Цього гравця просто неможливо не помітити. Справа навіть не в національності чи кольорі шкіри. Кремезний, атлетичний, завжди налаштований на боротьбу та готовий у будь-яку хвилину повести за собою всю команду. Майк Фрейзер - справжній лідер баскетбольного клубу «Говерла», якого нещодавно було визнано найкращим гравцем місяця української Суперліги.

Яскрава гра 25-річного канадського форварда БК «Говерла» нарешті була відзначена не тільки франківськими вболівальниками та спортивними експертами, а й керівництвом української баскетбольної першості. Це й не дивно, адже Фрейзер у грудні привів прикарпатський клуб до п'яти перемог, три з яких були здобуті у регулярному чемпіонаті.

За цей період Майк здобував у середньому по 14 очок та робив 13 підбирань за гру, які втілились у 22 пункти рейтингу ефективності. Більше того, у виїзному матчі чемпіонату проти дніпродзержинського „Дніпра-Азота" темношкірий легіонер „Говерли" зібрав 20 підбирань, встановивши тим самим новий рекорд сезону. «Якщо ми будемо фокусуватися на кожній наступній грі, будемо грати у командний баскетбол, то зможемо здобути ще багато перемог, - розповів Фрейзер офіційному сайту Суперліги. - Ми - чудова команда, просто ще не грали як єдиний механізм. Але ми, здається, наближаємося до бажаного рівня».

Беззаперечний лідер

Власне, Майк демонстрував яскраву гру не лише у грудні, а й від самого початку сезону (жовтень-листопад), за що став справжнім улюбленцем івано-франківських шанувальників баскетболу. Вони вбачають у грі Фрейзера визначальні риси символу франківського клубу - ведмедя, а українські баскетбольні фахівці вже після перших матів чемпіонату почали називати його «грізним канадцем», «монстром трисекундної зони» та іншими красномовними епітетами. І зовсім не даремно, адже цей важкий форвард є одним із лідерів не тільки свого клубу, а й Суперліги в цілому. На жаль, яскравої гри канадця не завжди вистачає для перемог франківського клубу, як це було на старті сезону. Зрештою, за два перші ігрові місяці «Говерла» здобула лише одну перемогу у восьми зіграних матчах. „Гадаю, на початку чемпіонату нам доволі багато часу знадобилося для того, щоб зігратися, адже гравці просто не знали один одного, - переконаний Майк Фрейзер. - Зараз ми зрозуміли, що треба багато працювати над грою у захисті, адже в українській Суперлізі, якщо не захищатимешся, не будеш вигравати. Вважаю, що, покращивши захист та граючи в командний баскетбол у нападі, ми зможемо провести непоганий сезон і потрапити до плей-офф».

Найсильніша ліга

За словами Фрейзера, українська баскетбольна першість - найкраща першість, в якій йому коли-небудь доводилося грати, адже в ній зібрані дуже сильні клуби, за які виступають як талановиті українські гравці, так і яскраві легіонери. «Я небагато знав про Україну до цього сезону, але погодився тут грати, бо знав декількох легіонерів, які тут вже виступали. Вони казали, що в Україні дуже сильна ліга, а пропозицію пограти у сильній лізі я відхилити не міг. Відтак я очікував цього сезону на цікавий чемпіонат з непередбачуваними іграми, і поки що все відбувається саме так». Власне, після більше трьох місяців перебування в Україні у Майка практично не виникло проблем ні з адаптацією в команді, ні з побутом. А от карпатський холод та українські потяги неприємно вразили. Справа в тому, що Майк минулого року грав у спекотних азіатських країнах (Бейрут і Кувейт), відтак не був готовий до лютої української зими. «В мене навіть не було достатньо теплого одягу, тому коли полетів додому на Різдво, повернувся вже підготовленим. Я чув, що тут буде ще холодніше, ніж зараз». Не очікував нинішній лідер «Говерли» і на подорожі потягами на виїзні матчі: «Це цілком нове для мене. Не найкращий досвід, але необхідний, щоб дістатися місць проведення зустрічей. Я - великий хлопець, а ліжка у потягах замалі, і це дуже незручно. 15-16 годин у таких умовах - це задовго, тому доводиться просто вбивати час за допомогою книжок, музики, відео чи сну. Іноді в нас бувають ще тренування після таких „подорожей" - це найгірші тренування, які лише можна собі уявити», - з жахом згадує Майк.

