Що б там не казали про походження Міжнародного жіночого дня Восьмого березня, усі жінки в цей день сподіваються від чоловіків свята. Чекають, що їхні мужчини бодай на один день переберуть на себе хатні клопоти, втішать приємним подарунком і завершать день романтичною вечерею. Чоловіки, натомість, щороку потрапляють у майже безвихідне становище: що подарувати коханій жінці, мамі, дочці, тещі, колезі по роботі чи навіть сусідці?

Мужчини сподіваються, що напередодні свята жінки якось натякнуть, чого вони хочуть. Та купити готовий подарунок - напевно, найпростіше з того, що має зробити чоловік в цей день. Кожен крок має бути спланований і при цьому виглядати як імпровізація: розбудити кохану поцілунком, подарувати квіти, приготувати сніданок, запропонувати культурну програму.

Сценарій для коханої

В Івано-Франківську щороку збільшується кількість розважальних закладів. Щоб спокусити клієнтів, багато з них організовують на свята, в тому числі й на Восьме березня, спеціальні сценарії. Тут і святкове меню, різноманітні конкурси, музичні програми, тематично декорований інтер'єр. На Восьме березня такі заклади прикрашені квітами, їх навіть дарують відвідувачкам. До прикладу, у кінотеатрі «Люм'єр» 6-8 березня відвідувачів чекає особлива святкова виставка-продаж квітів.

Серед закладів, які приваблюють клієнтів святковими вечірками, - добре знане в Івано-Франківську арт-кафе «L-CLUB». Програма на Восьме березня у «L-CLUB» зацікавить як молодь, так і людей середнього чи старшого віку. Директор арт-кафе Марія Креховецька розповідає, що у них планується вечірка в стилі «ретро». У першій частині програми музиканти львівського октету будуть пародіювати відомих зірок шоу-бізнесу. Потім аудиторію розважатиме ді-джей. «Ми завжди радо чекаємо наших відвідувачів, враховуємо їхні смаки та побажання, - говорить Марія Креховецька. - Певно, тому «L-CLUB» сьогодні в місті - третій заклад після драмтеатру і філармонії, куди приходять охоче. Тим паче, що обстановка - комфортна, а під живу музику можна випити келих вина».

Для пар, які бажають у це свято повечеряти в романтичній атмосфері, франківські ресторани розробляють спеціальні святкові меню. Поповнюється пропозиція десертів чи вишуканих напоїв. До прикладу, у «Франко» готується пісне меню. «Перед Великоднем багато хто постить. А через відсутність таких страв романтичну вечерю доводиться готувати вдома», - розповідає Руслана Кобзєва, менеджер з реклами ресторану.

Гурмани можуть замовити столик у ресторані «Пегас», який славиться фірмовими стравами з курей. «У нас клієнти часто запитують рецепти. Але це комерційна таємниця», - каже заступник директора ресторану Олег Кузьмик. Крім того, відзначає, що «Пегас» приваблює клієнтів ще й тим, що це один з небагатьох закладів обласного центру, де не курять. А зважаючи на те, що ресторан нещодавно розширився ще на тридцять місць, то там немає атмосфери скутості і тісноти.

У готельному комплексі «Парк Готель» провести час можна як у ресторані, так і в гриль-барі. Заступник директора з ресторанного господарства Леся Танцева каже: «Закохані обирають цей заклад через те, що тут великий вибір десертів, вишукані напої, рояльна музика». Родзинкою закладу є бар «Ранчо», де всі страви готуються на відкритому вогні безпосередньо в залі.

Щоб залучати відвідувачів, багато закладів у святкові дні пропонують для постійних клієнтів святкові знижки. Серед них «Пегас» та «Франко». В останньому на Восьме березня запровадили 25% знижку на всі алкогольні напої.

Не забувайте про рідних

Розважаючи кохану жінку на Восьме березня, чоловіки все-таки повинні знайти час, щоб привітати інших рідних жінок: маму, бабусю, тещу. Вони також чекають від вас опіки й уваги. Їм ви можете подарувати якесь доповнення до хатнього до інтер'єру, кухонний комбайн, посудомийну машину, теплу ковдру чи гарний сервіз. Менеджер магазину «12 персон» Надія Мануляк каже: «У всі часи жінки, берегині домашнього затишку, були шанувальницями гарного посуду та предметів декору. Тому прекрасним подарунком є порцелянові, кришталеві та скляні вироби провідних фабрик Європи (Bohemia, Bernadotte, Thun, Deco Glass), які пропонуються в крамниці «12 персон». За словами пані Надії, навіть звичайнісінькі речі побуту - філіжанки, горнятка, чайнички, тарілки - можуть стати гарним подарунком. Адже такі подарунки цінувалися у всі часи, бо відображають дух сім'ї, передаються з покоління в покоління.

Насамкінець, хочеться порадити чоловікам бути уважнішими до своїх жінок не тільки на Восьме березня. Отож, кохані чоловіки, любіть своїх жінок. Хай кожен їхній день буде святковим!

Поради

Як правильно вибрати подарунок?

  • Перш ніж дарувати косметику чи парфуми, спробуйте більше дізнатися про смаки своєї обраниці та її улюблені аромати. Поговоріть про це з її подругами, довідайтеся, чим саме вона захоплюється.

  • Банально - не завжди погано. Тому не забудьте про квіти.

  • Жінки не відмовилися б від фотоапарата, ноутбука, принтера, мобільного телефону, MP3-плеєра або iPod. Деякі жінки висловилися також на користь гарної побутової техніки, скажімо, кавоварки або блендера.

  • Багато молодих жінок не проти отримати подарункові сертифікати до салону краси чи до магазинів косметики.

  • Гарним подарунком для коханої жінки є білизна. Проте якщо ваші стосунки тільки формуються, такими сюрпризами можете її відлякати.

  • Старші жінки прихильно ставляться до засобів для догляду за тілом і волоссям популярних фірм: шампунів, наборів для ванн, гелів для душу і подібного. Полюбляють дорогий посуд та речі для дому.


05 Березня 2010, 12:38
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47