http://image.tsn.ua/media/images/original/May2009/8d9a8e487d_130776.jpg      З метою сприяння органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам та органам виконавчої влади у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень і злочинів, захисті життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, а також у рятуванні людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних ситуацій, виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, виконуючи вимоги Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону” № 1835-14 від 22.06.2000р. та Постанови Кабінету Міністрів України № 1872 від 20.12.2000р., своїм рішенням № 81 від 27.02.2004 року, зареєстрував громадське формування з охорони громадського порядку м.Івано-Франківська “ Штаб ”.
      Основними завданнями ГФ з ОГП м. Івано-Франківська “Штаб” є:
      1.У сфері охорони громадського порядку:
      - надання допомоги органам внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобіганні адміністративним проступкам і злочинам;
      - інформування міліції про вчинені або ті, що готуються, злочини, місця зосередження злочинних угрупувань;
      - сприяння міліції у виявленні і розкритті злочинів, розшуку осіб, які їх вчинили, захисті інтересів держави, підприємств, установ, організацій, громадян від злочинних посягань;
      - участь у забезпеченні дорожнього руху та боротьби з дитячою бедоглядністю і правопорушеннями неповнолітніх;
      2. У разі виникнення надзвичайних ситуацій:
      - надання невідкладної допомоги особам, які потерпіли від нещасних випадків чи правопорушень;
      - участь у рятуванні людей і майна, підтриманні громадського порядку.
      Станом на 01.07.2011 року на території м. Івано-Франківська та сіл міської ради створено, зареєстровано та функціонує 55 громадських формувань з охорони громадського порядку підприємств, установ та організацій міста, загальною чисельністю 987 громадських помічників, які надають допомогу працівникам органів внутрішніх справ у забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобіганні адміністративним проступкам та злочинам в обласному центрі.
      В приміських селах Івано-Франківської міської ради, а саме: Вовчинець, Крихівці, Угорники, Микитинці та Хриплин діють громадські формування з охорони громадського порядку загальною чисельністю 85 осіб. Громадські пункти охорони правопорядку розміщені у приміщеннях сільських рад.
      Крім цього, виконуючи вимоги п. 9.20. рішення колегії міністерства внутрішніх справ України від 14.09.2010р. № 16Км/1 і Методичних рекомендацій про залучення громадських формувань з охорони громадського порядку, створених на базі недержавних охоронних структур до охорони правопорядку від 14.10.2010р. № 19111/Рт, в місті Івано-Франківську створені три такі громадські формування з ОГП, це – “Арте”, ”Атлант” та “Вікінг”, які спільно із працівниками міського відділу міліції на автопатрулях забезпечують громадський порядок у вечірній і нічний час.
      Керівникам восьми навчальних закладів міста, де уже створені і діють громадські формування з охорони громадського порядку (медуніверситет, «Галицька академія», коледж фізичного виховання, коледж електронних приладів, коледж технологій та бізнесу, педуніверситет ім. В.Стефаника, інститут мистецтв ПНУ, університет нафти і газу), направлені клопотання про виділення дружинників, із числа студентів старшокурсників для спільного, із працівниками міліції, пішого патрулювання вулицями та площами обласного центру, з метою забезпечення і підтримання громадського порядку, профілактики злочинності та правопорушень, а також захисту прав і свобод громадян.
      В місті Івано-Франківську та 5-ти селах міської ради – Угорниках, Микитинцях, Хриплині, Крихівцях та Вовчинцях, створено і функціонує 16 громадських пунктів охорони правопорядку (ГПОП).
      Начальниками громадських пунктів охорони правопорядку під час щоденного проведення прийому громадян, в приміщеннях громадських пунктів охорони правопорядку міста, прийнято та розглянуто 784 звернення мешканців міста.
      З метою забезпечення громадського порядку на території міста та приміських сіл за участю громадських помічників із підприємств, установ та організацій міста у взаємодії із працівниками Івано-Франківського міського відділу міліції, проведено 640 рейдів, під час яких, на вулицях та громадських місцях обласного центру затримано 309 правопорушників, в т.ч. за появу в громадських місцях в нетверезому вигляді - 48 чол., за крадіжки майна - 9 чол., за дрібне хуліганство - 126 чол., за інші правопорушення - 126 чол., крім цього, проводилась профілактична робота щодо припинення і недопущення правопорушень мешканцями та гостями міста. Під час проведення такої роботи профілактовано - 2730 громадян, в тому числі - 580 неповнолітні.
      З допомогою та безпосередньою участю працівників громадського формування з охорони громадського порядку міста «Штаб» співробітниками міліції порушено та проводиться слідство по 12 кримінальних справах. Крім цього прийнято участь у профілактичних заходах направлених на протидію розповсюдження наркотиків у молодіжному середовищі та розважальних закладах, а саме: ”Ельдорадо” та ”Льодова арена”.
