У березні нинішнього року в «Галичині» під заголовком «Вершини «Говерли» було опубліковано інтерв’ю з генеральним директором БК «Говерла» віце-президентом обласної федерації баскетболу Андрієм Дроздовим, в якому він розповів про життя команди, показані нею результати в регулярному суперліговому чемпіонаті України, про проблеми і найближчі перспективи клубу. Тоді ще тривали матчі ліги, але вже було відомо, що «Говерла» потрапляє до серії плей-офф. Про плани на цій стадії змагань і їх кінцеві підсумки, продовження нашої розмови з Андрієм Дроздовим.

- Пане Андрію, після проведеного регулярного баскетбольного чемпіонату в Суперлізі «Говерла» потрапила до серії плей-офф. Скажіть відверто, на яке підсумкове місце команда розраховувала? А кожен розрахунок, як правило, базується на певних позитивних і негативних складових...

— Враховуючи те, що в регулярному чемпіонаті «Говерла» посіла високе четверте місце, показавши при цьому однаковий результат з чинним чемпіоном Суперліги — маріупольським «Азовмашем», у плей-офф перед командою постало складне завдання — виступити не нижче досягнутого рівня.

Отже, функціональний стан команди дозолив нам демонструвати кращий, ніж минулого сезону, баскетбол впродовж усієї регулярної першості.

- В серії плей-офф «Говерла» в рідних стінах стартувала з командою «Миколаїв». Суперник, звичайно, непростий, адже після домашніх двох перемог — дві поразки на виїзді, і лише в третьому поєдинку «миколаївці» були морально та фізично зламані. Можливо, це сказано дещо образно, але рахунок сам про себе свідчить — 72:50. Що з такого приводу скажете?

— «Миколаїв» насправді гідний і непростий суперник. Саме наші клуби мають найкращу домашню підтримку в Суперлізі. Мабуть, завдяки саме цьому факторові нам вдалося виграти свої дві домашні гри, а на майданчику суперника потужна підтримка їхніх уболівальників допомогла отримати перемогу «Миколаєву». Таким чином, чвертьфінальна серія затягнулася до п’яти поєдинків. Ключовим моментом стало те, що вирішальний з них проходив у рідних стінах і завдяки підтримці численних шанувальників клубу та злагодженим діям нашої команди ми змогли завершити серію ефектною перемогою, виборовши місце у півфіналі. Хочу також зазначити, що серія матчів з «Миколаєвом» стала справжнім протистоянням і двох найкращих українських тренерів — нашого Є. Мурзіна та В. Берестнева, результат якого і показав, хто сильніший.

-  Наступне півфінальне протистояння — з БК «Донецьк». Чи був шанс у «Говерли» краще виступити, бо рахунок 3:0 на користь донеччан, можливо, не зовсім відповідав подіям на майданчику. Принаймні в івано-Франківську, де наші земляки програли гостям з рахунком 58:62, відчувалася слабка реалізація дальніх кидків.

— Щільний розклад ігор і тривалий переїзд позбавив нас часу, необхідного для відпочинку та належної підготовки до серії зустрічей з переможцем регулярного чемпіонату, баскетбольним клубом «Донецьк». Звичайно, це негативно вплинуло на результати двох виїзних матчів. Однак попри дві поразки «Говерла» показала гідний баскетбол. А от в Івано-Франківську нам забракло влучності з дальньої дистанції, хоча перевага під час гри була на нашому боці. Втім, три поєдинки проти донеччан загартували команду перед відповідальною серією за третє-четверте місця.

- Боротьба за бронзові нагороди між «Говерлою» і «Ферро-ЗНТУ» мала просто-таки драматичний характер. Цьому, врешті-решт, нічого дивуватися, адже запоріжці дорогою до завершального етапу змагань здолали чемпіона країни — маріупольський «Азовмаш». В Івано-Франківську — 1:1. і мало хто сподівався, що «Говерлі» остаточний результат вдасться встановити в Запоріжжі, де було здобуто дві перемоги — 82:65 і 83:81.

— У бронзовій серії нам протистояла команда із Запоріжжя, яка минулий сезон завершила на третьому місці. Відтак підопічні Кирила Большакова прагнули підтвердити свій статус і доклали максимум зусиль у двох матчах, які відбулися на Прикарпатті. В результаті «Говерла» відправилась у Запоріжжя з рахунком 1:1. Саме там підопічні Євгена Мурзіна виявили справжній професіоналізм, бійцівські якості та несподівано для суперників у запеклій боротьбі виграли третій і четвертий матчі, перемогли «Ферро-ЗНТУ» в овертаймі.

