6 жовтня 2010 року за участі міського голови Віктора Анушкевичуса, віце-прем’єр міністра України Віктора Тихонова відбулося урочисте відкриття Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська за адресою вул. Незалежності, 9.

Мотивацією відкриття такого Центру є прагнення створити максимально комфортні та сприятливі умови мешканцям міста при зверненні до органів місцевого самоврядування, впровадити зручний графік прийому мешканців міста в Центрі надання адміністративних послуг, скоротити і спростити процедури отримання необхідних документів, унеможливити будь-які корупційні дії з боку посадових осіб, тому що за якістю надання адміністративних послуг кожен мешканець оцінює наскільки міська влада турбується про нього та поважає його права.

Створено умови доступу до приміщення та комфортного перебування для осіб з обмеженими можливостями.

У приміщенні ЦНАП функціонує каса банку для оплати адміністративних та дозвільних послуг, надаються супутні послуги (копіювання, сканування та виготовлення печаток).

До роботи Центру залучені Обласний дозвільний центр Івано-Франківської облдержадміністрації та відділ державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та легалізації об’єднань громадян реєстраційної служби Івано-франківського міського управління юстиції в Івано-Франківській області.

У ЦНАП м.Івано-Франківська надаються 110 адміністративних та 32 дозвільно-погоджувальні послуги.

На сьогоднішній день ЦНАП м.Івано-Франківська – це надання більше 100 тис. послуг щороку, а щодня Центр відвідують від 400 до 600 відвідувачів.

з 1 січня 2014 року змінено графік роботи Центру надання адміністративних послуг. Прийом громадян проводиться у вівторок, середу, п’ятницю, суботу з 9.00 до 16.00 год., у понеділок та четвер з 9.00 до 20.00 год. без перерви на обід.

ЦНАП м.Івано-Франківська у своїй роботі використовує сучасні інформаційні технології:

  1. «Універсам послуг» - програмне забезпечення, яке у своїй роботі використовує ЦНАП м.Івано-Франківська, для реєстрації адміністративних та дозвільних послуг, архівування документів на кожну адміністративну та дозвільну послуг.
  2.  «Електронна система регулювання чергою»  - забезпечення рівності та доступності громадян до отримання адміністративних та дозвільних послуг.
  3. «Попередній запис на прийом» - можливість записатися на прийом до адміністратора, державного адміністратора чи державного реєстратора на зручний для себе день та час з вибором днів на два тижні наперед
  4. «Код зворотного зв'язку» - кожен відвідувач при отриманні адміністративної чи дозвільної послуги отримує супровідну картку з кодом зворотного зв’язку і на сайті ЦНАП може перевірити стан виконання адміністративної чи дозвільної послуги у режимі реального часу.
  5. «СМС - інформування» - кожен відвідувач, який при замовлені адміністративних чи дозвільних послуг вказав номер свого мобільного телефону, безкоштовно отримує смс - повідомлення про готовність послуги. Послуга поширюється на всіх операторів мобільного зв’язку.
  6.  «Мобільний Івано-Франківськ» - додаток для мобільних телефонів, за допомогою, якого можна отримати всю довідкову інформацію про Івано-Франківськ, а також інформацію про послуги, які надаються у ЦНАП, перелік необхідних документів, перевірити стан виконання послуг за допомогою коду зворотного зв’язку.
  7. «Он-лайн консультація» - сервіс офіційного сайту Центру надання адміністративних послуг www.cnap.if.ua, за допомогою якого мешканці міста в режимі реального часу можуть консультуватись з питань надання адміністративних чи дозвільних послуг в режимі чат-зв'язку, без відвідування Центру. Якісно надана консультація є важливою складовою подальшого отримання адміністративної чи дозвільної послуги.
  8. «Надання адміністративних послуг в режимі онлайн за технологією BankID». З 1 серпня 2015 року мешканці міста Івано-Франківська можуть замовити п’ять послуг в режимі он-лайн на сайті  www.cnap.if.ua (розділ «Електронні послуги») без відвідування Центру надання адміністративних послуг м.Івано-Франківська. Результат послуги замовники отримуватимуть на електронну пошту або зможуть забрати оригінал документа особисто у Центрі надання адміністративних послуг після отримання смс-повідомлення про виконання та предявлення документа, що посвідчує особу.

В режимі замовлення он-лайн надаються такі послуги:

1.Видача копій, витягів з розпоряджень міського голови, рішень, прийнятих міською радою та виконавчим комітетом впродовж останніх 10 років;

2.Видача відомостей з документації із землеустрою, що включена до місцевого фонду документації із землеустрою;

3.Надання довідки про перебування на квартирному обліку при міськвиконкомі за місцем проживання та в житлово-будівельному кооперативі;

4.Надання довідки про перебування на обліку бажаючих отримати земельну ділянку під індивідуальне будівництво;

5.Видача довідки про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення батьків та дитини з багатодітної сім'ї не видавались.

