Олександр Бубен осідлав "Вулкан"

Вони впливають на наше життя - бізнесмени, керівники компаній, чиновники, депутати. Певна каста, що ім'я їй - «слуги народу». "ГК" вийшов за межі офіціозу й розпитав кількох знакових персон Прикарпаття про їхні автомобілі.

Машина, як і будь-яка особиста річ, здатна чимало розповісти про свого господаря. Колір, форма, «вираз обличчя», бренд, призначення, додаткове устаткування - все це свідчить про спосіб життя і особливості вдачі людини. Нехай вона і застебнута на всі ґудзики ділового костюма.

Люксовий тихохід

Руслан Гусак - заступник голови облдержадміністрації, депутат Івано-Франківської міськради, екс-директор фірми «Івано-Франківськміськбуд». Особисте авто - Lexus LS460 2008 року випуску. Колір - графіт. Машина для пана Руслана є виключно засобом пересування. Обрав він її за комфортність, надійність та швидкісні характеристики. Однак витиснути з авто все можливе не намагався. «По місту пересуваюся в межах 60-ти кілометрів на годину, - стверджує Руслан Гусак. - По трасі - не більше 120-ти, якщо дорога дозволяє. Життя ж бо одне. А ще є така приказка: «Тихіше їдеш - менше винен».

Lexus LS460 - седан класу «люкс». Максимальна швидкість авто обмежена електронікою на 250 км/год. До «сотки» машина з двигуном 4,6 розганяється за 5,7 секунди. При цьому розхід пального у змішаному циклі всього 11 л на 100 км. Система електронного керування передбачає Pre-Crash Safety System -

радари й камери спереду і ззаду. Якщо вони фіксують перешкоду, на яку не реагує водій, система автоматично натягує ремені безпеки й активізує гальма.

У цьому класі машин є мультизональний клімат-контроль, який орієнтується на температуру тіла людини і сам обирає потрібний градус. Відтак клімат може бути різний для кожного сидіння. Задні сидіння мають вбудовані масажери.

Якісно задоволений

Андрій Рязанцев - голова правління ВАТ «Плюс Банк», голова ради Асоціації банківського бізнесу Прикарпаття, депутат міської ради. Робоча машина - Mazda CX-7. Відповідає необхідності комфортно пересуватися. А от приватне авто - то вже інша річ. «Авто для мене - це дуже якісна річ, яка має приносити мені задоволення», - визнає пан Рязанцев. Задоволення він отримує за кермом кабріолета.

Сріблястий BMW Z4 2003 року випуску «живе» в Франківську - чекає на господаря задля прогулянок містом і околицями. «Їжджу на ньому, коли буваю вдома, - розповідає Андрій Рязанцев. - Останнім часом не так часто, як хотілося би. Влітку - двічі на місяць...»

Спортивний BMW Z4 підкорив свого власника, як той сказав, своїм візуальним образом - вигинами - й потужністю. Авто має 3,0 двигун і силу 68-ми конячок. Завдяки системі динамічного контролю курсової стійкості та системі регулювання тяги Driving Dynamic Control, проходить повороти без пригальмовування. При активізації режиму «Спорт» всі параметри авто «тримає» DME - бортовий комп'ютер. Він же контролює роботу АБС та СВС, вмикає подушки та ремені безпеки.

Велике авто - великому чоловіку

Роман Вірастюк - олімпієць (легкоатлет), начальник управління фізкультури і спорту Івано-Франківської ОДА. Отримав свій чорний Chrysler LHS «Нью-Йоркер» 1995 року випуску в подарунок від молодшого брата Василя. «Колись я був заробив і купив нову машину братові, - розповідає пан Роман. - Нещодавно він мені віддячив таким самим подарунком - привіз машину зі Штатів».

Незважаючи на те, що сам не вибирав, авто Роман Вірастюк сподобав. «Машина - зручна, не потребує особливого догляду, має мільйонний гарантійний ресурс двигуна, - каже він. - До того ж адаптована до складних дорожніх умов - ями на наших дорогах просто «ковтає». Але мені її при цьому так шкода!..» Кілька тижнів тому пан Роман перефарбував свою «конячку». «Щебінь на наших дорогах постійно забезпечує ексклюзивний тюнінг, - жартує він. - Щотри роки доводиться поновлювати фасад».

