчому окрузі №83 із центром в Івано-Франківську Центральна виборча комісія зареєструвала 13 осіб.  Звичайно, кожен із них має своє бачення у вирішенні нагальних проблем України та області. І кожен по-своєму виклав це у передвиборчій програмі. Що з цього буде виконано, а що залишиться обіцянками, покаже час. Щоб не заплутатись, аналізуємо програми кандидатів в алфавітному порядку. Раніше ми вже писали про обіцянки перших 6 кандидатів, далі  - про інших...

Ярослав Сергенюк

Самовисуванець, підприємець  Ярослав Сергенюк в своїй передвиборній програмі забув вказати номер виборчого округу, проте присягнув:  неухильно дотримуватися Конституції України, відстоювати її соборність, незалежність та національні інтереси, дбати про добробут Українського народу, захищати права і свободи кожного громадянина, шанувати нашу історію, мову, культуру та традиції, достойно представляти округ та відстоювати інтереси його населення у Верховній Раді України. А також наперед зобов’язався у разі втрати довіри народу добровільно скласти повноваження народного депутата. В програмі кандидат запевнив, що знає проблеми,з якими зіштовхнулись люди в нашій державі та намагатиметься, якщо не повністю, то хоча б частково їх вирішити. Підсумувавши, Сергенюк запевнив, що в доповнення до своєї передвиборної програми готовий приймати всі побажання та пропозиції, які він готовий реалізовувати.

Руслан Терешко

 Заступник директора "Укрзалізничпостач» Руслан Терешко йде висуванцем від політичної партії «Батьківщина». Терешко акценти ставить на перемозі над агресором і встановленням миру. Пропонує негайно розпочати процес приєднання України до Північно-Атлантичного альянсу; Гарантує всім військовослужбовцям і бійцям добровольчих батальйонів статус учасника бойових дій, достойний рівень зарплати, максимальні пільги їх родинам та зняти будь-які бюрократичні перешкоди в діяльності волонтерів. Крім того, пропонує зобов’язати чиновників та депутатів декларувати не лише доходи, але й витрати. І всі податкові декларації викладати у вільний доступ на спеціальному сайті. До того ж, заборонити займати державні посади мінімум на 10 років тим керівникам, які з 25 лютого 2010 р. по 22 лютого 2014 р. перебували у владі. А ще, хоче створити незалежне від жодної гілки влади Антикорупційного бюро, яке буде наводити жах на корупціонерів та саджати їх за грати, відновити самостійність судової влади, але водночас дати можливість суспільству її контролювати. Також Руслан Володимирович хоче провести реформу місцевого самоврядування, значно розширивши права регіонів у відповідності з Європейською хартією місцевого самоврядування. І ліквідувати місцеві державні адміністрації, надавши право обласним та районним радам формувати власні виконавчі комітети.

Наостанок Терешко наголосив, що добре знає проблеми, які турбують жителів його виборчого округу та прикладе всіх зусиль для залучення інвестицій в економіку краю.

Володимир Тітов

Пенсіонер та самовисуванець Володимир Тітов хоче здобути голоси виборців перевіреними у всі часи методами. Адже запевняє, що захищатиме соціальні інтереси людей  праці, ветеранів, чорнобильців, афганців, пенсіонерів і студентів, багатодітних та одиноких матерів. Обіцяє активно боротися за відновлення соціальної справедливості, щоб чесна людина мала за свою сумлінну працю гідну платню. Також вестиме бій із злочинністю, корупцією та мафією. Крім того, Володимир Тітов відстоюватиме право кожного на «безкоштовну освіту, безкоштовне медичне обслуговування та інші соціальні блага, втрачені трудящими».

До всього, Тітов добиватиметься заборони екологічно небезпечних технологій, належного контролю шкідливими викидами в атмосферу та брудними стоками, всіляко підтримуватиме закони, направлені на підняття та укріплення духовності нашого народу.

А наостанок кандидат пропонує встановити в державі диктатуру закону, яка згодом повинна перерости в диктатуру совісті.

