17-разовий чемпіон України та чемпіон Європи зі штовхання ядра іванофранківець Роман Вірастюк прожив тиждень під прицілом телекамер з чужою дружиною. У рамках телепрограми «Міняю жінку», яка вийшла в ефір 18 березня, Роман помінявся дружиною з росіянином Олександром. Про враження від проекту спортсмен розповів «ГК».

«Головне, що не пасу баранів»

Зазвичай у телешоу «Міняю жінку» саме жінки покидають свої домівки і на тиждень оселяються у незнайомих сім'ях. Втім, у програмі від 18 березня жінки з чоловіками помінялися ролями. Тому Роман Вірастюк залишив в Івано-Франківську дружину Ірину з сином Іваном та вирушив до Криму.

На тиждень Вірастюка у сім'ї замінив росіянин Олександр. А Роман опинився в курортному кримському містечку Міжводне, де його тимчасовою «дружиною» стала 26-річна тренерка з кайтсерфінгу Христина.

До речі, дружин-учасників телепередачі постійно супроводжували жінки-режисери. Так, з Христиною режисер ночувала у вагончику, а Романові довелося спати в наметі поруч. Так само з Іриною, дружиною Романа, цілодобово перебувала працівниця телеканалу «1+1», а тимчасовий "чоловік" Олександр жив в іншій кімнаті. Аби раптом до гріха не дійшло?

Телепрограму, яка нещодавно вийшла в ефір, знімали ще у серпні минулого року і готували показати 6 грудня до Дня Збройних сил України. Однак через тривожну ситуацію в країні розважальне телешоу довелося перенести на невизначений термін.

За кілька днів до зйомок Романові зателефонували режисери «1+1» та запропонували участь у програмі. На роздуми дали одну добу. «Єдине, що нас лякало, - це те, що зйомки починалися 11 серпня. А на 20 серпня ми мали квитки, щоб їхати відпочивати на море. Але зважили всі «за» і «проти» й вирішили погодитися», - розповідає спортсмен.

До останнього моменту він не знав, куди їде. Коли знімальна група, відзняла прощання з сім'єю в Івано-Франківську, в Романа забрали мобільний телефон. Разом з режисером він  поїхав до Тернополя. «Доїжджали до Тернополя і зупинилися підкачати колеса. Так не встигли на автобус, яким мали їхати далі. Довелося доганяти, і коли я зайшов в автобус, не роздивлявся на таблички, вже потім виявилося, що це був рейс «Тернопіль - Ялта».  Сів в автобус і заснув. Пробудився десь за Уманню», - згадує Роман Вірастюк.

Зрозумів, що їде в Крим, коли побачив по дорозі ресторан «Приморський», кафе «Крим». Вдосвіта Романа привезли в готель у місто Армянськ. Помилися, поснідали, чоловік нарвав квітів для нової «дружини» - і далі вирушили кудись мікроавтобусом. «Коли їхали, то оминули місце, де я пізніше жив. Проїжджали, і я собі подумав: «От люди кайфово живуть». Їдемо далі і звертаємо в якесь поле. Дивлюся, стоїть огороджений великий кусок поля, купа баранів, якісь бараки, і перше, що спало на думку: мене везуть в татарську сім'ю, де діють мусульманські закони. І я думаю: оце  попав, - пригадує спортсмен. - Тут мікроавтобус розвернувся і поїхав назад. Повернув на пляж, і я втішився: байдуже, де я буду, головне, що не пастиму баранів».

 За кадром

На початку програми сім'ю Вірастюків представили як міцне й стабільне подружжя. Олександра та Христину показали як пару, яка «вирушає за вітром». Вона родом з Санкт-Петербурга, він - з Москви. Пара свідомо відмовилася від цивілізації та мандрує світом, не квапиться узаконювати свої стосунки.

