http://i.newsme.com.ua/m/240x180/523999.jpeg2 квітня на пішохідному переході на вулиці Лепкого машина збила двох пішоходів - маму з дочкою. Доньку відкинуло достатньо далеко, але вона побачила, як машина, не загальмувавши, вдруге вдарила її маму. За кермом виявилась молода дівчина, з нею була її матір, завідувач відділу неврології в одній з районних лікарень області. До них підійшов міліціонер. Закривавлені збиті жінки кричали від шоку, а лікар-невропатолог замість того, щоб надати потерпілим першу медичну допомогу, крикнула: «Чьо ти, дура, репетуєш? Дякуй, що жива лишилась!". Міліціонер нецензурно лаявся і кричав, що все гаразд.

У випадках наїзду на пішоходів, як правило, вдається залагодити ситуацію по-людськи. Винуватці вибачаються і беруть на себе зобов'язання оплачувати усі витрати, пов'язані з лікуванням. Але у цій історії потерпілі Левицька Ліля та її мама Левицька Оксана вибачень так і не дочекались. Семенова Мар'яна, яка здійснила наїзд, та її мати Семенова Мирослава спершу давали кошти на ліки, а потім припинили. «Я зателефонувала до пані Мирослави і сказала, що знову потрібні гроші на лікування, а вона передала трубку чоловікові, і той почав кричати на мене: «Забудь цей телефон! Ще невідомо, хто в суді буде позивачем, а хто відповідачем, бо це ви кидались під машину і пошкодили нам авто. Твоя мама тепер лежить, придурюється, ніякого діагнозу у неї немає, а вам просто потрібні гроші», - розповіла «ГК» Ліля Левицька. Дівчина, на щастя, відбулася легкими ушкодженнями.

Хоча авто збило двох жінок, потерпілою у протоколах ДАІ визнали лише Оксану Михайлівну. У травмпункті на Матейки лікар Голубчин, який виявився однокурсником Мирослави Семенової, одразу ж без огляду повідомив Оксані Михайлівні, що з нею все гаразд, ніяких переломів немає, навіть після проведення рентгену, який показав перелом носа. Однокурсники закрились у кабінеті і про щось спілкувались. Поки пацієнтку не знудило просто в лікарні, травматолог не давав їй направлення на комп'ютерне обстеження голови у міській лікарні (МРТ). «Дивно, що лікар не помітив у вас струсу мозку і перелому носа», - дивувався рентгенолог. Але в кабінет зайшла Мирослава Семенова і передала рентгенологу мобільний телефон. Послухавши голос у телефонній трубці, рентгенолог у висновку струс мозку не записав. Хто телефонував, невідомо, але, як стверджує Ліля Левицька, Мар'яна Семенова є племінницею колишнього головного лікаря обласної лікарні.

Оксану Левицьку поклали в міську лікарню. Але лікар наступного дня повідомив жінці, що вона вже може йти додому. "Я поскаржилась йому, що погано почуваюсь і що мене нудить, - розповідає пані Оксана. - А лікар сказав, що, може, я вагітна або щось не те з'їла». На прохання потерпілої лікаря замінили. Новий травматолог наполіг, щоб жінка залишалася у лікарні під наглядом лікарів щонайменше 10 днів, оскільки у неї є черепно-мозкова травма. Оксана Михайлівна зауважила, що погано володіє лівою рукою, але невропатологи докладно не оглянули руку, на око припустивши, що це просто забій.

Жінку виписали з лікарні на 14-ий день, незважаючи на те, що її стан все ще був незадовільним. "Мабуть, це тому, що чим довше потерпілий перебуватиме у лікарні, тим тяжчими визнають тілесні пошкодження", - припускає Оксана Михайлівна. Тепер пані Оксана звернулась у третю поліклініку, де її поклали на денний стаціонар. У поліклініці були здивовані тим, що її так швидко виписали. Потерпіла 32 роки пропрацювала медсестрою і була шокована таким цинізмом з боку лікарів. З міської лікарні її виписали недолікованою і без чіткого діагнозу щодо травми голови, рука у жінки досі не рухається. Єдине офіційне підтвердження про те, що у неї струс мозку, Оксана Левицька отримала аж 20 квітня, звернувшись до іншої лікарні.

