Учора на 40-й сесії обласної ради 68 депутатів із 86 зареєстрованих проголосували за укладення угоди з Кабінетом Міністрів України щодо регіонального розвитку Івано-Франківщини на 2011—2015 роки.

Як уже повідомляла «Галичина», проект цього документа не сприймала частина депутатів під час розгляду його у постійних комісіях, на засіданні президії ради та на дні депутата, і ця тенденція простежувалася також у сесійній залі. Заступник голови ОДА Ігор Зварич вкотре доводив їм, що в разі виконання угоди буде вирішено чимало важливих проблем — зокрема реструктуризовано промисловий комплекс, підвищено екологічну безпеку краю, прокладено нові автомагістралі тощо. Однак лідер фракції БЮТ Юрій Романюк«нашоукраїнець» Руслан Марцінків, зауваживши, що «не треба казати, що це якийсь прорив чи прогрес». Очевидно, такої ж позиції дотримувалися ті 18 зареєстрованих депутатів, котрі просто «не голосували» (таких, що «проти» чи «утрималися», не було). мав на це свою думку: «Ми розцінюємо угоду як суто піар-акцію напередодні місцевих виборів. Більшість заходів буде виконано за кошти з місцевих бюджетів, а не з державної казни. Крім того, в цьому документі нічого не сказано про ліквідацію наслідків цьогорічного паводку... Побачите, уряд Азарова не дасть області жодної гривні. Надія тільки на те, що цей уряд буде змінено у найближчі роки». Трохи м’якше ви­словився про угоду

Депутати затвердили звіт щодо виконання обласного бюджету за перше півріччя, уточнили деякі видатки на нагальні соціальні потреби, затвердили низку обласних програм, серед яких і програму приватизації на 2010 рік, що не вдалося було зробити на попередніх сесіях, а також визначили чисельність депутатів обласної, районних і міських рад наступного скликання.

А у зверненні до Президента, Голови Верховної Ради і прем’єр-міністра України депутати висловили своє обурення з приводу рішень Кабміну та НКРЕ стосовно необррунтованого збільшення цін і тарифів на природний газ для населення та суб’єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, на 50 відсотків. А в другому зверненні йдеться про неприпустимі дії та ви­словлювання міністра освіти України Дмитра Табачника з «вимогою негайної відставки особи, яка є відверто ворожою до української нації і не має морального права керувати українським шкільництвом». (Обидва звернення публікуємо нижче).

Детальніше про цю сесію — в наступному номері газети.

Табачнику не місце в Міносвіти

Президентові України п. В. Януковичу

Голові Верховної Ради України
п. В. Литвину

Прем’єр-міністрові України п. М. Азарову

Генеральному прокурору України
п. О. Медведьку
Народним депутатам України
від Івано-Франківської області

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, знову звертаємо увагу влади і суспільства на неприпустимі дії та висловлювання міністра освіти України Дмитра Табачника і вимагаємо негайної відставки особи, яка є відверто ворожою до української нації та не має морального права керувати українським шкільництвом.

Те, що Кабінет Міністрів не реагує на неодноразові звернення та заяви як депутатів, так і громадськості, а Верховна Рада неспроможна проголосувати відставку міністра-українофоба, тільки додає йому зухвалості.

Як «вовк в овечій шкурі» поводиться Дмитро Табачник на освітянській ниві. Переписуючи підручники історії, применшуючи значення історичних подій та діячів минулих епох, відновлюючи сталінсько-брежнєвські стереотипи, він намагається знову прищепити нашим дітям і молоді комплекси меншовартості й яничарства. З його ініціативи «непотрібним» виявився Центр сприяння освіті рідною мовою, не складають іспит з української пошукувачі вчених ступенів, на регіональному рівні скорочується кількість уроків, шкіл і класів з українською мовою навчання. Повертається викладання російською мовою у вищі навчальні заклади. Перелік таких «нововведень», які зводяться до зневажання української нації, можна продовжити. Безкарність міністра-«регіонала» заохочує його до нових дій, які не можна назвати інакше як антиукраїнськими.

Вершиною цинізму стало чергове «одкровення» міністра у День знань. Саме 1 вересня Табачник заявив газеті «Аргументи і факти в Україні», що «визначення Голодомору як геноциду українського народу є вигадками закордонних істориків»...

Були, мовляв, окремі «голодівки» у 32-33 та 46-47 роках, таке собі «політичне руйнування селянства як соціального прошарку», з нахабством заявляє цей горе-міністр, якого давно вже пора зупинити й притягти до кримінальної відповідальності за неодноразове порушення ст. 2 Закону України «Про Голодомор 1932—1933 років в Україні», де публічне заперечення Голодомору визнано наругою над пам’яттю мільйонів жертв і приниженням гідності українського народу.