- «Говерла» з бронзовими медалями — це головне відкриття минулого баксетбольного сезону. Який можна зробити підсумковий висновок?

— У підсумку можу сказати одне: вважаю, що «Говерла» заслужено виборола «бронзу», адже більшу частину чемпіонату ми були серед трійки лідерів, а в розіграші плей-офф показали свій характер і здобули найкраще місце серед усіх західноукраїнських клубів за час існування вітчизняної Суперліги. Бронзові нагороди — це досягнення не тільки баскетбольного клубу «Говерла», а й загалом нашого міста і регіону. Безумовно, цей успіх був би неможливий без професійного тренерського штабу, майстерності й високої моральної та фізичної підготовки наших гравців, злагодженої роботи адміністрації й керівництва клубу, а також підтримки наших уболівальників, які найкращі в Україні.

- І насамкінець: чи є у вас якась інформація щодо проведення суперлігового чемпіонату України з баскетболу? Зрештою, що чекає «Говерлу» в найближчому майбутньому?

— На початку червня відбулися загальні збори засновників Асоціації баскетбольних клубів України «Суперліга», під час яких було розглянуто низку питань, пов’язаних із наступним сезоном. Зокрема, регулярний чемпіонат Суперліги сезону 2011—2012 рр. буде проходити в три кола і триватиме з 1 жовтня 2011 року по 31 травня 2012 р. Щодо першості дублюючих складів, то її буде проведено у два кола, після чого набере чинності турова система, яка перебуває на стадії розробки. Натомість формат проведення Кубка Суперліги в сезоні 2011—2012 рр. залишиться без змін. Важливо, що з метою збільшення ігрового часу для українських гравців у заявці команди на поєдинок має бути не більше п’яти іноземців, але формулу «4+1» (чотири іноземних та один український баскетболіст на майданчику) буде збережено. Очевидно, що наступний сезон буде не менш цікавий, аніж попередній, а нині у нас багато роботи, спрямованої на підготовку до майбутньої першості.
11 Липня 2011, 15:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Спорт:
НОВОРІЧНИЙ ЧЕМПІОНАТ
30 Грудня 2016, 12:45
Нагороження кращих спортсменів за підсумками 2016 року
30 Грудня 2016, 6:43
В Івано-Франківську відбувся II Всеукраїнський турнір з боксу
28 Грудня 2016, 15:18
НОВОРІЧНІ СПОРТИВНІ ІГРИ серед молоді з обмеженими можливостями
28 Грудня 2016, 6:43
Відбулись традиційні дитячі змагання “Новорічні старти”
27 Грудня 2016, 12:18
ІФНТУНГ отримав нагороду за спортивні досягнення
26 Грудня 2016, 18:58
Всеукраїнський турнір з боксу
26 Грудня 2016, 6:34
В облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Прикарпаття
23 Грудня 2016, 9:19
Відбулися змагання до Дня Святого Миколая
22 Грудня 2016, 14:30
Коломиянин отримав кубок кращого боксера року
22 Грудня 2016, 11:22
В Івано-Франківську відбувся відкрити кубок з боксу серед юнаків
20 Грудня 2016, 10:58
Спортивні змагання до Дня Святого Миколая
20 Грудня 2016, 7:13
У франківській школі №15 відкрили футбольне поле на штучній траві
19 Грудня 2016, 21:22
Міські спортивні змагання серед дітей з функціональними обмеженнями
16 Грудня 2016, 6:40
Франківці зіграють з португальцями у футбол
15 Грудня 2016, 10:09
Спортивно-мистецьке свято "Воїн року"
15 Грудня 2016, 7:39
У Богородчанах депутати облради відсвяткували професійне свято на волейбольному майданчику
09 Грудня 2016, 13:20
6 золотих медалей привезли франківські студенти-медики зі світового чемпіонату з гирьового хортингу
08 Грудня 2016, 20:31
Спортсмен зі Снятинщини виборов “золото” на чемпіонаті в Грузії
08 Грудня 2016, 18:59
Коломиянка Вероніка Івасюк виборола золоту медаль в Ізраїлі
07 Грудня 2016, 16:32
ФК "Тепловик" змінив назву
07 Грудня 2016, 13:39
Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Лесько став призером чемпіонату України з пауерліфтингу
07 Грудня 2016, 9:20
Тенісистка Вікторія Гоголь розпочинає змагання з перемоги
06 Грудня 2016, 16:32
Франківчанка Анастасія Романюк – кращий арбітр чемпіонатів України серед жінок
06 Грудня 2016, 11:25
Громадськість Прикарпаття відзначила Міжнародний день інвалідів
06 Грудня 2016, 8:55