Люксовий седан Chrysler LHS з двигуном 3,5 л належить до авто вищого, представницького класу. Перше покоління зійшло з конвеєра у 1994-97 рр. і досі вважається флагманською моделлю фірми як найбільше і найрозкішніше авто. Має добру прохідність і стійкість, енергоємну підвіску, порівняно невеликий розхід пального - 12 л на 100 км. Усі опції для комфортної їзди передбачені у базовому варіанті.

Давайте мінятися!

Андрій Романчук - керуючий партнер юридичної компанії «Moris Group», екс-заступник голови ОДА, депутат обласної ради. Їздить на чорному Volvo XC90 2008 року. Обрав місткий позашляховик через специфіку використання і франківські дороги. «Взимку з родиною, з дітьми постійно виїжджаємо в гори. Тому важливо, щоби машина була безпечною, стійкою, прогнозованою, - пояснює пан Андрій. - Ну, і бренд Volvo мені подобається, це було визначальним».

Volvo XC90 власник вважає найбільш аскетичним серед собі подібних. Однак авто має весь можливий «фарш» від виробника. Зокрема, систему повного приводу з електронним керуванням, стабілізовану системами ROPS і RCS від перекидання. Вони ж мінімізують можливі ушкодження. Плюс високий кліренс. Є в його авто й особливість - ексклюзивний колір. На сонці звичайний чорний отримує перламутровий відблиск і змінюється на глибокий синій.

У ставленні до машин пан Романчук дотримується принципу: купувати тільки нове авто і користуватися ним, допоки не мине гарантійний термін. «Перша моя машина - Daewoo Sens. Купив у 2000 році, коли цю модель зустріли зі скепсисом, - розповідає він. - Від'їздив два роки. Пересів на Honda, ще через два роки - на Volvo. Зараз його також міняю - продаю. І знову купую нову машину. За два-три роки авто мало падає в ціні, тож іти таким шляхом не надто складно. Я мало розуміюся на техніці, тому намагаюся уникати проблем. І тому ніколи не куплю п'ятирічний Mercedes C-класу. Оберу машину менш статусну, але нову і надійну».

Ураган поступився вулкану?

Олександр Бубен - голова правління ВАТ «Прикарпаттяобленерго», депутат обласної ради. Не має особистого авто. Сіро-синій Lexus LX570, на якому його звикли бачити, - службова машина. Але умови контракту дозволяють пану Бубену користуватися нею без обмежень. «Своє автомобільне життя я починав з Таврії, - пригадує він. - Згодом пересів на Volkswagen Passat... Змінював автомобілі, коли їх пробіг перевищував 300 тисяч км».

Lexus LX570 як засіб для пересування Олександру Бубену подобається. «Машина комфортна, а це потрібно у частих поїздках, - відзначає він. - Машина велика, а у мене велика сім'я. Доні Поліні от виповнилося сім місяців. Возимо багато її пакунків. Також ця машина надійна». До безпеки у пана Олександра особливі вимоги: «Був випадок, коли хтось жбурнув у авто каменем. На щастя, Lexus витримав...» Колір? Не має значення. Щоправда, не хотів би авто в крапочку.

Lexus тюнінгований додатковим захистом. У салоні - прапор України. Авто впізнаване за номерним знаком, на якому назва й емблема підшефного футбольного клубу «Ураган». «Це просування клубу і популяризація футзалу - гри і руху, - пояснює Олександр Бубен. - Я попросив, щоби й наші віце-президенти теж змінили свої автомобільні номери».

Kawasaki Vulcan 2000, на відміну від автомобіля, - власність пана Бубена. «Байк - це самовираження, - визначив він для себе й для інших. - Я - початківець, тільки починаю пізнавати відчуття керування байком, але вони мене вже захопили. Водіння вимагає надзвичайної концентрації. Особливо приємна м'язова, коли отримуєш фізіологічне задоволення від того, як працює твоє тіло. Коли, наприклад, кладеш мотоцикл на поворот. А ще байк дає відчуття такої безмежної свободи, яку ніколи не отримаєш в авто. Цей вітер, ці запахи, сонце...»

