Багатоповерхівка на Набережній, 32 — найвищий житловий будинок у місті Івано-Франківську, тож, відповідно, історія з незавершеним до зими ремонтом покрівлі на ньому — комунальна омана найвищого штибу. Навіть попри те, що засновники ТзОВ «Хотей-ІФ» Олена Гуменюк з Донецька і Наталія Денега з Івано-Франківська — фірми, яка провадить ремонт і не відомо, коли його завершить, та директор «ЄРЦ» Руслана Василюк — комунального підприємства, яке «підшукало» мешканцям такого недолугого виконавця робіт,  пов’язані спільним членством у громадській організації «Центр місцевих реформ», заснованій у листопаді 2014 року.

Халтура під... небесами
14-поверхову
60-квартирну споруду на Набережній, 32  зведено 25 років тому за «перелицьованим» донецьким проектом з низкою недоробок, з-поміж яких плоский і хронічно протікаючий дах, — найвагоміша.
Перед виходом на горище на нас зирять з кутів чорні грибкові сліди від затікання. А на горищі — справжнє дивовище: жителі, рятуючи свої помешкання від затікання, самотужки придумали і змонтували «систему водовідведення» з поліетиленових плівок, відер і мисок, трубок тощо. Виходимо на дах — краса: усе місто як на долоні! А на даху — покинута будівельниками бочка з-під смоли, яка «співає» на вітрах під акомпанемент непоприкручуваних відливів. То тут, то там лежать залишки будматеріалів. Люди кажуть, що під час вітрогонів ловили їх по всій прибудинковій території. Руберойд, приліплений якимось мазутом замість смоли, повідставав, погорбився, і вітер активно задирає його з покрівлі. Між стіною парапетів і стяжкою — тріщина, з’єднання незавершене і незатерте цементним розчином та незасмолене. Добре «русло» для стічної води під час дощів і снігів. А мешканцям в «ЄРЦ» пояснили, що, мовляв, роботи незавершені. До речі, влітку обіцяли виконати ремонт даху за кілька тижнів. і не безплатно.

Скандальний кошторис
Ганна СЕРЕДЮК, голова будинкового комітету буд. №32 на вул. Набережній:
— Так, наш будинок звели ще 1990 року, і вже тоді було чимало будівельних і технічних недоробок. У будинку сьогодні 60 квартир: дво-, три-, чотири- і п’ятикімнатні. Я працювала у системі «Івано-Франківськпромбуд», тож щось у будівництві тямлю. Черга на квартири тоді була дуже велика. Цей проект віднайшли аж у Донецьку, а відтак переробили. Тож здавали в експлуатацію з великими потугами. Проблеми з покрівлею виникли вже через кілька років після поселення людей.
Ще коли міським головою був Зіновій Шкутяк, ми з цією проблемою зверталися. Щорік його на папері «включали» у перелік для капітального ремонту. Ще три роки тому, коли кипіла напруга навколо забудови на нашій прибудинковій території, нам підприємець пропонував відремонтувати покрівлю за 30 тис. грн. Але я тоді сказала, що забудова і покрівля будинку — різні речі, не треба їх змішувати. Тож усе затихло аж до цього року.
Спочатку добру новину мені повідомила телефоном майстер з «ЄРЦ». А перед зборами мешканців навідався представник виконавця робіт — фірми ТзОВ «Хотей-іФ», який і сказав, що для ремонту покрівлі знадобиться два-три тижні. Домовилися, що фірма складе кошторис, а ми на засіданні будинкового комітету ознайомимося з ним і проведемо збори. Так дотягли до кінця липня. і аж 27 липня майстер «ЄРЦ» принесла мені кошторис. На засіданні будинкового комітету ми глянули на кошторис — і за голови взялися. 254 тис. грн. — звідки? Кожен мешканець має право дізнатися, куди витрачають його гроші, адже вони беруть пайову — на 30% — участь у фінансуванні ремонту. Ми не відмовилися від послуг ТзОВ «Хотей-ІФ», але на зборах вирішили, щоб вони переробили кошторис. Таким чином — уявіть собі! — ми зменшили фінансові витрати на 100 тис. грн. Бо новий кошторис сягнув лише 165 тис. грн. Але після змін у кошторисі — все глухо. Погожі дні злітають. Я видзвонюю, але ніхто не починає ремонту. Кажуть на фірмі, що, мовляв, не пройшли якусь експертизу. Дізнаємося, що це неправда і що «ЄРЦ» гроші переказував. Лише десь у вересні почалися якісь ремонтні роботи. Обіцяли завершити до кінця жовтня — до виборів. Але коли я побачила отих «робітничків», то застиглаѕ Найперше їх цікавило, хто має платити. Чотирнадцять поверхів, а він колишеться п’янийѕ Люди все помагали, бо з тих працівників не було роботи. А відтак все покинули іѕ зникли. Все протікає. Люди телефонують і бідкаються. Ми були в «ЄРЦ». Кажуть, що ремонтні роботи ще не завершили, то чого ж ми, мовляв, хочемо. Ми із моїм заступником Сергієм Шевченком пропонували, щоб керівництво «ЄРЦ» подивилося на ту частину роботи, яку ТзОВ «Хотей-іФ» вже «виконало», бо то — жах. А що я маю людям тепер сказати?

Знайомі прізвища...
І жителів, і нас після таких подій зацікавило, що ж то за фірма така — ТзОВ «Хотей-ІФ», що керівництво КП «ЄРЦ» рекомендувало її мешканцям багатоповерхівки для ремонту покрівлі та яка крутила кошторисом, як циган сонцем. Ми просто покопалися у публічній — доступній для кожного інформації. З’ясувалося, що директор фірми — Оксана ільницька призначена у січні цього року, а її засновники — Олена Гуменюк з Донецька і Наталія Денега — з Івано-Франківська. Вид діяльності фірми — будівництво, всі ліцензії на виконання робіт дійсні. До речі, Оксана ільницька є засновником двох фірм і однієї благодійної  організації. Солідно. А Наталія Денега має ПП «Актеон-3000», яке не вилізає із судових спорів і перебуває на шляху до припинення своєї діяльності, та ПП «Вансервісбуд». Та не це головне. Серед фірм, засновницею яких значиться Наталія Денега, є і громадська організація «Центр місцевих реформ», створена рік тому в Івано-Франківську. А серед засновників ми знову бачимо знайомі прізвища: Олену Гуменюк та Наталію Денегу, які є засновницями ТзОВ «Хотей-іФ», що не може ніяк завершити ремонт покрівлі на Набережній, 32, а також — Руслану Василюк, яка сьогодні виконує обов’язки директора КП «ЄРЦ». Як кажуть у таких випадках, коментарі зайві.
Тож якщо ми говоримо про нехлюйство найвищого штибу під час ремонту покрівлі у багатоповерхівці на вулиці Набережній, 32 в івано-Франківську, то, очевидно, керівник КП «ЄРЦ» у цьому разі навіть не опосередковано, а безпосередньо до того причетна. Бо без відома Руслани Василюк у визначенні виконавця будівельних робіт — фірми ТзОВ «Хотей-ІФ», як видається, не обійшлося.

P. S. Поки матеріал статті готувався до друку, новообраний міський голова Руслан Марцінків призначив на посаду директора КП «ЄРЦ» Мирона Джура, який до того обіймав посаду головного інженера підприємства.

09 Грудня 2015, 21:49
Теги:

http://www.galychyna.if.ua/publication/society/bag
Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47