Під час зйомок Олександр та Христина жили у курортному містечку Міжводне в Криму, де на літо відкрили школу кайтсерфінгу. Восени минулого року вирушили до Бразилії, а зараз перебувають у Таїланді.

Як розповідає Роман, перше, що його вразило, - це реакція Олександри на букет квітів. «У програмі не показали, але вона розплакалася. Їй в житті ніхто квітів не дарував», - каже чоловік.

Також, за його словами, не показали, як він наводив порядок у помешканні Христини та Олександра. «Коли я зайшов, весь лінолеум на майданчику був встелений водоростями. Таке враження, що напередодні святкували день Нептуна. Я прибрав, підійшов до столу, а там гора посуду. Перемив стільки, на скільки вистачило води», - каже чоловік. Після того режисери пробували спровокувати Романа, щоб той прокоментував на камери, нібито Христина погана господиня. «Я кажу, не буду нічого поганого говорити. Вона молода дівчинка, у неї в голові спорт, повітря і все. Я їй буду показувати, як це має бути. Якщо захоче, вона це зрозуміє і візьме на озброєння», - розповідає Роман.

До речі, за питною водою у Міжводному доводилося їздити за 10 кілометрів. «Вони мають десять 30-літрових бутель, в яких привозять воду. Коли  я приїхав, всі бутлі були порожні, було приблизно вісім літрів води. Неприємним сюрпризом стало те, що Сашко не залишив ключів від своєї машини, а я свої йому у Франківську лишив», - згадує Роман.

Не сподобався йому й випадок, коли так звані друзі сім'ї змели приготовлену Романом вечерю. «Ми сидимо за порожнім столом. Я питаю: "Це хто?" А вона: "Друзья. У нас так принято». Наступного дня, коли я виконував домашнє завдання, викопав яму під туалет і попросив тих друзів допомогти перенести коробку, а вони відповіли: «Нет времени». А жерти увечері врємя було?» - обурюється Вірастюк. До слова, з трьох завдань, які чоловіки залишали своїм наступникам, Олександр одного не виконав. «Щодня з 12 до 13 години я заходжу в кафе «Галка» поспілкуватися з друзями. Він мав зайти в «Галку» хоча б раз, він цього не зробив. Побоявся, що там багато людей, а він російськомовний. Це було неважке завдання, не те, що ями під туалети копати», - каже Роман Вірастюк.

Тим часом за кадром в Івано-Франківську залишився День вишиваної сорочки, який організували друзі Вірастюків. «Олександрові подарували вишивану сорочку, потім у наших знайомих організували "паті" у вишиванках. Було дуже багато красивих моментів, які залишилися за кадром», - каже Роман.

Після шоу

Попри те, що Роман чимало в житті подорожував, тимчасова зміна місця проживання дала можливість проаналізувати життя своєї сім'ї. «Хотів подивитися, як живуть інші, і, можливо, щось змінити. Тобто їхав для так званого самоаналізу», - каже він. Однак після передачі усвідомив, що саме так, як живе його сім'я, і треба жити.

За словами Романа, його родина підтримує зв'язок з Олександром та Христиною, спілкуються здебільшого в соціальних мережах. Коли передача вийшла в ефір, розповідає спортсмен, у Фейсбуці отримав листа від матері Христини. «Дякую, Романе, за те, що виховував мою дочку. Тому що мене вона не слухає. Може, цей проект хоч трішки відкриє їй очі на Сашу», - йдеться в листі.

На думку спортсмена, чоловік Христини її недооцінює. «Я йому кажу: сходи до окуліста. Молода красива дівчина, а ти ніяких кроків не робиш. Ти ніколи в житті їй квіти не дарував», - згадує Вірастюк. Шокував його і кінець зйомок. «Я Ірі подарував квіти, а Христина питається: "Де мої квіти?" Він каже: "Квітів не буде, тому що я тебе більше не люблю". Вона розплакалася, а я хотів дати йому в пику, бо він ідіот. А вона така недоласкана, недолюблена...», - каже Роман.