      За письмовою інформацією служби у справах дітей міськвиконкому, з метою здійснення соціально-правового захисту дітей, які опинились в складних обставинах працівники “Штабу” відвідують по місцю проживання кризові сім»ї (80 сімей по місту) та проводять профілактичну роботу з батьками, які ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Крім цього, начальники громадських пунктів охорони правопорядку приймають активну участь у проведенні профілактичної роботи з неповнолітніми котрі перебувають на профілактичних обліках у ВКМСД МВ УМВС.
      Працівники ГФ з ОГП «Штаб», спільно з працівниками управління торгівлі міськвиконкому та працівниками міліції щоденно проводили рейди по недопущенню та ліквідації стихійної торгівлі, як у центральній частині, так і по мікрорайонах міста.
      На виконання рішення виконавчого комітету міської ради від 24.02.10 р. № 103 “Про заходи щодо захисту рослин, занесених до Червоної книги України та Європейського Червоного списку” і Постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.99р. «Про розміри компенсації за добування (збирання) та шкоду заподіяну видам тварин і рослин, занесеним до Червоної книги України», з метою виявлення фактів завезення та продажу ранніх рідкісних лісових квітів (підсніжників білосніжних, білоцвіту весняного, сон-трави білої, конвалій, білоцвіту літнього, шафрану Гейфелів, шафрану весняного і ін.), працівниками громадського формування з охорони громадського порядку міста “Штаб”, спільно із працівниками міліції Івано-Франківського міського відділу УМВС, лінійного відділу УМВС на станції Івано-Франківськ та обласної екологічної і міської муніципальної інспекції з благоустрою проведено 14 рейдів, під час яких профілактовано 88 громадян, в тому числі 20 неповнолітніх та складено 4 протоколи за порушення Кодексу України про адміністративні правопорушення.
      Виконуючи вимоги п.4.2 оперативної наради у міського голови № 15 від 12.04.2011р. та п.1.22 оперативної наради № 16 від 19.04.2011р., працівники громадського формування з охорони громадського порядку “Штаб” 16 і 23. 04.2011р. прийняли активну участь у загальноміських заходах по наведенню порядку на цвинтарях мікрорайонів «Княгинин» та «Опришівці», крім цього прибрано і приведено в належний порядок території прилеглі до громадських пунктів охорони правопорядку міста.
      Протягом квітня-травня поточного року працівники «Штабу», із залученням дружинників, згідно графіків затверджених головами сільрад, проводили рейди та відпрацювання територій приміських сіл міської ради з метою попередження та виявлення осіб які займалися випалюванням сухої рослинності на полях та городах.
      На виконання розпорядження міського голови № 267-р від 12.05.11р. комісією в яку входять працівники «Штабу» - 03, 06, 09, 16 та 22 червня 2011р. проведені рейди по берегах річок Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська з метою припинення засмічення, прання килимів, паркування та миття автотранспорту на берегах річок та дамбах в районі вулиць Хоткевича-Івасюка, Пасічна та Набережна ім. В.Стефаника, а також сіл Микитинці, Угорники та Вовчинець.
      Виконуючи розпорядження міського голови № 304-р від 31.05.11р. начальники ГПОП, спільно із працівниками міліції і громадськими помічниками, щоденно, згідно затвердженого графіку, здійснюють чергування в місцях, визначених для масового відпочинку населення на водних об’єктах міста та приміських сіл, з метою запобігання і недопущення травматизму та загибелі людей.
      Крім цього, в рамках виконання даного розпорядження, 29-30.06.11р. згідно Протоколу №-3 засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 14.06.2011р., спільно із керівником обласної рятувально-водолазної служби, із числа штатних працівників ГФ з ОГП «Штаб», на міській рятувальній станції проведено навчання та підготовлено 7 рятувальників на воді.
      Члени громадських формувань з охорони громадського порядку та працівники ГФ з ОГП «Штаб», спільно із працівниками міліції Івано-Франківського міського відділу УМВС залучались до охорони громадського порядку:
      - під час урочистої ходи та відзначення річниці з Дня народження Степана Бандери на Європейській площі (01.01.11р.);
      - під час проведення виїзної сесії обласної ради на Європейській площі (14.01.11р.);
      - під час відзначення дня злуки ЗУНР та УНР (21.01.11р.);
      - під час урочистої ходи та віче-реквієму з нагоди вшанування пам’яті героїв загиблих в бою під Крутами (29.01.11р.);
      - під час віче-реквієму з нагоди вшанування пам’яті учасників бойових дій на територіях інших держав (15.02.11р.),
      - під час мітингу який проводив комітет підприємців міста стосовно заборони торгівлі на вул. Новгородській (28.02.11р.);
      - під час походу молодих активістів ВО «Свобода» від міської ратуші до меморіального скверу (05.03.11р.);
      - під час відзначення річниці з дня народження Т.Г.Шевченка в парку культури та відпочинку та приміських селах (06-09.03.11р);
      - під час заходів по вшануванню 12 річниці від дня трагічної загибелі голови НРУ В.М.Чорновола (25.03.11р.);
      - під час проведення Хресної ходи по вул. Незалежності – 10.04.2011р.;
      - під час проведення заходів з нагоди святкування Дня міста – 07.05.2011р.;
      - під час пішої ходи та покладання квітів з нагоди відзначення 66-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні – 09.05.2011р.;
      - під час проведення останніх дзвоників і випускних вечорів у школах на територіях обслуговування 27-29.05.2011р.;
      - під час проведення заходів з нагоди відзначення Дня Героїв України на Вічевому Майдані та Меморіальному сквері 29.05.2011р.;
      - під час проведення мітингу-реквієму у Демяновому лазі з нагоди вшанування пам”яті загиблих під час репресій у 1939-1941 роках – 12.06.2011р.;
      - під час проведення футбольних матчів ФСК «Прикарпаття» на стадіоні «Рух» (21, 31.03.11р., 11,22.04.11р., 07,30.05.11р., 11.06.11р.)
