http://journal.te.ua/_nw/8/72751878.jpg 10 серпня голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, перший заступник Василь Плавюк і заступник голови ОДА Руслан Гусак взяли участь в урядовій селекторній нараді, першим питанням у порядку денному якої було про хід виконання місцевими органами виконавчої влади заходів із запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежною небезпекою. Вів розширену селекторну нараду Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв.

Зазначалося: основними причинами лісових пожеж є необережне поводження з вогнем та випалюванням залишків рослинності на сільгоспугіддях і придорожніх смугах. Щоденно виявляється значна кількість порушників. У цілому в країні складається до 500 протоколів на день, що свідчить про недостатність роз’яснювальної та адміністративної роботи, повідомив Андрій Клюєв.

Михайло Вишиванюк: Маємо посилити роз’яснювальну роботу, в тому числі через ЗМІ, про неприпустимість пожеж на полях та відповідальність за підпали

10 серпня голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, перший заступник Василь Плавюк і заступник голови ОДА Руслан Гусак взяли участь в урядовій селекторній нараді, першим питанням у порядку денному якої було про хід виконання місцевими органами виконавчої влади заходів із запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежною небезпекою. Вів розширену селекторну нараду Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв.

Зазначалося: основними причинами лісових пожеж є необережне поводження з вогнем та випалюванням залишків рослинності на сільгоспугіддях і придорожніх смугах. Щоденно виявляється значна кількість порушників. У цілому в країні складається до 500 протоколів на день, що свідчить про недостатність роз’яснювальної та адміністративної роботи, повідомив Андрій Клюєв.

Перший Віце-прем’єр-міністр України поінформував, що за наявною інформацією, найбільше підпалів стерні виявлено у Луганській області. «Вже після того, як Президент України провів засідання РНБО, у суботу в Чернівцях Прем’єр-міністр підлітав до аеродрому, а навколо палали поля! Це неприпустимо! Ці випадки потрібно жорстко присікати – інакше можуть постраждати тисячі людей. Я просив би посилити контроль з боку МВС, прокуратури», - заявив Андрій Клюєв. Перший Віце-прем’єр-міністр доручив МінАПК разом з керівниками обласних держадміністрацій «посилити роз’яснювальну роботу, в тому числі через ЗМІ, про неприпустимість допущення пожеж на полях та серйозність відповідальності за підпали».

Водночас головуючий на селекторній нараді висловив подяку Національному космічному агентству України за інформацію дистанційного зондування Землі з космічних апаратів, яка використовувалась для оперативного виявлення осередків пожеж.

Окрім того, Андрій Клюєв доручив Дніпропетровській обл- адміністрації подати пропозиції щодо відзначення на державному рівні тих людей, які проявили мужність під час ліквідації найбільш масштабної пожежі, яка сталася на території Новомосковського лісництва.

Також, Перший віце-прем’єр нагадав, що перед нарадою Президент України Віктор Янукович «окремо дав доручення посилити протипожежні заходи» на складах боєприпасів поблизу міста Лозова (Харківська область). Як зазначив Андрій Клюєв, є дані, що там відбувається нелегальне збирання метабрухту. Він доручив Міноборони разом з МВС повністю оточити об’єкт і припинити будь-які роботи окрім протипожежних заходів. «Лише коли спаде спека МНС розпочне утилізацію боєприпасів, і ми наведемо там такий же порядок, як і в Новобогданівці», - сказав Перший віце-прем’єр-міністр. За його словами, вже виділені кошти на придбання 45 квартир для відселення людей, які досі проживають в межах цієї військової частини. Андрій Клюєв доручив Міноборони та обласній адміністрації вжити заходи, аби до кінця серпня придбати необхідне житло та переселити людей.

Як повідомив Перший віце-прем’єр-міністр, за останню добу в Україні зареєстровано 167 пожеж і всі вони локалізовані за лічені години.

По завершенні селекторної наради голова ОДА Михайло Вишиванюк у коментарі місцевим ЗМІ зазначив: «На превеликий жаль, серед наших краян панує думка, що то горить десь там, далеко, але не у нас. Так, великі пожежі через неймовірну спеку охопили США, де загинуло 170 осіб, спалено 15 тисяч осель, Грецію, де також є людські жертви. Проте, як не прикро, у цю спеку горять торфяні поля, ліси і в Україні. Що стосується Івано-Франківської області – у нас теж є пожежнонебезпечні зони на полях, в лісах, зокрема через відсутність лісових доріг. Наше завдання – посилити роз’яснювальну роботу, в тому числі через ЗМІ, про неприпустимість допущення пожеж на полях та серйозність відповідальності за підпали».

Спека триватиме до середини серпня, а, отже, небезпека виникнення пожеж існує».

Довідка.

За даними МНС, на території держави у період високої пожежної небезпеки з 2 по 8 серпня 2010 року виникло 328 лісових пожеж на площі 1571 га. Всього з початку року в лісових масивах виникло 1884 лісових пожежі на площі 4241 га.

Відповідно до доручення Президента України рішенням Уряду утворено Оперативний штаб з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2010 році, який очолює тимчасово виконуючий обов’язки Міністра МНС М. Болотських.

В Криму, областях, містах Києві та Севастополі працюють регіональні та районні штаби.

У цілодобовому режимі в МНС організовано чергування міжвідомчої оперативної групи, яка забезпечуючи роботу Оперативного штабу здійснює постійний моніторинг пожежної обстановки та координацію заходів центральних і місцевих органів влади щодо попередження виникнення лісових пожеж. Для оперативного виявлення осередків пожеж використовуються дані дистанційного зондування Землі з космічних апаратів, які готує Національне космічне агентство.

Для гасіння пожеж з повітря в МНС на цілодобовому чергуванні знаходиться пожежний літак АН-32П, 3 вертольоти Мі-8 з водозливними пристроями. Для здійснення повітряного спостереження та контролю за станом пожежної безпеки, транспортування вантажів та виконання робіт, пов’язаних з ліквідацією пожеж, організовано чергування 2-х вертольотів Мі-8 МВС в АР Крим та Херсонській області.

Держкомлісгоспом, МВС, МНС, Міноборони, Мінприроди та місцевими органами влади вживаються додаткові заходи з тимчасового обмеження відвідування населенням лісових масивів у період високої пожежної небезпеки. Для цього на території лісів, торф'яників і сільгоспугідь МВС спільно з МНС та Держкомлісгоспом тільки 8 серпня проведено більше 1 тис. 890 рейдів.

Через ЗМІ міністерствами та відомствами проводиться роз'яснювальна робота з населенням про тимчасове обмеження відвідування лісових масивів.

Державтоінспекцією вживаються заходи по забороні зупинок автотранспорту на узбіччях доріг поруч з лісовими масивами, торф'яниками і сільгоспугіддями.

Відповідно до доручення Уряду МНС спільно з Міноборони, Мінпромполітики та Національним космічним агентством проведено перевірку протипожежної техніки на арсеналах, базах і складах Збройних Сил, а також на підприємствах, де зберігаються або утилізуються боєприпаси, ракети, вибухові речовини та компоненти ракетного палива.

За інформацією Міноборони поблизу складів ракетно-артилерійського озброєння, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів проводиться очищення територій від сухої трави та чагарників, проведено огляд резервуарів і комунікацій у сховищах з ракетним паливом. Заборонено використання відкритого вогню і проведення стрільб.

11 Серпня 2010, 12:23
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30