http://3.bp.blogspot.com/_D3C3nBTdYO4/S2tihkHvJVI/AAAAAAAABK0/Zt-SVxmMxHA/s320/National+Standards+IC.jpgВже традиційно середина жовтня в Україні проходить під егідою відзначення Всесвітнього дня стандартів та професійного свята працівників сфери стандартизації та метрології.

Дата 14 жовтня була вибрана для святкування Всесвітнього дня стандартизації на тій підставі, що саме цього дня в 1946 році делегації від 25 країн вперше зібралися в Лондоні, щоб ухвалити рішення про створення нової міжнародної організації, призначеної для об'єднання зусиль і координації роботи національних комітетів із стандартів. Міжнародна Організація по Стандартизації (ISO) була офіційно сформована рік потому, а святкування цієї події вперше відбулося саме за ініціативою президента ISO 14 жовтня 1970 року. Щорічно Всесвітній день стандартів відзначається з метою віддати належне зусиллям тисячі експертів з усього світу, які співпрацюють з міжнародними організаціями з метою розробки добровільних міжнародних стандартів, які сприяють поширенню знань і технічних досягнень та розвитку торгівлі.

У 2010 році Всесвітній день стандартів проходить під гаслом « Стандарти роблять світ доступним для всіх». Глобальні організації ISO (Міжнародна Організація по Стандартизації), IES (Міжнародна Електротехнічна Комісія), ITU (Міжнародний Телекомунікаційний Союз) прагнуть привернути увагу світової спільноти як до проблем доступності різних сфер життя для людей з особливими потребами та людей похилого віку так і до розробки таких стандартів, які б дозволяли виробляти продукцію та надавати послуги, що задовольняють потреби якомога більшої кількості споживачів.

Українська держава також активно долучається до вирішення проблем доступності та активного життя людей з особливим потребами та задоволення потреб різних категорій споживачів. А з метою підвищення інформованості українського суспільства щодо важливості стандартизації та метрології для розвитку світової економіки, потреб бізнесу, промисловості і споживачів та вшанування праці фахівців цих сфер в Україні
10жовтня відзначається професійне свято - День працівників стандартизації та метрології.

На Прикарпатті активну діяльність на ниві стандартизації, метрології та сертифікації провадить ДП «Івано-Франківськстандартметрологія». Для потреб різних галузей економіки та впровадження у виробництво нових наукових досягнень на базі підприємства функціонує, та постійно поновлюється фонд нормативної документації, який містить близько 23000 показчиків. З метою дотримання вимог нормативних документів, сприяння виробництву якісної та безпечної продукції, підприємствам та організаціям надаються консультації стосовно удосконалення та оновлення технічних умов, згідно яких здійснюється виробництво та надання послуг.

У 2010 році завершено проект з проведення міжнародних звірень державних первинних еталонів одиниці об’єму та об’ємної витрати газу між Словацькою республікою, Росією, Литвою та Україною, яку представляло ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» як Головна організація по вимірюванню об’єму газу. В результаті ефективного співробітництва з міжнародними метрологічними організаціями КООМЕТ та ЄВРОМЕТ інформація про вимірювальні та калібрувальні можливості України з вимірювання об’єму та об’ємної витрати газу внесено до бази даних Міжнародного Бюро Мір та Ваг в м.Парижі. Підприємство долучилось і до участі у міжнародному проекті з проведення звірень національних еталонів одиниці об’єму та об’ємної витрати газу по проекту ЄВРОМЕТ, реалізація якого передбачає забезпечення єдності вимірювань об’єму газу між 22-ма провідними країнами Європи, Азії та Америки. В рамках міжнародної співпраці та технічної допомоги Євросоюзу у 2010 році до ДП«Івано-Франківськстандартметрологія» надійшло сучасне обладнання загальною вартістю понад 232 тис.євро за допомогою якого стає можливе покращення метрологічного забезпечення обліку газу в Україні та наближення діючої системи технічного регулювання до вимог ЄС.

Для забезпечення належного рівня якості медичних послуг та зважаючи на вимоги стрімкого розвитку спектру медичних послуг, необхідність оперативного, з мінімізацією витрат часу та коштів, проведення атестаційних та повірочних робіт в регіоні у другому півріччі 2010 року придбано міру швидкості кровотоку МСК-03, яка дає можливість здійснювати метрологічне забезпечення та технічне обслуговування медичних УЗД-вимірювачів швидкості кровотоку на території області.

Також, вже традиційним стало відзначення в рамках святкування Всесвітнього дня стандартів кращих підприємств області – переможців регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» та юних митців –учасників регіонального етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка «Я хочу жити в якісному світі».

Загалом, у регіональному етапі конкурсу в Івано-Франківській області цього року взяли участь 25 місцевих підприємств. Вони представили на розгляд Регіональної конкурсної комісії 26 видів продукції та послуг, а саме :

- у номінації «Продукція – продовольчі товари» - мінеральні та лікувальні води, кондитерські, хлібо-булочні, макаронні, ковбасні та горілчані вироби, свіжі овочі;

- у номінації «Продукція – промислові товари для населення» - матраци та шпалери;

- у номінації «Продукція – товари виробничо-технічного призначення» - цеглу керамічна, плити залізобетонні, котли опалювальні, АСКОЕ (автоматизовані системи комерційного обліку електроенергії);

- у номінації «Роботи та послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничих сферах» - послуги з роздрібної торгівлі нафтопродуктами, експертизи у сфері охорони праці та промислової безпеки, біохімічні та імуноферментні дослідження, діагностика автомобілів, ремонт засобів вимірювальної техніки, лабораторні послуги з випробувань будівельних матеріалів, готельні послуги та послуги харчування.

8 жовтня за участі представників Івано-Франківської ОДА та Івано-Франківської міської ради на базі ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» відбулося нагородження фіналістів, лауреатів та переможців регіонального етапу конкурсу «100 кращих товарів України» .А підприємство, яке представляло нашу область на загальнодержавному етапі конкурсу , а саме, ТзОВ«Синтра» стало переможцем у номінації «Промислові товари для населення» та увійшло до сотні кращих підприємств України. Також, як лауреаті у номінації «Продукція виробничо-технічного призначення» відзначено ТзОВ НТП «Біоенергетична компанія «ЮОМІ», а ТОВ «Аріон» і ТзОВ «Агрокомпанія «Копійка» - як фіналістів.

11 Жовтня 2010, 13:55
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47