Щоби на автобані втримати кермо 358-кілограмового п'ятишвидкісного Kawasaki Vulcan 2000, справді потрібна неабияка концентрація. Потужний круїзер з двигуном 2,0 популярний завдяки прискоренню та маневреності серед досвідчених байкерів. Вони, до речі, визначили 27 причин, чому байк є кращим за машину. Але це вже інша історія.

Галицький кореспондент

20 Вересня 2010, 12:42
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...


Коментарі:

Автор: , 20 Вересня 2010, 21:18
Відповісти

Автор: Mykola (UK), 20 Вересня 2010, 22:42
Lexus 460 (new)- around £ 60 000. Lexus 460 (used; 1986 yr )- around £ 30 000- 35 000. ... NO COMMENTS....
Відповісти

Автор: , 20 Вересня 2010, 22:46
...?...1) 60 000 pounds. 2) 30 000- 35 000 pouns.
Відповісти

Автор: deft, 21 Вересня 2010, 9:46
Відповісти

Автор: , 21 Вересня 2010, 10:18
Відповісти

Автор: , 21 Вересня 2010, 10:19
Відповісти

Автор: , 21 Вересня 2010, 20:36
Відповісти

Додати новий коментар



Останні новини з категорії Фінанси:
Скільки коштує ялинка?
30 Грудня 2016, 12:19
1 100 гривень мінімальна стипендія українського студента
30 Грудня 2016, 10:05
Прикарпатська митниця підбила підсумки роботи за рік
30 Грудня 2016, 9:19
Мінімальна заробітна плата зросте до 3200 гривень з 1 січня 2017 року
30 Грудня 2016, 7:21
На Городенщині придбано новий автомобіль для вивезення сміття
29 Грудня 2016, 16:28
З 3 січня 2017 року відкриваються казначейські рахунки Білоберізької об’єднаної територіальної громади
29 Грудня 2016, 16:08
В обласній фіскальній службі підбили підсумки роботи за рік
29 Грудня 2016, 13:41
У 2016 році придбано житло для ще однієї дитини, позбавленої батьківського піклування
29 Грудня 2016, 12:49
Близько 20 млн гривень було спрямовано цьогоріч на реалізацію обласної та районних соціальних програм підтримки учасників АТО
29 Грудня 2016, 12:20
Зі стартом нової тролейбусної лінії мешканцям подарують безкоштовний проїзд
29 Грудня 2016, 11:19
Вуличне освітлення подорожчає
29 Грудня 2016, 9:43
У Франківську вартість години паркування може зрости втричі
29 Грудня 2016, 9:20
На Рогатинщині родини загиблих на фронті отримуватимуть допомогу з районного бюджету
28 Грудня 2016, 21:19
Косівська районна рада прийняла районний бюджет на 2017 рік
28 Грудня 2016, 18:03
Нові штатні одиниці матимуть Центр туризму і краєзнавства учнівської молоді та Будинок вчителя
28 Грудня 2016, 14:55
Калуська влада купила дизель-генератор для бійців АТО
28 Грудня 2016, 11:20
У Пасічні побудують спортивний комплекс
28 Грудня 2016, 10:55
Президент підписав Державний бюджет України на 2017 рік
28 Грудня 2016, 7:40
Івано-Франківськ витратить 104 тисячі гривень на новорічний фестиваль
27 Грудня 2016, 21:25
У Коломиї прийняли бюджет міста на 2017 рік
27 Грудня 2016, 19:18
Івано-Франківськ заробив на земельних торгах понад п’ять мільйонів
27 Грудня 2016, 18:32
На Прикарпатті до зведеного бюджету надійшло понад два мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб
27 Грудня 2016, 11:42
У Татарові на розвиток туризму спрямують 200 тисяч гривень
26 Грудня 2016, 20:56
НБУ забрав у Коломойського «Буковель» і літаки
26 Грудня 2016, 20:07
У Долині вирішили підвищити тарифи на водопостачання
26 Грудня 2016, 19:46