Сам Олександр, як розповідає Роман, до Івано-Франківська їхав, побоюючись «бандерівців». «Його шокувало, що ніхто його не бив за російську мову. Страшно переживав, коли їхали в гори сплавлятися по річці. Казав: там же гуцули є!» - згадує Роман. Звичайно, після поїздки москвич був приємно здивований.

Загалом, політичних тем учасники програми «Міняю жінку» уникали. Однак все ж вдалося розвіяти чимало стереотипів.

Своєрідним уроком стало телешоу для ще одного учасника програми - сина Вірастюків Івана. Хлопець переймався, що саме покажуть по телевізору. Адже він не дуже добре їздив на роликах, а десь не стримав сльози.

Зате це стало для хлопчини стимулом вдосконалити навички. «Ми потім купили ролики, і син три тижні їздив день у день. Зараз стоїть на роликах вже впевнено», - розповідає Роман.

Ніхто з членів його сім'ї не старався грати на публіку, запевняє Роман. Навіть під прицілом відеокамер вони жили звичним життям і залишалися самими собою.

                                                                                               Галицький кореспондент

31 Березня 2014, 13:55
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Життя:
Мобільний додаток IFCITY - твоя афіша Івано-Франківська
21 Січня 2018, 18:12
У Коломиї в матері забрали 3-річну доньку
30 Грудня 2016, 17:20
Власники 3-х закладів харчування Коломиї не дозволили провести перевірку якості продуктів
30 Грудня 2016, 16:57
УГКЦ планує збудувати на Прикарпатті клініку Святого Луки
30 Грудня 2016, 16:31
Ігор Пасічняк у Рожнятівському районі ознайомився із роботою освітянських закладів
30 Грудня 2016, 16:03
Новорічна красуня у горщику
30 Грудня 2016, 15:42
В Івано-Франківську виміряли Індекс публічності місцевих рад
30 Грудня 2016, 14:31
Святкові заходи з нагоди 108-ї річниці від Дня народження Степана Бандери
30 Грудня 2016, 14:05
За результатами моніторингу прийняття місцевих бюджетів Івано-Франківськ на сьомому місці
30 Грудня 2016, 13:40
В облдержадміністрації відбулася презентація Всеукраїнського журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія»
30 Грудня 2016, 11:48
11 літрів спирту в каналізацію: Інспектори знешкоджували спирт на ринку Калуша
30 Грудня 2016, 10:57
Маленька косівчанка потребує допомоги
30 Грудня 2016, 10:33
У селі на Долинщині відкрили водопровід
29 Грудня 2016, 22:12
ЦНАП Івано-Франківська оприлюднив графік роботи на свята
29 Грудня 2016, 21:21
В Івано-Франківську відремонтували приміщення дитячої художньої школи
29 Грудня 2016, 20:56
Побачила світ книга поезій Олександра Букатюка “МАДОННА МИРУ (рЕволюція духу)”
29 Грудня 2016, 20:34
Юним глядачам показали прем’єру вистави “Красуня і чудовисько”
29 Грудня 2016, 20:05
В Івано-Франківську запрацював новий пологовий зал
29 Грудня 2016, 19:45
У середмісті створили музей-кімнату на честь патрона Івана Франка
29 Грудня 2016, 18:29
Правоохоронці застерігають водіїв: не сідайте за кермо у нетверезому стані!
29 Грудня 2016, 17:42
Увага! Попередження про лавинну небезпеку
29 Грудня 2016, 15:40
В Івано-Франківську відкрили спортивний майданчик
29 Грудня 2016, 14:55
Прикарпатські художники перенесли красу рідних пейзажів на полотна
29 Грудня 2016, 14:30
На Прикарпатті паспортизували 43 водойми
29 Грудня 2016, 13:13
1 січня в Івано-Франківську святкуватимуть 108-у річницю з дня народження Степана Бандери
29 Грудня 2016, 11:47