Керуючий партнер юридичної компанії «Moris Group» Андрій Романчук починає наступ на Схід і чекає кінця кризи, щоб розгорнути експансію на Захід.

Якісна ідея плюс стартовий капітал - ця формула успішного бізнесу загальноприйнята, але все ж неповна. Для втілення ідеї й розвитку бізнесу потрібен ще фаховий юридичний супровід. Якщо погодитися з фінансистами, що гроші - це кров економіки, то юриспруденція - її живий нерв. Тільки ефективна юридична підтримка здатна вберегти від ризиків і конфліктів, заощадити ресурси й час, налагодити оптимальну взаємодію з державними органами та контрагентами, а в разі необхідності - захистити в суді. Без надійної юридичної опори не здатен обійтися не тільки крупний, а й середній і малий бізнес.

Місія

Таку опору забезпечить не кожна юридична компанія. Список брендів, авторитетних на вітчизняному ринку юрпослуг, обмежується сотнею назв, і міняється він поволі. Тим приємніше, що в ньому впевнено прописується компанія, створена правниками-вихідцями з Івано-Франківська.

«Moris Group» народилася два роки тому, коли команда юристів з Івано-Франківської обласної державної адміністрації після зміни керівництва ОДА вирішила повернутися до юридичної практики. Розуміння місії компанії закріпили в її назві: «moris» по-латині означає «закон» в широкому значенні - як звичаєве, традиційне право. «Цією назвою ми показуємо, що беремо на себе працю із захисту прав наших клієнтів в широкому розумінні», - пояснює керуючий партнер компанії Андрій Романчук. А про відданість колективу «малій батьківщині» свідчить логотип компанії - стилізоване зображення івано-франківської ратуші з висоти пташиного польоту.

Стартувати вирішили амбітно - одразу зі столичного рівня. Сподівалися на фаховий рівень команди і досвід, здобутий в органах державного управління. Розрахунок виявився точним: про конкурентоспроможність компанії найпереконливіше свідчить перелік клієнтів, повагу яких вдалося здобути за два роки. Серед них представники і крупного, і середнього й малого бізнесу. Варто згадати бодай ТОВ «Карпатнафтохім» (нафтохімічна «дочка» російського гіганта «Лукойл»), Українську будівельну асоціацію, яка об'єднує майже 60 найвпливовіших гравців на ринку будівництва і нерухомості, концерн «Укргаз», ВАТ «Івано-Франківськцемент» та ін.

Захист за розумну ціну

Пріоритетні напрямки роботи «Moris Group» - корпоративне, господарське й адміністративне право, міжнародне право, а також нормотворчість, тобто розробка законопроектів, проектів постанов уряду та інших нормативних актів. Компанія - одна з небагатьох в Україні - спеціалізується на справах, які розглядаються у Вищому Адміністративному, Вищому Господарському та Верховному судах України.

Спектр юридичних послуг «Moris Group» - щонайширший: від реєстрації підприємства «під ключ» до представництва в судах. «Moris Group» пропонує клієнтам різні зручні способи співпраці: від усних чи письмових консультацій з конкретних питань до абонентського обслуговування. Стати абонентом «Moris Group» означає за розумну ціну отримати фаховий юридичний супровід діяльності компанії: оформлення усіх видів угод та іншої документації, супровід господарських операцій, представництво в судах та органах влади тощо. Будь-яку з цих послуг також можна отримати й окремо на умовах погодинної оплати і гонорару у разі досягнення бажаного для замовника результату.

«Інтереси клієнтів можна захищати різними способами, - пояснює Андрій Романчук. - Є судовий захист, є досудовий - в переговорному процесі... Ми використовуємо всі можливі законні засоби. Наприклад, нещодавно компанія відкрила новий напрямок - по роботі з проблемними кредитами, але не з позиції конфлікту й атаки, а шляхом мирного переговорного процесу. Тобто ми захищаємо інтереси клієнта в переговорах з банком про реструктуризацію, відстрочку платежів, про пониження відсоткових ставок. Якщо ж компромісу дійти не вдається, наші юристи переходять до судового захисту, виставляючи блоки проти, скажімо, спроб майнових стягнень».

Стратегії

Старт діяльності «Moris Group» збігся з початком кризи в Україні. Але, попри несприятливі обставини, компанія не тільки втрималася й утвердилася на ринку, а й почала експансію в регіони.

Вже готовий до роботи офіс представництва «Moris Group» в Донецьку. «Зараз працюємо над добором кадрів, - зазначає Андрій Романчук. - Нам цікавий Схід. А Донецьк - регіон непростий, ми спробуємо в ньому протягом півроку пілотний проект, за результатом якого вирішуватимемо, чи відкривати там постійну філію».

Взагалі, представництва компанії, за задумом керуючого партнера, передовсім відкриватимуться в обласних центрах з господарськими апеляційними судами. Таких - всього вісім. Після Донецька на черзі - Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Харків. «Я усвідомлюю складність і амбітність планів, але переконаний, що неможливих речей тут немає», - каже Андрій Романчук. - Ми обережно ставимося до нових проектів у плані інвестування, розвиваємося, але з розумом».