Перелік послуг, які можна буде замовити он-лайн буде постійно розширюватися і до кінця 2015 року їх кількість сягатиме більше 20 послуг. Ідентифікація клієнта здійснюється за технологією BankID. Також, дані послуги доступні на порталі державних послуг https://e-gov.org.ua.

З початку 2015 року управління адміністративних послуг  залучено до нових проектів та реалізовує наступні проекти:

  1.  «Покращення надання адміністративних послуг населенню транскордонних регіонів шляхом створення мережі Центрів надання адміністративних послуг і розвитку співпраці між Луцьким та Івано-Франківським центрами надання адміністративних послуг та Люблінським бюро обслуговування мешканців» в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013рр.Метою проекту є створення транскордонної мережі центрів надання адміністративних послуг,  підвищення якості та ефективності надання послуг Луцьким  ЦНАП, Івано-Франківським ЦНАП та Люблінським БОМ, удосконалення надання адміністративних послуг нерезидентам.
  2. «Створення регіональної мережі ЦНАП як ефективного інструменту у застосуванні інноваційних рішень з надання адміністративних послуг населенню»  за підтримки Європейської комісії. Мета проекту: посилення спроможностей та потенціалу регіональних/районних центрів надання адміністративних послуг в Івано-Франківській області задля забезпечення чесного, ефективного та прозорого надання адміністративних послуг населенню; поширення кращого вітчизняного та міжнародного досвіду в Україні.
  3. «Формування політики, ґрунтованої на фактах, в сфері місцевого самоврядування в Україні», фінансованого МЗС Норвегії, який реалізується  Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих і регіональних влад та Норвезьким інститутом міських і регіональних досліджень.
  4. Реалізація проекту «Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні». Проект фінансується Шведським агентством регіонального розвитку (SIDA) та шведською урядовою організацією «Академія Фольке Вернадотта». Початок реалізації проекту у 2015 році.

За результатами громадського моніторингу Центр надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська входить до трійки лідерів України та займає перше місце серед подібних центрів Західної України.

06 Жовтня 2015, 19:17
Теги:

http://www.mvk.if.ua/news/35294
Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії :
Парламент встановив законодавчі гарантії для випускників шкіл та вступників до ВНЗ із зони АТО та окупованих територій
06 Червня 2016, 15:03
У Франківську презентували систему електронних державних закупівель “ProZorro”
16 Вересня 2015, 22:17
Асоціація правників України у Франківську проведе круглий стіл із реформування в сфері земельних відносин
09 Вересня 2015, 11:53
На Прикарпатті автомобіліст насмерть збив 18-річного велосипедиста та втік з місця ДТП
03 Червня 2015, 14:28
Іванофранківці показали різнобарв'я вишиванок (фото)
21 Травня 2015, 13:54
ДТП на Прикарпатті: Одна людина загинула, двоє у лікарні
21 Травня 2015, 13:31
Росія – це не бензоколонка, а телевізор, що прикидається країною
09 Лютого 2015, 13:03
В одному із містечок Прикарпаття пияк намагався пограбувати майже сторічну бабусю
27 Травня 2014, 14:11
Івано-Франківську пройде фан-марш "Україна - Єдина"
20 Травня 2014, 15:12
Після ДТП івано-франківець опинився в лікарні
01 Квітня 2014, 11:55
В івано-франківському Головпошті відкрилась виставка присвячена Шевченкові
14 Березня 2014, 9:04
США готові заблокувати рахунки представників української влади, - речник Єврокомісії
12 Грудня 2013, 8:41
ЄС готовий відновити підготовку до підписання угоди через Євромайдани, - Фюле
28 Листопада 2013, 12:45
На Прикарпатті внаслідок ДТП загинув 26-річний хлопець
30 Жовтня 2013, 13:47
5 міфів про креативність
26 Вересня 2013, 11:35
Будьте обачні, переходячи державний кордон
25 Вересня 2013, 14:57
Туры в Килифи, Кения
02 Вересня 2013, 9:50
Туры в Варкизу, Греция
02 Вересня 2013, 9:47
Туры в Бонито, Бразилия
02 Вересня 2013, 9:46
Почему лучше бензопилы husqvarna купить через интернет?
02 Вересня 2013, 9:43
Неякісний бензин знайшли на половині перевірених українських АЗС
08 Серпня 2013, 8:44
Працівників ЗМІ та фотографів закликають популяризувати український туризм
01 Серпня 2013, 11:21
Що будуть робити з палацом Потоцьких у Івано-Франківську?
31 Липня 2013, 9:51
Чергова мишоловка? Банки почали знижувати депозити
19 Липня 2013, 13:06
Наталія Гасюк вивчала особливості роботи туристичного бізнесу США та мотивації американського туриста
10 Липня 2013, 15:15