http://www.vikna.if.ua/images/uploads/n19-04.jpgУчора голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк представив нового голову Калуської райдержад-міністрації Василя Качмаря. Попри те, що у президії було кілька високопосадовців, говорив лише губернатор. Основний акцент — на планах щодо подальшого розвитку регіону. Про новопризначеного очільника району, його бачення перспектив Калущини та можливі зміни у керівному складі РДА — жодного слова. Достеменно відомо лише одне: Василь Іванишин працюватиме у нового керівника заступником.

Представляти нового голову Калуської райдержадміністрації Михайло Вишиванюк приїхав не сам. Разом із ним у Калуші побували начальник управління СБУ в Івано-Франківській області Михайло Курник, начальник УМВС Василь Варцаба, прокурор Микола Гошовський, перший заступник голови ДПА в області Василь Летюк та перший заступник начальника обласного КРУ Богдан Грицак.
Знайомство з новим головою було рекордно коротким. Михайло Вишиванюк лише зачитав два розпорядження Президента України Віктора Януковича: перше — про звільнення з посади голови Калуської РДА Василя Іванишина у зв’язку із закінченням терміну повноважень, інше — про призначення на цю посаду Василя Качмаря.
Голова облдержадміністрації повідомив також, що Василь Іванишин без роботи не залишиться: на нього чекає посада заступника голови РДА.
— Я особисто знаю Василя Іванишина дуже давно, — зауважив Михайло Вишиванюк. — Знаю його як доброго господаря. Тому, враховуючи його давні заслуги, він залишиться у команді і працюватиме у кріслі заступника голови райдержадміністрації.
На цьому, власне, представлення і завершилося. Ані новому голові, ні тепер уже екс-очільнику РДА слова не надали.
Натомість кілька пріоритетних напрямів розвитку Калуського району коротко окреслив Михайло Вишиванюк, наголосивши, зокрема на завданнях, які, прийшовши до влади, поставив Віктор Янукович.
— Хочу поінформувати, що на сьогодні у Калуському районі проживає 17 тис. 901 пенсіонер. Але район займає друге з кінця місце щодо наповнення дохідної частини Пенсійного фонду, — твердить губернатор. — Відтак, щомісяця з держбюджету надходить близько 13 млн. гривень дотації для того, щоб пенсіонери Калуського району не були без хліба. У рік це — 156 млн. гривень. Окрім пенсіонерів, маємо ще працівників освіти, культури, медицини. Ситуація з цими галузями — аналогічна. Калуський район на рік збирає 9 млн. 700 тис. гривень власних доходів. Ще 93 млн. гривень отримує дотації з держбюджету. Отож, фактично, у рік держава виділяє Калущині 240 млн. гривень.
Між тим, наголосив голова ОДА, Президент має амбітний план за 10 років вивести Україну у двадцятку найбільш розвинених країн світу. Щоб досягти цього, потрібно змусити працювати увесь ресурс. Лише тоді на Прикарпаття не доведеться завозити картоплю з Єгипту та часник із Китаю.
— Одразу ж хочу дати завдання новому голові РДА: сісти разом із головами сільських рад і в найкоротші терміни накреслити план розвитку Калуського району, подумати, де можна створити нові виробництва, нові робочі місця, — наголосив голова облдержадміністрації. — Виробивши стратегію розвитку економіки регіону, можна буде поступово дійти до розвитку території кожного населеного пункту. Ми обов’язково реанімуємо програму реконструкції населених пунктів і втілюватимемо її у життя, у тому числі і на Калущині. Адже важливо, нарешті, роззути наших людей із гумових чобіт, зробити нормальні дороги, очисні споруди у кожному селі, привести у належнний стан заклади освіти, культури та медицини. Словом — подбати про інфраструктуру.
Також, за словами Михайла Вишиванюка, обласне керівництво має серйозний намір побороти корупцію та хабарництво, а відтак — повернути довіру людей до влади. Окрім цього, шукатимуть порозуміння у міжконфесійних конфліктах, намагатимуться допомогти підростаючому поколінню.
— По деяких показниках ми лідируємо у світі, зокрема, коли мова йде про вживання алкоголю та наркотиків у підлітковому середовищі, — акцентував Михайло Вишиванюк. —  Однак, ці показники аж ніяк не втішні. Я знаю, що ця проблема особливо характерна для Калуша. Адже відомі факти, коли посеред білого дня у школах продають наркотичні препарати. Нам потрібно всерйоз зайнятися цією проблемою. Важливо, щоб священики у школах вже з першого класу вели уроки християнської етики та моралі. Чим раніше діти усвідомлять, що алкоголь і наркотики — це зло, тим краще. Адже зі, скажімо, 14-річним алкоголіком проводити виховні бесіди вже запізно. Водночас потрібно згадати про розвиток культури і спорту, щоб наші діти мали чим зацікавитися.
Не вельми приємною стала звістка про те, що через відсутність у держбюджеті фінансових ресурсів цьогоріч нічого не будуватимуть. Михайло Вишиванюк запевнив, що до кінця 2010 року влада розкручуватиме і запускатиме економіку. А вже з наступного року почнеться безпосередня розбудова держави загалом та області зокрема.
Принагідно губернатор також дав доручення дати лад пам’ятникам у селах та гідно вшанувати ветеранів та учасників Великої Вітчизняної війни, не забуваючи при цьому, що поваги гідні всі, хто воював за незалежність України, у тому числі — і досі не визнана воюючою стороною УПА.

12 Травня 2010, 8:39
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30