Віднедавна представництво «Moris Group» з'явилося і в Івано-Франківську. Його поява - результат злиття «Moris Group» і відомої в Івано-Франківську юридичної фірми «Lex Consulting», одним із засновників якої також є Андрій Романчук. «Мої колеги і партнери, які працювали тут, давно переросли місцевий рівень, що й показує їхня ефективна робота сьогодні в Києві. Тож у листопаді 2009 року ми закінчили угоду про злиття, проінформували про це наших клієнтів, і на сьогодні є один бренд - «Moris Group», під яким працює об'єднана команда».

Міжнародне право - один із пріоритетів компанії, юристи якої мають досвід роботи по справах у Європейському суді з прав людини та міжнародних арбітражних судах. Відтак закономірно, що розширення партнерської мережі за кордоном є стратегічним завданням. На сьогодні «Mоris Group» вже уклала угоди з партнерами в Нью-Йорку.

А загалом, зазначає Андрій Романчук, компанія готується до закінчення кризи і поновлення співпраці України з Європою в інвестиційних проектах. «Криза нечасто пропонує приємні процеси для юристів, - каже Андрій Романчук. - Супровід банкрутств і ліквідацій - це драматичні справи, за якими долі людей, що вклали в бізнес кошти, здоров'я, роки життя. Ми зараз рятуємо клієнта, даємо консультації, як вижити, як втриматися до останнього. Наша місія - допомагати. Значно приємніші процеси супроводу розвитку й розбудови бізнесу. Європейські інвестори потребуватимуть адаптації до вітчизняного законодавства й правової підтримки. Наші ж компанії - захисту в європейських судах. Якщо для цього доведеться відкрити представництво в Європі, ми це зробимо. Бо якщо робити - то на повну!»

Галицький кореспондент

08 Квітня 2010, 15:40
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Де-Юре:
Сільськогосподарські підприємства підлягають реєстрації платниками ПДВ на загальних підставах з 1 січня 2017 року
30 Грудня 2016, 9:40
В Івано-Франківську прокуратура через суд стягнула 216 тис. грн боргу з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій
29 Грудня 2016, 17:17
За порубку майже півсотні ялинок про підозру повідомлено мешканцю Верховинського району
29 Грудня 2016, 16:51
За зниженими ставками акцизного податку можливо ввезти не більше одного легкового автомобіля
29 Грудня 2016, 14:04
На Прикарпатті до 7 років позбавлення волі засуджено київського рецидивіста
29 Грудня 2016, 7:13
Платники податків мають право подавати звітність засобами електронного зв’язку
28 Грудня 2016, 16:07
Якщо сім'я зекономила субсидію, вона має право не платити обов'язковий платіж
27 Грудня 2016, 16:05
ПНУ оскаржить рішення міської ради щодо передачі спорткомплексу "Олімп"
27 Грудня 2016, 11:18
Прокуратура Івано-Франківської області протидіє гральному бізнесу: припинено діяльність 17 закладів та вилучено 334 одиниці комп’ютерної техніки (фото, відео)
27 Грудня 2016, 8:08
На Прикарпатті за ухилення від сплати понад 4 млн грн податків повідомлено про підозру директору ТзОВ
27 Грудня 2016, 7:42
В Івано-Франківську судитимуть киянина-шахрая, який через фіктивне підприємництво ошукав державу на понад 350 тис. грн
26 Грудня 2016, 11:20
На Прикарпатті водія, який наїхав на п’ятьох дітей, засуджено до 3 років ув’язнення
26 Грудня 2016, 8:09
Прокуратура спільно з УЗЕ припинила діяльність ще 11 гральних закладів на Прикарпатті
26 Грудня 2016, 7:40
Франківці не поспішають ставати присяжними
23 Грудня 2016, 14:35
За втручання прокуратури Івано-Франківської області фермера зобов’язано використовувати понад 145 га землі за цільовим призначенням
23 Грудня 2016, 7:15
На Прикарпатті реалізаторам алкоголю та тютюну нараховано майже 2,3 мільйона гривень штрафів
22 Грудня 2016, 18:32
На Прикарпатті за грабежі та крадіжки засудили групу молодиків
22 Грудня 2016, 8:55
При виплаті винагороди іноземцю єдиний внесок не сплачується
21 Грудня 2016, 21:22
У Франківську засудили стоматолога-“наркобарона”
21 Грудня 2016, 19:43
Який митний режим застосовується при ввезенні громадянами транспортних засобів на митну територію України з метою ремонту?
21 Грудня 2016, 12:48
Заповнення декларації акцизного податку особами, що реалізують пальне
20 Грудня 2016, 12:45
На Прикарпатті прокуратура оскаржила в суді безкоштовне використання на алкоголі знаку держпідприємства вартістю понад 7 млн грн
16 Грудня 2016, 15:42
Декларація з акцизного податку за грудень 2016 року подаватиметься за новою формою
16 Грудня 2016, 9:45
"ОПОРА" заявляє про порушення на виборах в прикарпатських ОТГ
15 Грудня 2016, 20:30
Платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування
15 Грудня 2016, 16:30