Володимир Чорноус

Старший викладач Прикарпатського юридичного інституту Національного університету «Одеська юридична академія», висуванець політичної партії «Громадянська опозиція (Анатолій Гриценко)» Володимир Чорноус свою перевиборчу програму починає під гаслом «Безпека, Справедливість та Оновлення». Володимир Ярославович прагне захисту людей та держави. Тому хоче побудувати трирівневу систему оборони країни, захистити здоров’я людей від техногенного впливу та до 2020 року досягти енергетичної незалежності України. Крім того, обіцяє викорінити корупцію, забезпечити публічний доступ до інформації про використання державних і комунальних коштів на всіх рівнях, запровадити кримінальну відповідальність за «незаконне збагачення», забезпечити право громадян на справедливий суд. Володимир Чорноус ще обіцяє забезпечити рівні можливості для здобуття освіти, гарантувати соціальний захист військовослужбовцям та учасникам бойових дій і їхнім сім’ям. Обіцяє визначати щороку Законом гарантований державою пакет медичної допомоги, посилити державний контроль за цінами і якістю ліків, стимулювати розвиток страхової медицини.

Також Володимир Ярославович прагне децентралізувати владу, невідкладно ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС і забезпечити її безумовне виконання, спростити процедури надання адміністративних послуги та запровадити електронне урядування, ліквідувати податкову міліцію; чисельність контрольних органів і державних службовців скоротити вдвічі.

Крім того, перед громадою зобов’язується сприяти будівництву та ремонту доріг у місті, розвитку велосипедної інфраструктури, домагатись збільшення фінансування спортивної інфраструктури міста та спорудження в Івано-Франківську сучасного Палацу спорту та легкоатлетичної арени. А ще, обіцяє рішуче реагувати на будь-які затримки з виплатами зарплат, пенсій і соціальної допомоги, ініціювати створення Державного фонду відшкодування потерпілим від злочинів.

Олександр Шевченко

Директор «Буковелю» і чинний нардеп Олександр Шевченко йде на вибори від партії «Блок Петра Порошенка». В разі обрання його депутатом, Шевченко обіцяє зосередити свою діяльність, як на реформування в Україні, так і на змінах в Івано-Франківську.

Олександр Леонідович запевняє, що працюватиме над тим, щоб впровадити в Україні європейські стандарти як в економіці так і в соціальному захисті, забезпечити захист прав українців за кордоном та захист іноземних і внутрішніх інвестицій на рівні вимог і принципів європейського законодавства.

Крім того, Щевченко попіклується про реформування державного апарату та боротьбу з корупцією. Зокрема, обіцяє децентралізувати владу, обмежити взаємодію громадян з чиновниками ввівши електронний документообіг, реформування в правоохоронній та судовій системах.

В економічній сфері прагне підвести податкову систему до рівня світових стандартів, залучати закордонні інвестиції в розвиток туризму, сільського господарства, комунальну та медичну інфраструктури; збільшити бюджетні видатки на Збройні Сили України; «наповнити реальним змістом державні соціальні програми підтримки молоді, допомоги ветеранам, пенсіонерам, чорнобильцям та інвалідам. Також Олександр Шевченко обіцяє вдосконалити систему освіти та охорони здоров’я і відродити національну культуру.

Петро Шкутяк

Директор КП "Єдиний розрахунковий центр", самовисуванець Петро Шкутяк наголошує на патріотичному вихованні резерву Збройних Сил України, щоб країна могла ефективно діяти в умовах гібридних воєн. Виступає за те, щоб міліція була підзвітною територіальній громаді відповідного рівня і виконувала функції охорони громадського порядку, комунального майна, контролю за порушенням правил благоустрою, зокрема за зовнішньою рекламою та паркуванням.

Петро Зіновійович каже, що буде боротися з корупцією на практиці, а саме ввести прозору систему витрат ЖКГ, що публікуватиметься на міському інтернет-порталі; відкрити зручний доступ до земельного кадастру та прав власності з метою запобігання корупції, тіньових майнових схем і рейдерських захоплень, суттєво підвищити покарання за корупційні дії держслужбовців та посадових осіб.

Місцеву владу планує зробити підконтрольною громаді, а також повернути право громадам самим вирішувати важливі для них питання. Цікавою обіцянкою є впровадження особистого електронного підпису, який дозволить мінімізувати контакти з чиновниками та отримувати всі необхідні документи вдома, не відходячи від комп’ютера.

Також Петро Шкутяк потурбувався і про бізнесменів, зокрема обіцяє спрощення адміністрування податків для малого та середнього бізнесу та встановлення мораторію на кількість їх перевірок.

Крім цього, кандидат у нардепи підтримує вступ до ЄС через впровадження європейських стандартів та принципів урядування. А також вступ до НАТО - як механізм модернізації Збройних Сил України.

06 Жовтня 2014, 11:34
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47