http://www.nanophase.com/UserFiles/image/Web%20-%20Quality%201.jpg        На сучасному етапі розвитку та європейської інтеграції нашої держави надзвичайно важливим є формування у суспільстві громадської думки щодо необхідності поширення сучасних підходів до вдосконалення систем управління якістю, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних товаровиробників та поліпшення якості життя. А державна політика у сфері якості сьогодні є одним із ключових елементів загальної економічної політики України.
        Вже п’ятнадцять років поспіль Європейською Комісією проводиться Європейський тиждень якості. Традиційно він присвячується Всесвітньому дню якості, який під егідою ООН відзначається на всій Земній кулі у другий четвер листопада.
        В Україні у рамках Європейського тижня якості щороку у другий тиждень листопада проводиться огляд здобутків підприємств різних галузей економіки, підбиваються підсумки Всеукраїнського конкурсу якості продукції ( товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України» та Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка «Я хочу жити в якісному світі».
        Варто зазначити, що у 2010 році підприємства нашого краю гідно представили Івано-Франківщину на загальнодержавному етапі конкурсу якості продукції “100 кращих товарів України”. Зокрема, звання переможця серед підприємств України у номінації «Промислові товари для населення» вибороло ТзОВ«Синтра» ( з продукцією шпалери). Також, як лауреата у номінації «Продукція виробничо-технічного призначення» відзначено ТзОВ НТП«Біоенергетична компанія «ЮОМІ» ( з продукцією - котел опалювальний водогрійний для твердого палива), а як фіналісті - ТОВ «Аріон» (продукція – лікувальна вода "Джерело Якова" з природним вмістом йоду) і ТзОВ «Агрокомпанію «Копійка» (продукці – макаронні вироби).
        Не залишились без уваги і творчі старання юних івано-франківських митців - учасників Всеукраїнської виставки-конкурсу дитячого малюнка “Я хочу жити в якісному світі”. Цього року вісім робіт переможців регіонального етапу конкурсу взяли участь у загальнодержавному змаганні художніх робіт на споживчу тематику. А робота 8-ми річної франківчанки Пелих Вікторії “ Краще їсти вже червиве, ніж красиве, але шкідливе!” виборола 1 місце у номінації “Я пізнаю якісну продукцію”. Також, ще двох юних митців Созіну Богуславу –Вікторію та Кулиній Марту відзначено за оригінальну техніку виконання, майстерність та влучне розкриття теми.
       В рамках загальнодержавних заходів щодо відзначення Європейського тижня якості в Україні у 2010 році 9-10 листопада у м.Київі відбуватимуться Національна виставка Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» ( на якій Івано-Франківську область пердставлятимуть ТзОВ НТП«Біоенергетична компанія «ЮОМІ» і ТзОВ «Агрокомпанія «Копійка») та Всеукраїнська національна виставка-конкурс дитячого малюнка «Я хочу жити в якісному світі». Під час цих виставкових заходів урочисто нагороджуватимуть кращі підприємства України та юних талановитих митців.
        На місцевому рівні в рамках Європейського тижня якості на базі ДП «Івано-Франківськстандартметрологія» 5 листопада відбулося засідання круглого столу на тему «Сучасні системи управління як ефективний інструмент забезпечення якості та безпечності харчових продуктів» за участі представників ветеринарної та санітарно-епідеміологічної служб і понад 20-ти підприємств – виробників харчової продукції Івано-Франківської області. Оцінюючи сучасні умови європейського та українського економічного простору, необхідність пошуку нових і закріплення вже завойованих позицій ринку, підтримки високого рівня якості і безпечності продукції, підприємства нашої області, шляхом запровадження сучасних систем управління, прагнуть задовільнити потреби споживачів, забезпечити незмінно високий рівень якості продукції і послуг, та, тим самим, підвищити рівень довіри партнерів та інвестиційної привабливості. На сьогоднішній день на підприємствах області функціонує 57 сертифікованих систем управління :41 - система управління якістю, 11 систем управління безпечністю харчових продуктів, 4 системи екологічного керування, та 1 система управління безпекою та гігієною праці.
        Під час засідання учасники «круглого столу» розглядали та обговорювали засоби ефективного управління безпечністю харчових продуктів, необхідність впровадження систем управління безпечністю харчових продуктів та їх вплив на підвищення рівня конкурентоспроможності продукції та просування на внутрішньому та міжнародному ринках, обмінювались досвідом щодо особливостей впровадження та функціонування систем управління на різних видах виробництва харчової продукції. Грунтовно проаналізовано цілі застосування та ключові елементи системи НАССР, які впливають на результативність функціонування системи управління безпечності харчових продуктів. Наголошено на необхідності індивідуального підходу та координації робіт зі службами санітарно-епідеміологічного та ветеринарного нагляду щодо розробки системи НАССР, визначення критичних точок та показників і параметрів, що потребують контролю на конкретному виробництві.
        Учасники «круглого столу» обмінялись практичним досвідом щодо розробки та впровадження системи НАССР, позитивного впливу її функціонування, зокрема, покращення рівня управління ризиками, продуктивності праці, зменшення збитків від псування сировини і готової продукції, просуванням продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках. Ознайомились з досвідом щодо проходження підприємствами області аудитів, що проводились європейськими комісарами стосовно оцінки функціонування системи НАССР.

09 Листопада 2010, 11:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47