З перших хвилин поєдинку «сонячні» пішли в атаку великими силами. Подібне з їхнього боку очікувалося, адже вони вперше в сезоні перед рідною публікою, до всього - сталося це на клубному стадіоні «Геліос-Арена», яким харків'яни обзавелися в період літнього міжсезоння. До речі, до старту першості на арені було зроблено величезний обсяг роботи, завдяки чому відданих шанувальників команди зустріли на затишних трибунах чистота і порядок, а учасників гри (футболістів, арбітрів і делегата зустрічі) - поліпшені подтрібунние приміщення.

Уже на п'ятій хвилині атакующие рвение «червоно-чорних» підтвердив Соломаха, небезпечно «вистрілили» з-за меж штрафного. А через три хвилини у володіннях Карпова виник перший справжній пожежа. Подача Радіонова зі штрафного від правої бровки викликала нежартівливі паніку в районі 11-метрової позначки, але, на жаль, до акцентована удару по воротах «енергетиків» так і не призвела. У продовження «теми» Сумцов, що діяв разом з уже згаданими Соломаха на позиції опорного хавбек, грамотно прилучився до «плямистій» метрів з 22-х - голкіпер кулаками бурштинцев загрозу відвів.

Щоб не виглядати хлопчиками для бітія, підопічні Миколи Приста на 13-й хвилині огризнулісь неточних ударом Павлика з-за меж штрафного. У відповідь на це «сонячні» запороли реальний момент повести в рахунку. Активний на лівому краю Радіонов знайшов у центрі штрафного «Енергетика» Фоменко, якого геть втратили з виду захисники гостей. Нападник что-то из ряда вон виходить вигадувати не став, а сходу щокою пробив - Карпов у падінні ногами м'яч приборкав. Невдовзі все той же Фоменко справа вспорол оборонні редути «енергетиків», і зробив відмінну передачу Тарасенко, який знаходився на самоті в центрі. На жаль, пас до старожила і кращого в історії «Геліоса» бомбардира не пройшов ...

Після цього в грі настала невелика пауза. Перервала вона лише на виході півгодини першого тайму, і в ролі каталізатора розвитку подій на полі виступили гості. Спочатку Павлік відмінним ударом з забійних восьми метрів міг відкрити рахунок, але Радіонов, постелили під «постріл», загрозу відвів, а через пару хвилин гості зусиллями Чапко і Долотко налякали створ воріт «сонячних».

Кінцівка тайму пройшла під знаком чергового сплеску активності з боку хлопців Сергія Кандаурова. По всій видимості, вони горіли бажанням піти на перерву із запасом міцності, однак їх сподіванням збутися не вдалося. Так, на 42-й хвилині Фоменко дивом не вискочив на рандеву з воротарем після паса від Кіктева (нападаючий жорстко прийняв передачу і м'яч став здобиччю Карпова), через дві хвилини гади перевірив реакцію голкіпера відмінним ударом зі штрафного, а вже в компенсований час Лебединець ледве НЕ вивів Тарасенко на тет-а-тет з Карповим.

Те, що гравцям «Геліоса» не вдалося під завісу першої 45-хвилинки, вони блискуче втілили в життя в дебюті другої половини матчу. На 50-й хвилині після розіграшу штрафного біля воріт «Енергетика» капітан гостей Лазорік завалив на газон у межах «карного» Фоменко - рефері без вагань вказав на 11-метрову позначку. Досить-таки несподівано до «точки» підійшов 19-річний Дауд і холоднокровно розвів м'яч і Карпова по різних кутах - 1:0.

На хвилі успіху «сонячні» тиск на ворота гостей посилили. І на 54-й хвилині Дауд цілком міг оформити дубль. Відгукнувшись на високу подачу гади з флангу, він толком до м'ячу з кута воротарської не включені. Після цього хід подій потонув у низці замін, до яких вдалися тренери гостей. І треба ж, після них вони домоглися невеликого територіального переваги над господарями. Але не більше того. Те, що в ігровому плані «сонячні» продовжували впевнено контролювати двобій, підтвердив момент на 65-й хвилині, який зобов'язаний був увінчається голом у виконанні Тарасенко. Форвард граючись пішов праворуч від захисників гостей, а потім спокійно уложит голкіпера на газон, але, опинившись перед порожніми воротами, з дев'яти метрів по м'ячу як слід не потрапив.

