http://ukradom.com/img/news/max_508.jpg         Протягом останніх трьох місяців в місті Івано-Франківську працювали спеціалісти «ЄБРР» (Європейського Банку Реконструкції та Розвитку), згідно «Програми покращення кредитоспроможності».
          В рамках заключного звіту «Програми щодо Покращення Кредитоспроможності міста Івано-Франківська» № ДОГОВОРУ: С20232/1ВШ-2009-02-01 в Додатку 2 – консультанти оцінили діяльність ресторанів та готелів в Івано-Франківську. Дану інформацію для відділу туризму люб’язно надав керівник проекту – п. Ніколас Андерсон, котрий проживав у цих готелях та харчувався в даних ресторанах і висловив особисту свою та своїх колег оцінку щодо обслуговування в нижченаведених закладах:

Ресторан «Легенда»

Площа Ринок ,18а

          Цей ресторан знаходиться на верхньому поверсі торгового комплексу Легенда, розташованому у самому центрі міста поряд із Ратушою. Разом із такими ресторанами як Франко, Брістоль та Черчіль, Легенда входить у групу найкращих ресторанів міста. Ресторан знаходиться на двох останніх поверхах будівлі. Верхній поверх це тераса на даху, дуже приваблива у хорошу погоду. Основна частина ресторану знаходиться поверхом нижче, і працює протягом цілого року.
          Як і у більшості ресторанів у Легенді досить об'ємне меню, професійне обслуговування та хороше ставлення до клієнтів. Дехто з персоналу намагається розмовляти англійською мовою, оскільки англомовних відвідувачів тут не так уже й багато. Проте це не створює особливих проблем, оскільки меню також доступне і на англійській мові. Помірні ціни як на вина так і на їжу, котрі повністю відповідають бездоганному смаку. Я замовляв для себе телятину, стейки, різноманітні салати, м'ясні закуски, млинці з м'ясом та фруктами. Особливо рекомендую відвідати цей ресторан, зокрема терасу у спекотну погоду чи теплого вечора.
          З ресторану відкривається чудовий вид на місто, зокрема можна побачити молодят, які щойно одружились. Фотографи використовують задній фон міста для весільних портретів. Спостерігання за молодятами та їхніми близькими - це також новий цікавий досвід. РАЦС та 3 церкви розташовані поряд з Ратушею, і найбільше молодят можна побачити в суботу після обіду...

Готель «Атріум»

вул. Галицька ,31

          Готель розташований на третьому та четвертому поверхах нової будівлі поряд з головною площею де розташована міська адміністрація. Це невеликий за розміром готель, який має одинадцять номерів на обох поверхах. Кімнати на останньому поверсі мають лише вікна, що виходять на небо, і тому ви не зможете милуватись краєвидами міста, проте це не є великою проблемою, оскільки більшість людей використовують готелі лише для ночівлі. Жилі та ванні кімнати знаходяться у дуже хорошому стані. У номерах дуже комфортабельні ліжка, і сучасні кондиціонери, які працюють дуже тихо. В кімнатах також знаходяться плоскі телевізори з 60 каналами та мережеве з'єднання, яке гості можуть використовувати безкоштовно.

Персонал складається з декількох молодих дівчат, які досконало володіють англійською мовою. Вони дуже добре орієнтуються у місті і завжди раді допомогти. Готелю належить один з першокласних ресторанів міста - Черчіль. У них також є власне кафе, яке виходить на площу позаду готелю. Ця площа дуже тиха і спокійна практично без магазинів та комерційної діяльності. Тераса кафе - хороше місце для відпочинку з келихом вина чи легкими стравами літніми вечорами. Гості готелю мають 10% знижку тут і у ресторані Черчіль. У них хороший вибір їжі та вина за привабливими цінами. Хороше місце, щоб відпочити у місті і поспостерігати за місцевим життям як і у ресторані Легенда.

Готель «Під Темплем»

вул. Страчених,7а

          Готель відкрився влітку 2010 і я був одним з перших гостей. Дуже цікавим і незвичним є той факт, що готель знаходиться у приміщенні синагоги. Власник це практичний єврейський підприємець. У готелі також є невеликий ресторан де подаються сніданки та легкі кошерні страви. Це дуже хороший готель, який багато в чому схожий на Атріум - тихий, маленький та комфортабельний готель міжнародного рівня. Кімнати просторі і досить сучасні, оскільки готель дуже новий. Персонал добре володіє англійською мовою і намагаються допомогти у будь-яких ситуаціях. У готелі є швидкий та надійний безпровідний доступ до Інтернету, вартість якого включена в ціну. В усіх кімнатах є плоскі телевізори. Готель розташований у гарному місці, одразу біля міської адміністрації.

Ресторан «Франко»

вул. Галицька,9

          Цей ресторан розташований у кутку головної площі, у самому центрі міста.
          Це найкращий ресторан у Івано-Франківську і один з найкращих ресторанів у Україні, що знаходиться на рівні багатьох Європейських ресторанів, які я колись відвідував, їжа, обслуговування та інтер'єр - прекрасні.
           В меню багато українських страв, які змінюються протягом року, разом з широким вибором міжнародної кухні. Страви дуже точно відповідають назві, незважаючи на те, що Івано-Франківськ досить віддалене місто! Персонал дуже професійний, з ними не виникало проблем з англійською мовою. Меню також англійською мовою разом з інформативними зображеннями страв.
          Інтер'єр та літня тераса високого стандарту та дуже комфортні. Товсті скатертини та салфетки додають вражень разом з іншими прикрасами. Відчувається ніби Ви прийшли у особливе місце.

