news-image: Божевільні вбивства
29-річний франківський стоматолог вбив та розчленував двох колег по чарці.

Середа, 13 листопада. В обідню пору на початку вулиці Вовчинецької в одному з дворів працівниками ДСНС та правоохоронцями було знайдено близько десяти целофанових мішків, різних за розміром. Вони лежали поруч з недобудованим будинком, прикриті горою сміття та непотребу. На запитання, що всередині, один з працівників ДСНС похмуро відповів: «Розчленовані тіла».  Згодом на подвір’я приїхав чорний «Мерседес». «Катафалк» забрав рештки тіл. Менше, ніж за годину на місці жахливої знахідки вже не було жодного правоохоронця чи рятувальника. Відтак телевізійникам, які прибули туди, фактично не було що знімати для вечірніх новин, пише Галицький кореспондент. Проте вже перші подробиці, які вдалося «розкопати», заслуговували увійти в центральний ТВ-сюжет  у «Надзвичайних новинах», а за активністю обговорення ця подія перевершила чергове «замінування» залізничного вокзалу.

На фото: Місце знахідки розчленованих тіл. Вул.Вовчинецька, 4.

Спершу вдалося з’ясувати, що розчленованим було не одне тіло, а два. Обидва чоловічі. Їх особи було встановлено чи не одразу. Перший чоловік, 1979 року народження, 7 вересня цього року близько 17 години пішов з дому і не повернувся. 13 вересня про його зникнення заявила мати, яка написала відповідну заяву до чергової частини Івано-Франківського МВ УМВС України в Івано-Франківській області. Приблизно через місяць, 8 жовтня, до чергової частини надійшла заява жительки Івано-Франківська про те, що її чоловік, 1987 року народження, 4 жовтня близько 13 години пішов з дому і місце його перебування невідоме.

Родичі зниклого також провели самостійні пошуки. Мешканці міста, мабуть, бачили оголошення про розшук зниклого чоловіка. За свідченнями очевидців, чоловіка останній раз бачили у районі вокзалу. Цікаво, що деякі екстрасенси, до яких зверталися родичі, твердили, що чоловік живий, перебуває «там, де стріляють» - подумали, що поїхав у зону АТО, а родичам повідомить пізніше. Як виявилося, екстрасенси помилилися. За словами людей, які знали зниклого, він був талановитим програмістом.

На фото: Один з убитих працював оператором трансляції на ОТБ «Галичина»

Проводячи розслідування щодо зникнення вказаних громадян, слідчими Івано-Франківської міліції були проведені гласні та негласні слідчі дії і було встановлено, що зниклі обоє спілкувалися з 29-річним іванофранківцем, стоматологом, який фактично проживає у приватному стоматологічному кабінеті, що належить його матері та розташований у квартирі на вулиці Грюнвальдській в обласному центрі. Міліція почала вивчати оточення стоматолога. В поле зору правоохоронців потрапила 28-річна іванофранківчанка, яка підтримувала із стоматологом близькі стосунки. Під час допиту дівчина повідомила шокуючу інформацію: стоматолог їй зізнався про вчинені ним 7 вересня та 4 жовтня вбивства зниклих громадян. Вбивства відбувалися за місцем фактичного проживання стоматолога і були скоєні в стані алкогольного сп’яніння.

За твердженням начальника управління карного розшуку УМВС в області, полковника міліції Ігоря Баб’юка, після численних допитів стоматолог зізнався у вчиненому злочині. За його показами, одну людину він убив у квартирі, другу – у підвалі. Наразі ці факти перевіряються. Втім, згідно з попереднім оглядом трупів судмедекспертами, одну людину він убив, нанісши два удари в очі і пошкодивши головний мозок. Другу - аналогічно, встромивши в око ніж. Причетність стоматолога до злочину підтвердив обшук у стоматологічному кабінеті, а також у належних до квартири підсобних приміщеннях. Було знайдено ножі, ножиці, алкоголь, виявлено бурі сліди.

Вікно в стоматологічного кабінету. На вікні ще видно рекламу, а біля входу вже вивіску забрали

Цікаво, що в той самий день, коли відбулося друге вбивство, 4 жовтня, стоматолог вночі, близько 23 години, звернувся до міської клінічної лікарні з травмою голови. Чи бився з потерпілим, чи впав через нетверезий стан – невідомо. Причини вчинення відразу двох вбивств, згідно з показами, також відомі: ревнощі на ґрунті пияцтва. «Вживаючи алкогольні напої, компанія напивалася до такого стану, що в процесі допитів усіх учасників подій декілька осіб узагалі не пам’ятали обставин вживання алкогольних напоїв. Тобто напивалися до втрати свідомості, відповідно, не могли чітко розповісти про хронологію подій», - каже Ігор Баб’юк. За його словами, у таких справах обов’язково проводиться як психологічна, так і психіатрична експертиза, щоб повністю дати оцінку психічно-психіатричного стану особи, яка вчиняє такі злочини. 

У результаті  допиту двох співучасників злочину встановили місце, де, власне, були викинуті розчленовані тіла, – подвір’я будинку на вулиці Вовчинецькій, 4, біля закинутої новобудови, де справді було виявлено одяг потерпілих та десять поліетиленових мішків із частинами людських тіл...

За подвійне вбивство, згідно з нашим законодавством, може бути найтяжче покарання – довічне ув’язнення. Співмешканку стоматолога наразі також тримають під вартою. Її дії вивчають слідчі. Наразі не доведено, що вона безпосередньо причетна до двох убивств. Але йдеться про те, що вона не донесла інформацію про тяжкий злочин. Подвійне вбивство викликало значний резонанс серед мешканців міста. Особливо вражені ті, хто знав батьків стоматолога. Батько — поважний юрист, колишній суддя, мати – лікар-стоматолог.

                                                                                                                                                                      Марко БАБИК

До теми…
Стоматолога-різника спробують зробити неосудним
«Вбивця, який нещодавно жорстоко вбив двох людей у нас в місті, виготовляє “жовту карту” і хоче уникнути правосуддя, бо в нього тато колишній прокурор чи адвокат…»

Таку інформацію «ГК» повідомили родичі одного із чоловіків, розчленоване тіло якого знайшли минулого тижня в Івано-Франківську. Вони бояться, що стоматолога-різника намагатимуться зробити неосудним

24 Листопада 2014, 9:08
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47