Поки мама лежала у лікарні, Ліля Левицька намагалася надати свідчення ДАІ як друга потерпіла, але її не бажали вислухати. Офіційне направлення на судмедекспертизу Лілі вдалося «вибити» аж за тиждень після ДТП. Але виявилось, що направлення не дійсне - в ДАІ «забули» покласти на ньому печатку і направили дівчину на додаткове обстеження, хоч первинного не було. Крім того, у виписці з міської лікарні, куди вона зверталася за медичною допомогою, не було зазначено, що травми сталися внаслідок ДТП. «Коли я намагалась отримати інформацію у приймальному відділенні лікарні щодо такої неправильної виписки про себе, чергова медсестра мені грубо повідомила, що існує вказівка головного лікаря лікарні не давати мені жодної інформації», - пригадує Ліля. Направлення на судмедекспертизу Оксані Михайлівні вдалося отримати аж 10 квітня, але у ньому також не було вказано, що вона постраждала внаслідок ДТП. До речі, у протоколі ДАІ від 2 квітня досі записана лише одна потерпіла - пані Оксана.

Зважаючи на такі, на її думку, невипадкові помилки в офіційних документах і відверті намагання лікарів та даішників затягнути справу, Ліля поскаржилась на дії ДАІ у відділ внутрішньої безпеки УМВС. Її направили до вже знайомого міліціонера, який нецензурно лаявся у день аварії. Знайомого родини Семенових пана Довганюка, який виявився працівником цього відділу, на прохання Лілі усунули від розгляду цієї справи. Між іншим, у протоколі ДАІ, який показали на вимогу Лілі, було вказано, що на машині Семенових виявлено вм'ятину. «Я спеціально оглядала машину одразу після аварії, ніяких вм'ятин там не було», - зауважила Ліля Левицька.

Наразі невідомо, чи потрапить ця справа до суду і хто справді буде позивачем і відповідачем. Але двоє людей, яких збила машина на пішохідному переході, через стіну родинних і дружніх зв'язків винуватців події досі не домоглися бодай правильно оформленого протоколу і встановлення діагнозу. Якщо вас збиває машина, моліться, щоб за її кермом не було родичів лікарів чи міліціонерів!

P.S. Усі імена учасників події змінено з етичних міркувань.

Галицький кореспондент

23 Квітня 2010, 10:35
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Хроніка:
На Прикарпатті прокуратура викрила на хабарі у 2 тисячі доларів США посадовців контролюючих органів
30 Грудня 2016, 17:43
Рятувальники надавали допомогу туристам в горах
30 Грудня 2016, 15:20
За минулу добу на Івано-Франківщині зареєстровано 6 пожеж
30 Грудня 2016, 14:50
У Івано-Франківську роботодавець підозрює працівницю у шахрайстві
30 Грудня 2016, 13:16
Прикарпатська поліція розшукує 42-річного підозрюваного у скоєнні злочинів
30 Грудня 2016, 8:30
На Коломийщині сталась ДТП за участі спостерігача ОБСЄ
29 Грудня 2016, 19:20
В Івано-Франківську чоловіка покусала скажена кішка
29 Грудня 2016, 18:58
У Франківську «дев’ятка» збила двох пенсіонерів на пішохідному переході
29 Грудня 2016, 18:04
За минулу добу в області виникли 6 пожеж
29 Грудня 2016, 15:18
У Тисменицькому районі викрито злодія, підозрюваного у двох крадіжках
29 Грудня 2016, 10:30
Увага! Розшукується житель Коломийщини зниклий безвісти у зоні АТО!
29 Грудня 2016, 10:06
В Івано-Франківську нетверезий водій спричинив ДТП на перехресті
28 Грудня 2016, 22:08
На Прикарпатті телефонні шахраї продовжують виманювати гроші
28 Грудня 2016, 20:56
В Івано-Франківську в ДТП зіткнулись три автомобіля
28 Грудня 2016, 20:24
За минулу добу на Прикарпатті зареєстровано 6 пожеж
28 Грудня 2016, 14:33
Небайдужі громадяни та правоохоронці викрили кишенькову злодійку
28 Грудня 2016, 9:21
ЗСУ: «На Донбасі за рік загинули 211 українських військових»
27 Грудня 2016, 20:53
Франківські патрульні наздоганяли п’яного водія, який віз чотирьох дівчат
27 Грудня 2016, 20:08
У Калуші гість після чаркування викрав телевізор господаря
27 Грудня 2016, 17:47
За минулу добу в області зареєстровано 8 пожеж
27 Грудня 2016, 15:44
На Прикарпатті знешкоджено 29 застарілих боєприпасів
27 Грудня 2016, 15:20
Івано-Франківська область: в горах знайшли заблукалого туриста
27 Грудня 2016, 14:58
У Івано-Франківську жінка намагалася обміняти долари з ознаками підробки
27 Грудня 2016, 9:42
В горах тривають пошуки заблукалого туриста
26 Грудня 2016, 15:42
За минулу добу на території Прикарпаття виникли 11 пожеж
26 Грудня 2016, 15:17