Очевидно, прекрасно розуміючи, що повторно підібрати ключі до воріт бурштинцев можна і потрібно, «червоно-чорні» своє атакующие тиск знову посилили. Гості з «Енергетика» з відповіддю не забарилася (явно позначилися вироблені заміни). Як наслідок, пішов відкритий футбол у своєму чистому вигляді: м'яч в районі центрального кола не затримувався, а неприємні моменти виникали по черзі то у володіннях Качоренко (Степанов і Чапко), то Карпова (Тарасенко і Радіонов).

Зняти всі питання про перемогу «Геліоса» на 83-й хвилині міг Костюк. Після того, як Карпов заступив за межі штрафного, вводячи м'яч в гру, арбітр покарав бурштинцев штрафних. Костюк пробив зі стандарту чудово, але не менш відмінно зіграв воротар, який зумів перевести м'яч на кутовий.

Час матчу, а так само три компенсований хвилини другого тайму, впевненості в закономірність перемоги «сонячних» не похитнули. «Геліос» заслужено виграв 1:0, за що після фінального свистка був удостоєний нагороди у вигляді шикарного феєрверку від компанії «Геліос-феєрверк».
27 Липня 2009, 14:25
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Спорт:
НОВОРІЧНИЙ ЧЕМПІОНАТ
30 Грудня 2016, 12:45
Нагороження кращих спортсменів за підсумками 2016 року
30 Грудня 2016, 6:43
В Івано-Франківську відбувся II Всеукраїнський турнір з боксу
28 Грудня 2016, 15:18
НОВОРІЧНІ СПОРТИВНІ ІГРИ серед молоді з обмеженими можливостями
28 Грудня 2016, 6:43
Відбулись традиційні дитячі змагання “Новорічні старти”
27 Грудня 2016, 12:18
ІФНТУНГ отримав нагороду за спортивні досягнення
26 Грудня 2016, 18:58
Всеукраїнський турнір з боксу
26 Грудня 2016, 6:34
В облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Прикарпаття
23 Грудня 2016, 9:19
Відбулися змагання до Дня Святого Миколая
22 Грудня 2016, 14:30
Коломиянин отримав кубок кращого боксера року
22 Грудня 2016, 11:22
В Івано-Франківську відбувся відкрити кубок з боксу серед юнаків
20 Грудня 2016, 10:58
Спортивні змагання до Дня Святого Миколая
20 Грудня 2016, 7:13
У франківській школі №15 відкрили футбольне поле на штучній траві
19 Грудня 2016, 21:22
Міські спортивні змагання серед дітей з функціональними обмеженнями
16 Грудня 2016, 6:40
Франківці зіграють з португальцями у футбол
15 Грудня 2016, 10:09
Спортивно-мистецьке свято "Воїн року"
15 Грудня 2016, 7:39
У Богородчанах депутати облради відсвяткували професійне свято на волейбольному майданчику
09 Грудня 2016, 13:20
6 золотих медалей привезли франківські студенти-медики зі світового чемпіонату з гирьового хортингу
08 Грудня 2016, 20:31
Спортсмен зі Снятинщини виборов “золото” на чемпіонаті в Грузії
08 Грудня 2016, 18:59
Коломиянка Вероніка Івасюк виборола золоту медаль в Ізраїлі
07 Грудня 2016, 16:32
ФК "Тепловик" змінив назву
07 Грудня 2016, 13:39
Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Лесько став призером чемпіонату України з пауерліфтингу
07 Грудня 2016, 9:20
Тенісистка Вікторія Гоголь розпочинає змагання з перемоги
06 Грудня 2016, 16:32
Франківчанка Анастасія Романюк – кращий арбітр чемпіонатів України серед жінок
06 Грудня 2016, 11:25
Громадськість Прикарпаття відзначила Міжнародний день інвалідів
06 Грудня 2016, 8:55