Під час новорічно-різдвяних свят всі ми перетворюємося бодай трохи в дітей, починаємо вірити в диво і загадувати бажання. Створити настрій допомагають і головні атрибути свят: новорічна ялинка, різнокольорові прикраси, дощик, різдвяний дідух.
 
Не посперечаєшся, що основним символом Нового року вважається ялинка. Без неї святкового настрою домогтися складно. Тим більше, згідно з традицією, у домі в ці дні, аби рік був щасливим, має бути прикрашене дерево, але воно не обов’язково повинно бути зрубаним чи хвойним. Актуальними зараз є зовсім нестандартні ялинки. Новорічну красуню можна зробити з книг, гірлянд, металевих каркасів, куль, з джгута, фетру, паперу, з дерев’яних гілок  — цьогоріч це навіть модно. До того ж, зазвичай, усі деталі такої ялинки можна знайти серед старих речей, відповідно — зекономити. Якщо ви все ж вирішили обрати хвойну красуню, доведеться викластися. Ціни на ялинки коливаються від 10 гривень за зроблені з хвойних гілочок — до 200-300 гривень і вище. Приблизно у цьому ціновому діапазоні можна придбати і маленьку штучну ялинку. Більше того, штучна, якщо маєте місце, де її зберігати, буде тішити кілька років, а то й десятки років.
Звичайно, що окрім самого деревця, потрібно купити й прикраси до нього. Кульки середнього розміру коштують 8-10 гривень за штуку. Розміром завбільшки з горішок — 1,5-2 гривні за штуку. Ціни ростуть із збільшенням розміру кульки та покращенням її дизайну. Наприклад, дизайнерська кулька, що виготовлена в єдиному екземплярі, може коштувати від 50 до 600 і більше гривень. Також в Інтернеті напередодні свят чимало художників та дизайнерів викладали змайстровані ними новорічні прикраси, аби продати їх на аукціоні, а отримані гроші передати на потреби бійців АТО. Тому сума прикрас — суттєво різниться.
Звісно, якщо гаманець до свят “схуд”, можна економити і на прикрасах. Наприклад, можна прикрасити ялиночку у вінтажному стилі, а фактично — використати старі іграшки, які дісталися нам ще від бабусь. Або ж можна й у стилі кантрі, використавши гірлянди і прикраси з паперу чи фігурки з фетру, які можна змайструвати самим.
Яка ж ялинкова мода цього року? Модні журнали пишуть, що  кульки мають бути різного діаметру, але одного кольору. Найпопулярніший у цьому сезоні — колір марсала. Крім того, 2016 рік — це рік вогняної Мавпи, тому в ялинковому вбранні повинні переважати відтінки цієї стихії — червоний, оранжевий, коричневий, жовтий. Потіште господиню року, і вона подарує вам удачу та успіх у різних сферах життя. Можна також зробити ялинкові прикраси, які можна… з’їсти. Тим паче, що мавпа обожнює фрукти, банани. Прикрасьте ялинку справжніми апельсинами, повісьте горіхи, засушені фрукти, палички кориці і ванілі, пряники та печиво. Тим більше, що такі прикраси стануть не лише чудовою оздобою, але й гарною забавкою для дітей, які власноруч зможуть приготувати печені сніжинки та новорічні кульки. До речі, цитрусові цукати вирізняються не лише оригінальністю, а й чудовим смаком. Їстівні іграшки цьогоріч приготували і “Вісті Калущини” на свою редакційну ялинку. Рецепт простий: ретельно помити 2 апельсини й нарізати їх кільцями по 0,5-1 см. У каструлі воду довести до кипіння. Занурити апельсини в окріп й проварити на середньому вогні 7-10 хвилин, щоб зійшла гіркота. Злити воду й відкинути кружальця на друшляк. Поки з апельсинів стікає вода, зробити сироп для карамелі. Налити у велику миску 300 мл води й поставити на вогонь. Коли вода нагріється, всипати дві склянки цукру (вода й цукор повинні бути у пропорції 1:2), помішувати доти, доки він повністю не розчиниться. Додати апельсини й варити їх на повільному вогні півтори години. Потрібно постійно стежити за рівнем сиропу: стане мало — долити трохи води. Коли кружальця стануть напівпрозорими, сироп злити й вийняти апельсини на друшляк. Деко накрити пергаментом й обережно, щоб не пошкодити серцевину, викласти наші апельсини. Підсушити їх у духовці при температурі 150°С приблизно півгодини. Дістати з духовки й зачекати, доки охолонуть. Через отвори, які утворилися в апельсинах (якщо їх немає, обережно робимо ножицями), просунути нитку чи красиву кольорову стрічку. Все — цукати можна вішати на ялинку. Якщо ж ви хочете, щоб ваші ялинкові їстівні іграшки були різнокольоровими, окрім апельсинів візьміть грейпфрут, лимон та лайм. 
Традиційно вершинку дерева, дотримуючись біблійної історії про зірку, яка з’явилася на небі на момент народження немовляти Ісуса, прикрашають зіркою. Але можна прикрасити янголятком, фігуркою майбутнього року або декоративним бантом. 
Аби ялинка сяяла, потрібно прикрасити її світлодіодною гірляндою. Ціни на них також різні, коливаються в межах від 60 до 280 гривень і більше. 
Уже кілька років модно прикрашати двері осель новорічними вінками. Коштують вони від 60 гривень і більше. Можна зробити і самому: з сухих гілок, хвої чи навіть картону — все залежить від вашої фантазії. Ще один тренд, який в останні роки повертається з небуття і стає модним, — дідух. Дідухи заносять в оселю напередодні першої Різдвяної зірки і ставлять на покуті — в найкращому кутку оселі. Стояти вони там мають аж до Водохреща Христового. Ціна дідуха залежить від розміру та використаних матеріалів. Ціновий діапазон — від 80 грн. 
Придбати усі новорічні прикраси, ялинки можна в будь-якому супермаркеті міста, а також на базарах. До речі, працюють підприємці, що торгують новорічно-різдвяним товаром, до пізнього вечора. Ціни у супермаркетах і на базарах практично не різняться. Єдине — на ринку є можливість виторгувати прикрасу, що вам сподобалася, трохи дешевше. Так само придбати  ялинку увечері можна за дещо меншою ціною. 
Одним словом, кожного року з’являється усе більше креативних варіантів того, як можна прикрасити дім до Нового року та Різдва. Але зрозуміло одне — прикрашати треба, бо свято, бо настрій, бо Новий рік! І це зовсім не залежить від вмісту гаманця, швидше, від вашої фантазії, часу і бажання. Тож прикрашайте, святкуйте. З Новим роком і Різдвом Христовим!
04 Січня 2016, 8:53
Теги:

http://visti-kalush.com.ua/articles/category/econo
Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47