На початку червня ЗМІ передали новину: з партії “Батьківщина” виключили голову її Львівської обласної організації Івана Деньковича. Вигнанець відразу став героєм ряду газентних публікацій під красномовними заголовками – “Тимошенко не любить українців”, “Тимошенко віддала свою партію кримінальному бізнесу”. “Велика чист ка” у лавах “Батьківщини” свідчить про істеричність і паніку серед керівництва БЮТ. Поразка на президентських виборах, викриття казнокрадства і марнотратства, які культивувала “найпрацьовитіша” прем’єр, привівши країну до глибокого занепаду, а народ до зубожіння стали нищівним ударом по надмірних амбіціях білосердечних та їхнього лідера. Почалося бродіння у рядах БЮТ, значна частина представників цієї політичної сили перейшла на бік нинішньої правлячої коаліції. Серед бунтарів виявився І.Денькович, який сім років очолював бютівців Львівщини. Іван Васильович люб’язно погодився дати інтерв’ю для “Прикарпатської правди”.

– Ви закидаєте Юлії Тимо шенко те, що віллу їй збудували на кримінальні гроші, а броньований “мерседес” подарував дніпропетровський бізнесмен. Що нардеп О.Гудима об’ їжджав нафтогазовидобувні підприємства ІваноФранківської й Львівської областей, збираючи данину для свого партійного лідера. Після таких гучних заяв пишите заяву про вступ до правлячої коаліції, а потім відкликаєте її. Тепер маєте намір на звітно виборній конференції Львівської обласної організації ВО “Батьківщина”, яку планують скликати 3 липня, поборотися за те, щоб знову очолити її. Як ви це поясните, Іване Васильовичу?

– У день другого туру президентських виборів, коли Ю.Тимошенко програла, вся “шушера”, котрій вона нині надає перевагу, святкувала поразку свого кандидата в ресторані “Цитадель”. Серед них був і Р.Ілик, котрого кримінальні елементи пхають на посаду голови облорганізації ВО “Батьківщина”. Наближаються вибори до місцевих органів влади. Їм потрібно бути у рядах різних рівнів, аби провертати, використовуючи депутатські мандати, всілякі афери. Я пообіцяв, що не допущу цього. Я намагатимуся усунути тих, хто був замішаний у брудних махінаціях, земельному дерибані. Такі діячі повинні відійти від нашої політичної сили. Тож я оголосив про чистку наших рядів.
 
– Ваша радикальна заява навряд чи сподобалася як центральному керівництву БЮТ, так і колегам на місцевому рівні.

– Не знаю, як мої слова були донесені до Києва. Коли я говорив про чистку рядів в обласній раді, то мав на увазі депутатів не тільки БЮТу, але й з інших політичних сил.
 
– Іване Васильовичу, як тепер складаються ваші стосунки з лідером партії, парламентською фракцією після викривальних заяв про Ю.Тимошенко та її оточення?
 
– Само собою, ставлення партійців до свого лідера недвозначне. Можливо, дарування їй машини і дачі це плюс. Відрадно, що партійці довіряють своєму лідеру. Та головне, аби їм взамін не давали в заставу цілі організації.
 
– Іване Васильовичу, чи погрожували вам за те, що посміли критикувати вождя, розкрити таємниці Ю. Тимошенко?
 
– І погрожували, і дехто в суд подав позов за нібито образу честі й гідності. Вимагають від мене вибачень.

– Що думаєте з приводу подій у Харківській обласній організації ВО “Батьківщина”?
 
– Там теж Юлія Володи мирівна поступила нечесно, коли, скажімо, в середу увечері чоловік пише про вступ у партію, а в четвер його призначають виконуючим обов’язки керівника обласної організації. Хіба так можна? Знаю твердо й точно: коли Ю. Тимошенко почне робити чистку і ревізію своїх кадрів, з котрими йшла на вибори, то за лишиться сама біля розбитого корита. Не можна так поступати з тими, з ким вона пройшла не одну виборчу кампанію. Не варто розмінюватися на дрібнички і вірити пліткам.
 
–Іване Васильовичу, ви не раз говорили про те, що кримінальний бізнес з допомогою лідера БЮт іде до влади.

Це серйозне звинувачення. Скажімо, хто із нардепів підтримує Р.Ілика, кому він буде підтанцьовувати? – Р. Ілика підтримують С.Курпіль, О. Гудима, котрий свого часу розвалював НРУ, УНП, а тоді перебіг у БЮТ. Наближається звітновиборча конференція. Так звана кримінальна група об’їжджає керівників районних і міських організацій, щоб заручитися підтримкою. Вони щедро роздають обіцянки, ділять портфелі у владі. Намагаються через підкуп заволодіти організацією. Думаю, рядові партійці зрозуміли їхні наміри і не поведуться на їхні плани по дальшої криміналізації ВО “Батьківщина”.