Ресторан «Брістоль»

вул. Шевченка ,68

          Ресторан знаходиться на одній з вулиць, що ведуть з центру міста. Місце розташування - досить тиха вулиця. Його вікна виходять на вулицю, а оздоблений ресторан темним деревом, масивними шторами та старими картинами людей схожими на Вінстона Черчіля, тобто як традиційний англійський клуб. Стільці та столи зроблені з масивного дуба і є дуже комфортними, не створюючи перебору у декораціях.
          У нас була лише одна можливість насолодитись чудовим вечором у Брістолі, і хоча меню було англійською мовою, нам важко було спілкуватись з офіціантами, оскільки ніхто з них не розмовляє англійською! Офіціантки більше хочуть розмовляти англійською мовою за офіціантів, а у Брістолі та Черчілі були лише офіціанти.
          Проблему вирішила дочка власника закладу - її викликали офіціанти, вона розповіла нам про меню і допомогла замовити їжу.
          Якість їжі бездоганна. В меню є багато українських традиційних страв та багато різноманітних салатів. Ресторан можна розташувати на сходинку нижче, у порівнянні з Франко, проте як і у Франко - це ресторан високого стандарту.

Ресторан «Черчіль»

вул. Галицька,31

          Цей ресторан належить готелю Атріум і знаходиться у підвальному приміщенні з іншої сторони від входу в готель. Ресторан оздоблений відповідно до назви, як і Брістоль, проте скоріше нагадує Англійський паб ніж клубний ресторан. Як і в інших ресторанах, тут дуже широке меню. Хоча у ньому немає вікон, проте хороше освітлення та декорації це компенсують.

Ресторан «Десятка»

вул. Грушевського, 4

          Це дуже цікавий ресторан у німецькому стилі у підвалі у центрі міста. Ви заходите до нього крізь арку, по сходах, що ведуть вниз у ресторан.
          Декілька чоловік з персоналу розмовляють англійською мовою і дбають про свої гостей ефективно та професійно.
          Обов'язково потрібно замовляти місця наперед, оскільки цей ресторан дуже популярний серед місцевих жителів. Він переповнений практично кожного вечора, причина цього - дуже чудові страви та пиво, за привабливими цінами. Меню не дуже довге, проте різноманітне. У ньому можна знайти безліч страв до пива, салаті та головних страв.

Готель «Надія»

вул. Незалежності ,40

          Це головний готель у місті Івано-Франківськ, про який усі знають і рекомендують. Він розташований у великій відновленій будівлі квадратної форми і є найбільшим готелем у місті. У готелі є простора зала для прийому гостей та два ресторани з обох сторін. Один ресторан відкритий для гостей та інших відвідувачів, а другий використовують для проведення весіль, семінарів та різноманітних подій, таких як покази моди та ін.
         Кімнати обладнані сучасними меблями, відносно великі та просторі. Великі вікна виходять на площу спереду готелю, а кімнати в іншій частині виходять на тихий парк з великими деревами.
          В усіх кімнатах є телевізор та доступ до У/іРі, проте найкращий зв'язок у холі внизу.
         Цей готель дуже популярний у туристів з сусідніх західних країн. Як найбільший готель, його рекомендують усі туристичні агентства, тому тут можна побачити багато різних національностей разом з святкуваннями весіль. Це цікаве місце, щоб зустрітись з такою різноманітністю.
         Одразу біля готелю в тій самій будівлі знаходиться великий продуктовий супермаркет, який користується попитом у гостей та місцевих жителів. Тут можна придбати багато готової їжі та напитків, які можна з'їсти або у готелі або на терасі супермаркету. У ресторану дуже велике меню, як і у багатьох ресторанах міста. Обслуговування товариське та професійне.

Кафе «Мануфактура»

пл. Міцкевича, 6

          Це нове невелике кафе біля міської ратуші, з досить цікавим оформленням у стилі європейської майстерні. У них досить широке меню вафель (з солодкими та соленими компонентами), салатів, молочних коктейлів, фрешів з фруктів та овочів та багатьох маленьких страв за чудовими цінами. В кафе також подають бочкове пиво і чудову каву.
           Це невелике та зручне місце для відпочинку. Офіціанти дуже приємні, і здається ніби вони самі здивовані, що в Івано-Франківську є таке цікаве та сучасне кафе для відпочинку ввечері.

Кав’ярня «Дім кави»

вул. Грушевського, 22

         Це дуже хороша кав'ярня, яка пропонує найкращу каву у місті з широким вибором кави та чаю. Вона розташована поряд з будинком міської адміністрації у центрі міста. Хоча кав'ярня є складовою великої мережі закладів у Східній Європі, якість обслуговування та напитків дуже чудова.

26 Серпня 2010, 13:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47