Держчиновник Табачник фактично не лише ігнорує, а й свідомо порушує закон, протиправно покриваючи злочин і виправдовуючи злочинців, які знищували нашу націю, наш етнос у найжахливіший спосіб — голодом, який для табачників «не є геноцидом».

Вважаємо неможливою присутність в ешелонах влади людей з таким мисленням. Застерігаємо щодо шкоди, якої вони завдають як консолідації суспільства, так і міжнародному іміджеві держави, яку принижують та ганьблять.

Підтримуючи громадську ініціативу «Оновлення країни», ми переконані, що Генеральна прокуратура України зобов’язана вжити рішучих заходів та припинити шабаш, влаштований над пам’яттю мільйонів безвинно закатованих українців.

Вимагаємо від депутатів, які ще не втратили почуття честі й совісті, знову винести на розгляд сесії Верховної Ради України постанову про усунення Табачника з посади міністра освіти.

Доручаємо народним депутатам від Івано-Франківщини оприлюднити нашу заяву у Верховній Раді України.

Прийнято на 40-й сесії

Івано-Франківської обласної ради

п’ятого демократичного скликання

6 вересня 2010 року

Скасувати підвищення цін на газ

Президентові України п. В. Януковичу

Голові Верховної Ради України
п. В. Литвину

Прем’єр-міністрові України
п. М. Азарову

Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, від імені жителів Прикарпаття висловлюємо своє обурення рішенням Кабінету Міністрів України та Національної комісії регулювання електроенергетики щодо необррунтованого збільшення цін і тарифів на природний газ  для населення та суб’єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, на 50%.

Вважаємо, що постанова Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 року № 616, якою знято мораторій на підвищення цін на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з Державного і місцевих бюджетів, для промислових споживачів та інших су­б’єктів господарювання, виробників теплової енергії, а також роздрібні ціни на природний газ для потреб населення, є такою, що не відповідає рішенню Ради національної безпеки і оборони «Про невідкладні заходи з посилення фінансово-бюджетної дисципліни та мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України». Вона не має жодного економічного обррунтування і фактично призведе до ще більшого зубожіння народу України, поставивши його на межу виживання.

Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики від 13 липня 2010 року № 812 та № 813 грубо порушують Закон України «Про Державну програму економічного і соціального розвитку України на 2010 рік» і не відповідають суті основних анти­кризових заходів та пріоритетам соціально-економічної політики на 2010 рік, визначених Верховною Радою України.

50-відсоткове підвищення ціни на газ із 1 серпня 2010 року, як лакмусовий папірець, показало політику подвійних стандартів, яку веде уряд: багатим — збільшення статків, бідним — подальше зубожіння. Адже газ подорожчає лише для простих українців, але аж ніяк не для приватних власників великих підприємств.

В умовах нинішньої економічної розрухи, безробіття, соціальної незахищеності підвищувати ціну на газ на 50 відсотків — це злочин проти українців, більшість з яких уже й так ледь животіє. І не слід прикриватися вимогою Міжнародного валютного фонду підвищити ціну на газ в обмін на чергову позику. Адже й ця позика не допоможе розв’язати проблем, які виникли в українській економіці.

Ми вкотре переконалися у фальшивості мотивів «харківських угод», внаслідок яких, нібито, продовження до 2042 р. терміну оренди Чорноморського флоту, ціна на російський газ не тільки не зростатиме, а й знижуватиметься.

Народ України цинічно обкрадають, адже держава добуває достатньо газу для потреб комунального сектору і населення. Чому за свій газ платимо, як за російський, фактично дотуючи Росію?

Висловлюємо категоричне несприйняття і заперечення стосовно підняття пенсійного віку жінкам з 55 до 60 років та істотного збільшення терміну страхового пенсійного стажу.

Рішуче заперечуємо проект Податкового кодексу авторства Азарова—Тігіпка, що веде до свідомого знищення дрібного підприємництва, малого і середнього бізнесу та спрямований виключно на створення неприйнятних умов ведення підприємницької діяльності, має виражено фіскально-репресивний характер, стимулює перетікання легального капіталу й обороту  в «тінь».

Ми вимагаємо:

— скасування постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 року № 616;

— скасування постанов Національної комісії регулювання електроенергетики від 13 липня 2010 року № 812 і № 813;

— встановлення мораторію на підвищення роздрібних цін на природний газ для населення, установ та організацій, що фінансуються з Державного і місцевих бюджетів, для суб’єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, а також негайного перегляду збільшення пенсійного віку для жінок та страхового стажу;

— відхилення проекту нового Податкового кодексу.

Прийнято на 40-й сесії

Івано-Франківської обласної ради

п’ятого демократичного скликання

6 вересня 2010 року.

07 Вересня 2010, 11:41
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30