– Кого ви хотіли бачити на конференції з центрального апарату партії?

– Звичайно, саму Юлію Володимирівну. Нам є про що поговорити чесно і відверто. Члени львівської обласної організації мають багато запитань до ліера. Потрібно дати оцінку тому періоду, коли Юлія Володимирівна працювала прем’єром. То був час епістолярного правління. Президент В. Ющенко писав відкриті листи Ю. Тимошенко, а вона йому. Віктор Андрійович радів із помилок прем’єра, а Кабмін – із промахів глави держави. І це замість того, щоб у час важкої фінансовоекономічної кризи об’єднати зусилля. У кінцевому підсумку найбільше постраждав народ. У державі повинна бути дисципліна. Мені подо бається нинішня єдність усіх гілок влади. Президент В. Янукович ставить високі завдання своїм посадовцям і ті виконують. Він наводить управлінську дисципліну, розуміючи, що без цього країна розвалиться. Єдність усіх гілок влади у кризовий час – гарантія того, що впорається з проблемами. Важливо, щоб президент В. Янукович не повторив помилок попередника, при якому на керівні посади призначали за гроші. Корупція за часів В.Ющенка процвітала в усіх сферах на шого життя. А потерпав народ.

– Як складаються ваші стосунки з головою облдержад міністрації В. Горбальом? Ходять чутки, що він на Львівщині розставить кадри і повертається у Верховну Раду.
 
– Наскільки володію інформацією, В. Горбаль написав заяву про складання депутатських повноважень. Значить залишається тут надовго. Тісного спілкування з ним у мене нема. Після призначення голова ОДА збирав нас, керівників політичних партій краю.
01 Липня 2010, 11:29
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 06 Липня 2010, 21:23
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Політика:
Головою Космацької ОТГ обрали діючого голову сільської ради
19 Грудня 2016, 18:31
У Тлумачі 12 партій змагатимуться за 26 депутатських мандатів
16 Грудня 2016, 18:54
Три територіальні громади Коломийщини через тиждень обиратимуть місцеву владу
08 Грудня 2016, 18:06
Троє прикарпатців увійшли до складу політради партії "Укроп"
28 Листопада 2016, 8:37
На Прикарпатті стартувала підготовка до перших виборів в об’єднаних громадах
08 Листопада 2016, 20:04
18 грудня у семи ОТГ Івано-Франківщини відбудуться вибори
11 Жовтня 2016, 9:43
На Прикарпатті 8 об’єднаних громад чекають на вибори
04 Жовтня 2016, 20:39
Михайло Королик очолив Івано-Франківську обласну організацію ВО "Свобода"
20 Вересня 2016, 21:28
ЦВК прийняла 100% протоколів з ОВК. Переміг Віктор Шевченко
18 Липня 2016, 20:16
Чесно: Вибори на Прикарпатті – змагання політичних обіцянок
14 Липня 2016, 18:27
Левко Лук’яненко у Франківську: “Сьогодні потрібно зробити парламент більш гідним”
12 Липня 2016, 16:17
У виборах по 85 округу члени ДВК від “технічних” кандидатів де-факто працюватимуть на одного кандидата
06 Липня 2016, 20:05
У Калуші на базарі Тягнибок агітував за кандидата від “Свободи”
04 Липня 2016, 10:07
Вибори на Прикарпатті: коли і кого з кандидатів ми почуємо і побачимо?
01 Липня 2016, 13:17
У виборчому окрузі №85 виборців спокушають безкоштовними святами, подарунками та екскурсіями
30 Червня 2016, 11:50
Велика кількість кандидатів – політична технологія для дезорієнтації виборців, – М.Лисюк голова КВУ в області
24 Червня 2016, 14:29
Стали відомі імена ще трьох кандидатів у парламент по округу №85
16 Червня 2016, 8:07
На калуському окрузі зареєстровано вже дев’ять кандидатів
13 Червня 2016, 17:20
ОПОРА: ЦВК зареєструвала ще 3 кандидатів по округу №85 та здійснило заміну у складі комісії
08 Червня 2016, 12:23
На Прикарпатті селяни не пішли голосувати, тому що не впевнені, що їм виділять кошти на дитячий садок
28 Березня 2016, 20:53
Нині в «Правому секторі» відбуваються неконтрольовані процеси, – Ярош
26 Лютого 2016, 18:58
Сич стверджує, що сесію обласної ради не скликають через БПП
26 Листопада 2015, 21:23
Ігор Насалик привітав Руслана Марцінківа з перемогою
16 Листопада 2015, 17:43
ЦВК оприлюднила інформацію про явку в другому турі місцевих виборів
16 Листопада 2015, 15:21
Івано-Франківська ТВК оголосила результати виборів в Івано-Франківську
16 Листопада 2015, 12:02