Солодка парочка

У «Говерлі» Майк Фрейзер є одним із семи легіонерів, які захищають кольори команди у сезоні 2009-2010. Відтак в Івано-Франківську канадцю доводиться тренуватися та грати пліч-о-пліч не тільки з українцями, а і з білорусом, литовцем, латишем та одразу трьома американцями, двоє з яких (Дерел Таккер та Едді Ард) тільки нещодавно приєдналися до клубу. А ось американський розігрувач Патрік Спаркс виступає за «Говерлу» вже другий сезон, тому чи не одразу став для Майка не тільки надійним партнером на ігровому майданчику, а й другом у повсякденному житті. До речі, Спаркс і Фрейзер познайомилися ще минулого літа під час міжсезоння в одному з літніх баскетбольних таборів. «Мені сподобалось грати з ним. Патрік дуже хороший захисник, який прекрасно володіє м'ячем та робить влучні кидки. Гадаю, з нас вийшов непоганий ігровий дует, - розповідає канадський легіонер «Говерли». - Найголовніше, що Спаркс не жадібний, а коли з тобою грає нежадібний розігрувач, то знаєш, що зможеш отримати м'яч, коли відкриєшся. Я, у свою чергу, хочу довести, що можу бути одним з найкращих гравців в українській лізі. Не лише в нападі, а й у всіх аспектах гри. Хочу допомогти команді потрапити до плей-офф, це - наша загальна мета».

18 Січня 2010, 13:20
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Спорт:
НОВОРІЧНИЙ ЧЕМПІОНАТ
30 Грудня 2016, 12:45
Нагороження кращих спортсменів за підсумками 2016 року
30 Грудня 2016, 6:43
В Івано-Франківську відбувся II Всеукраїнський турнір з боксу
28 Грудня 2016, 15:18
НОВОРІЧНІ СПОРТИВНІ ІГРИ серед молоді з обмеженими можливостями
28 Грудня 2016, 6:43
Відбулись традиційні дитячі змагання “Новорічні старти”
27 Грудня 2016, 12:18
ІФНТУНГ отримав нагороду за спортивні досягнення
26 Грудня 2016, 18:58
Всеукраїнський турнір з боксу
26 Грудня 2016, 6:34
В облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Прикарпаття
23 Грудня 2016, 9:19
Відбулися змагання до Дня Святого Миколая
22 Грудня 2016, 14:30
Коломиянин отримав кубок кращого боксера року
22 Грудня 2016, 11:22
В Івано-Франківську відбувся відкрити кубок з боксу серед юнаків
20 Грудня 2016, 10:58
Спортивні змагання до Дня Святого Миколая
20 Грудня 2016, 7:13
У франківській школі №15 відкрили футбольне поле на штучній траві
19 Грудня 2016, 21:22
Міські спортивні змагання серед дітей з функціональними обмеженнями
16 Грудня 2016, 6:40
Франківці зіграють з португальцями у футбол
15 Грудня 2016, 10:09
Спортивно-мистецьке свято "Воїн року"
15 Грудня 2016, 7:39
У Богородчанах депутати облради відсвяткували професійне свято на волейбольному майданчику
09 Грудня 2016, 13:20
6 золотих медалей привезли франківські студенти-медики зі світового чемпіонату з гирьового хортингу
08 Грудня 2016, 20:31
Спортсмен зі Снятинщини виборов “золото” на чемпіонаті в Грузії
08 Грудня 2016, 18:59
Коломиянка Вероніка Івасюк виборола золоту медаль в Ізраїлі
07 Грудня 2016, 16:32
ФК "Тепловик" змінив назву
07 Грудня 2016, 13:39
Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Лесько став призером чемпіонату України з пауерліфтингу
07 Грудня 2016, 9:20
Тенісистка Вікторія Гоголь розпочинає змагання з перемоги
06 Грудня 2016, 16:32
Франківчанка Анастасія Романюк – кращий арбітр чемпіонатів України серед жінок
06 Грудня 2016, 11:25
Громадськість Прикарпаття відзначила Міжнародний день інвалідів
06 Грудня 2016, 8:55