      - під час проведення усіх масових, культурно-спортивних заходів на території сіл міської ради ( щотижня - дискотеки, футбольні та інші спортивні змагання).
      Відповідно до вимог п. 4 Указу Президента України № 1119 від 19.07.2005р. “Про заходи щодо забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності” та “Комплексної програми профілактики злочинності в місті”, громадському формуванню з охорони громадського порядку міста Івано-Франківська “ Штаб “ надається фінансова підтримка з міського бюджет.
      Інформація про роботу громадського формування з охорони громадського порядку “Штаб” щотижнево направляється керівнику міського відділу міліції для опрацювання і подальшої доповіді на оперативних нарадах у міського голови.
      Інформація про роботу громадського формування з охорони громадського порядку “Штаб” заслуховувалась на V сесії міської ради шостого демократичного скликання 27.01.2011р. та 
на засіданні комісії мандатної, з питань депутатської діяльності, етики, захисту прав людини, законності, взаємодії з правоохоронними органами та засобами масової інформації 04.05.2011р.
      На даний час працівники “Штабу” спільно з громадськими помічниками міста, у тісній взаємодії із співробітниками міліції Івано-Франківського МВ УМВС продовжують виконувати функції щодо підтримання громадського порядку, профілактики злочинності та правопорушень на території обласного центру, з метою виконання вимог “Плану заходів щодо активізації участі громадських формувань з охорони громадського порядку і державного кордону, громадських помічників дільничних інспекторів міліції в забезпеченні правопорядку”, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 р. № 1478-р.

07 Липня 2011, 15:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Влада:
Франківський виконком затвердив новий порядок розміщення вивісок
30 Грудня 2016, 18:09
На засіданні колегії департаменту охорони здоров’я ОДА обговорили стан справ у медичній галузі
30 Грудня 2016, 11:19
У прикарпатській поліції відбулося засідання поліцейської комісії
30 Грудня 2016, 8:52
Марія Савка: Івано-Франківська область готова до оперативного реагування на надзвичайні ситуації у період прийдешніх свят
30 Грудня 2016, 8:09
30 грудня - засідання виконавчого комітету
30 Грудня 2016, 7:14
Аграрії Прикарпаття проаналізували стан галузі за 2016 рік
28 Грудня 2016, 16:59
Відтепер ми співпрацюємо з Попасною
28 Грудня 2016, 8:30
Відбулося засідання колегії управління спорту
28 Грудня 2016, 8:08
Марія Савка: Опалювальний сезон на Івано-Франківщині проходить у злагодженому режимі
27 Грудня 2016, 14:04
У селі Слобідка, на Городенківщині, де проживає майже 700 громадян, відкрито новий заклад культури
27 Грудня 2016, 8:57
В облдержадміністрації відбувся семінар для новообраних голів ОТГ
27 Грудня 2016, 8:34
Оперативна нарада
27 Грудня 2016, 6:36
На центральне теплопостачання Івано-Франківська чекає повна модернізація
26 Грудня 2016, 18:30
В Івано-Франківську стартує проект оновлення тролейбусного парку
26 Грудня 2016, 18:06
Народний депутат з Коломиї Юрій Тимошенко зібрався у президенти
26 Грудня 2016, 16:01
Кінець епохи: депутати звільнили Ольгу Бабій з посади директора ОТБ “Галичина”
26 Грудня 2016, 14:58
Олександр Стратюк проінформував обласну раду про роботу органів прокуратури в 2016 році
26 Грудня 2016, 11:48
82-м учасникам АТО та їх сім’ям буде надано матеріальну допомогу на поліпшення житлових умов
26 Грудня 2016, 8:52
З нагоди Дня енергетика Президент відзначив прикарпатця
23 Грудня 2016, 19:43
Голова Франківської ОДА вибачився перед медиками за заборгованість по виплаті зарплати
23 Грудня 2016, 16:30
Для Снятинської ЦРЛ придбали новий УЗД-апарат
23 Грудня 2016, 13:42
Франківська міська рада затвердила надбавки меру, заступнику та секретарю
23 Грудня 2016, 13:13
Франківська міська рада планує будувати міст на Пасічну за кошти держави
23 Грудня 2016, 10:30
Франківський «Електроавтотранс» візьме кредит на 8 мільйонів для закупівлі тролейбусів
23 Грудня 2016, 10:08
У Франківську “Новий театр” став комунальним
22 Грудня 2016, 21:30